АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 3: Кредитування підприємств

Читайте также:
  1. VII. Тематика курсових робіт з аналізу фінансів підприємств
  2. Авіатранспортного підприємства»
  3. Аналіз виробничих ресурсів і організаційно-технічного рівня підприємства
  4. Аналіз галузі та конкурентного середовища підприємства в галузі
  5. Аналіз дебіторської і кредиторської заборгованості підприємства
  6. Аналіз маркетингового середовища підприємства
  7. Аналіз оточуючого середовища сервісного підприємства
  8. Аналіз оцінки системи управління розподілом готової продукції підприємства
  9. Аналіз та оцінка середовища підприємств за методом SWOT-аналізу
  10. Аналіз товарної політики підприємства
  11. Аналіз фінансових результатів на підприємстві
  12. Аналіз фінансового стану підприємства

 

Завдання 1. Клієнт звернувся до АППБ “Аваль” для одержання ломбардного кредиту на 3 місяці і надав в заставу 150 одиниць цінних паперів. Величина позики розраховується виходячи із 80% їх курсової вартості. Процентна ставка складає 9%, а витрати банку по обслуговуванню боргу – 200 грн. На який кредит може розраховувати клієнт банку, якщо курс цінних паперів – 300 грн.?

Завдання 2. Клієнт отримав кредит строком на 3 місяці в сумі 60 тис. грн. Сума повернення складає 63 780,80 грн. Розрахувати процентну ставку.

Завдання 3. При видачі кредиту АКБ “Мрія” ТОВ “Україна” були утримані 30% річних в якості оплати за кредит, а саме 210 грн.

Визначити, скільки склала сума кредиту, якщо кредит виданий на 1 рік.

Вихідні дані і результати розрахунків оформимо в таблиці 1.

Завдання 4. Визначити процентну ставку за кредит.

В кредитному договорі АКБ “Мрія” з СТОВ “Хлібороб” передбачено погашення суми кредиту з відсотками в розмірі через 60 днів. Сума кредиту складає 90 тис. грн. Згідно з умовами кредитного договору проценти нараховуються щомісячно і капіталізуються. Погашення кредиту здійснюється одноразово разом з відсотками в кінці терміну користування.

Завдання 5. АКБ “Надра” надав ПП “Артеміда” кредит в сумі 48 тис. грн. для закупівлі пально-мастильних матеріалів на термін з 30 січня по 30 липня 200_ року під заставу основних засобів. Процентна ставка по кредиту – 30 % річних. Проценти нараховуються за весь термін кредиту на початкову суму кредиту.

Погашення має здійснюватись щомісячно рівними частинами, включаючи суму заборгованості по кредиту і процентів.

Розробити план погашення заборгованості позичальника по кредиту.

 

Завдання 6. ТОВ “Конкурент” має в комерційному банку “Надра” верхню межу овердрафта в розмірі 500 тис. грн. Кредитний залишок на 1 січня 200_року складав 20 тис. грн.

За період 2-15 січня за рахунок підприємства щоденно надходила виручка від реалізації продукції в розмірі 50 тис. грн. в день. Інших надходжень і платежів не було.

За період 16-25 січня підприємство виконувало платежі за сировину і матеріали щоденно в розмірі 110 тис. грн.

З 25 по 31 травня за рахунок підприємства надійшли грошові кошти від реалізації продукції в розмірі 122 тис. грн. в день.

Розробити графік руху коштів при овердрафті, розрахувавши перед цим щоденні залишки коштів на рахунку за період з 1 січня по 31 січня 200_ року.

Визначити:

1. термін овердрафту.

2. вартість банківського кредиту для позичальника, якщо процентна ставка за кредит складає 0,1% щоденно.

Для розрахунку необхідно використовувати таблицю 5.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)