АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПРО ПРОВЕДЕННЯ ФАКТОРИНГОВИХ ОПЕРАЦІЙ

Читайте также:
  1. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОВЕДЕННЯ ТА КЕРІВНИЦТВО НАВЧАЛЬНОЮ ТА ВИРОБНИЧОЮ ПРАКТИКОЮ
  2. Вибір устаткування і засобів технологічного оснащення операцій
  3. Виготовлення копій протоколів про проведення негласних слідчих (розшукових) дій та додатків до них не допускається.
  4. Виготовлення, утворення несправжніх (імітаційних) засобів для проведення конкретних негласних слідчих дій оформлюється відповідним протоколом.
  5. Виключно прокурор має право прийняти рішення про проведення такої негласної слідчої (розшукової) дії, як контроль за вчиненням злочину.
  6. Виявляти хиби в організації та методиці проведення навчального процесу.
  7. Відміну від факторингових операцій) часто включає політичний ризик.
  8. Глава 71. Процесуальні дії у справі про порушення митних правил та порядок їх проведення
  9. Дата проведення туру: 07 - 21 липня / 12 - 26 серпня
  10. Дата проведення туру: 3 - 17 липня / 12 - 26 серпня
  11. Деякі методики проведення процедур
  12. Дитних операцій комерційних банків, хоч і приводить до збільшення

“__” ________________ 200__ р.

 

1. Банк _________________________ в особі______________________________

(найменування банку)

_______________________________________________________________________________________

(найменування посади керівника або його замісника)

_______________________________________________________________________________________

(прізвище, ім’я, по батькові)

 

найменоване в подальшому “фактор банк”, з однієї сторони та ________________________________________________________________________________________________(повне найменування підприємства-постачальника)

в особі ______________________________________________________________ (найменування посади керівника або його замісника)

діючого на основі_____________________________________________________ (найменування документа,

_______________________________________________________________________________________який підтверджує повноваження особи, яка підписала договір

 

найменоване в подальшому “постачальник”, з однієї сторони, уклали даний договір “Про проведення факторингових операцій” за такими платіжними вимогами

____________________________________________________________________

(вказуються їх реквізити і сума платежу)

 

2. Відповідно до даного договору, постачальник передає фактор банкові право вимоги платежу по вказаним платіжним документам.

3. Фактор банк відшкодовує постачальнику частину суми платежу по даним платіжним вимогам у розмірі ________________________ грн. ________к.

(прописом)

__________________________________________________, а після надходження засобів від

(дати платежу)

платника – перераховує постачальникові решту за доставлені товари у розмірі

___________________________________ грн._______________к.

(прописом)

 

ПРИМІТКА: у договорі може бути передбачене невідкладне відшкодування постачальникові повної суми, вказаної у платіжній вимозі.

 

4. За здійснення факторингової операції фактор банк стягує із постачальника

плату в розмірі ___________________ грн._______________к.

(прописом)

Розмір плати встановлюється із врахуванням суми платіжних вимог, вказаних у даному договорі і запропонованого строку їх оплати покупцем.

Факторингові операції здійснюються за рахунок власних засобів фактор банку.

 

ПРИМІТКА: при укладенні договору банк повинен диференційовано підходити до проведення таких факторингових операцій, із врахуванням вимог до ліквідності балансу, а також кредитоспроможності боржника.

5. При необхідності фактор банк може робити запит банкові платника про фінансовий стан підприємства-платника. Факторингові операції не можуть проводитись за платіжними вимогами, пред’явленими бюджетним організаціям, збитковим і низькорентабельним підприємствам, а також до рахунків по фінансуванню капітальних вкладень.

6. При здійсненні факторингової операції фактор банк надає права отримання платежу по акцентованим платником платіжним вимогам проводиться після отримання постачальником від банка платника повідомлення про відсутність засобів у платника і поміщення платіжних вимог у картотеку №2.

У такому випадку постачальник пред’являє фактор банкові такі документи: копію платіжної вимоги, встановленої на покупця; повідомлення банка-платника про несплату платіжної вимоги; телеграму банку, який обслуговує платника, яка містить інформацію про здійснення факторингової операції і вказівка замінити в платіжній вимозі найменування банка і номер рахунка постачальника на реквізити фактор банка.

7. По домовленості сторін платіжні вимоги на підприємствах покупців можуть виписуватись постачальником товарів від свого імені, але із вказівкою фактор банка для пред’явлення в установу цього банка в загальновстановленому порядку.

8. Факторингові операції оформляються фактор банком меморіальними ордерами у двох примірниках. Перший примірник після здійснення бухгалтерських операцій по рахункам розміщується в документах дня, другий примірник в установленому порядку направляється постачальнику.

9.Факторбанк не несе відповідальність за невиконання договірних обов’язків по доставці товарів.

10. У випадку доставки повної або часткової відмови від акцепту по платіжній вимозі, яка оплачена фактор банком, постачальник зобов’язаний відшкодувати йому засоби на не акцентовані покупцем товари платіжним дорученням.

За фактор банк ___________________________ (підпис керівника, печатка, дата) Повна адреса і реквізити фактор банка   За постачальника __________________________ (підпис керівника, печатка, дата) Поштова адреса і банківські реквізити постачальника

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)