АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вихідні дані. 1. Підприємство “Колос” протягом року реалізувало продукції на 480 тис

Читайте также:
  1. Вихідні арт-терапевтичні поняття
  2. Вихідні дані
  3. Вихідні дані
  4. Вихідні дані
  5. Вихідні дані
  6. Вихідні дані
  7. Вихідні дані
  8. Вихідні дані
  9. Вихідні дані для виконання завдання
  10. Вихідні дані для виконання завдання
  11. Вихідні дані для виконання завдання 13

1. Підприємство “Колос” протягом року реалізувало продукції на 480 тис. грн., у тому числі 80 тис. грн. – ПДВ. Підприємство не є платником акцизного збору, інших зборів і податків з обороту, не надавало знижок своїм покупцям, проте протягом року було повернено продукції на 6 тис. грн., у тому числі 1 тис. грн. ПДВ. Визначити суму чистого доходу від реалізації продукції.

2. Розрахувати собівартість готової продукції, виробленої за звітний період (за даними таблиці 1).

Примітка:

Собівартість готової продукції, виробленої за звітний період = Залишок незавершеного виробництва на початок звітного періоду + Витрати на виробництво звітного періоду - Залишок незавершеного виробництва на початок звітного періоду
Собівартість реалізованої продукції = Залишок готової продукції на початок звітного періоду + Собівартість продукції, виробленої за звітний період - Залишок готової Продукції на кінець Звітного періоду

На основі визначеної собівартості реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг) визначити валовий прибуток.

3. Розрахувати фінансовий результат від операційної діяльності, якщо відомо, що підприємство “Колос”:

 

 

№ пор. Операція Сума (грн.)
  Отримало інші операційні доходи від операційної оренди активів 3 000
  Адміністративні витрати 40 000
  Витрати на збут 24 000
  Інші операційні витрати (резерв сумнівних боргів) 1 000

 

4. Розрахувати фінансовий результат від звичайної діяльності до оподаткування.

а) Підприємство “Колос” є власником 30% простих акцій ВАТ “Мрія”. За підсумками звітного року ВАТ “Мрія” отримало чистий прибуток 50 тис. грн. і прийняло рішення – дивіденди не виплачувати, а прибуток інвестувати у виробництво. Відповідно до методу участі в капіталі “Колос” збільшить балансову вартість своїх інвестицій у ВАТ “Мрія” на 15 тис. грн. (50·0.3) та нараховує дохід від участі в капіталі ВАТ “Мрія” у цій же сумі.

б) У складі оборотних активів підприємства “Колос” знаходяться депозитні сертифікати на суму 10 тис. грн., за якими за 3 місяці звітного року нарахованій доход 1,5 тис. грн.

в) Також у звітному році підприємство “Колос” отримало короткостроковий кредит у банку в сумі 100 тис. грн. під 20 % річних на 5 місяців, який підлягає поверненню 31 січня наступного року.

г) Підприємство “Колос” здійснило також внесок до статутного капіталу товариства з обмеженою відповідальністю (40%). На жаль, звітного року це підприємство отримало чисті збитки у сумі 67,5 тис. грн.

5. Визначити фінансовий результат від звичайної діяльності за умови, що сума прибутку, отриманого підприємством “Колос” підлягає оподаткуванню податком за прибуток за ставкою 25%.

6. Підприємство “Колос” понесло збитки внаслідок повені 25 тис. грн., які були частково відшкодовані за рахунок коштів державного бюджету (5 тис. грн.). Відповідно до оподаткованого законодавства на суму невідшкодованих витрат зменшується оподаткований прибуток. Тому необхідно визначити:

- суму невідшкодованих збитків;

- Надзвичайні доходи, витрати;

7. Заповнити І розділ звіту про фінансові результати на основі розрахованих даних.

 

8. Визначення економічних елементів операційних витрат.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)