АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 1. «Паблік рилейшнз» — вступ до нової спеціальності

Читайте также:
  1. A) вступ – Воскреслий Христос з’явився Своїй матері
  2. A) вступ – Дар пророцтва
  3. A) вступ – Емаус
  4. A) вступ – Ісус з’являється Петрові біля Генезаретського озера
  5. A) вступ – Ісус з’являється Петрові біля гробу
  6. A) вступ – Наше співвоскресіння
  7. A) вступ – Появa жінкам
  8. A) вступ – Поява ангелів
  9. A) вступ – Поява апостолам
  10. a) вступ – Поява Томі
  11. A) вступ – Появи Марії Магдалині
  12. A) вступ – Хрещення вогнем

Визначення «ПР».

Спланована і безперервна діяльність, спрямована на встановлення та підтримання добрих стосунків і взаєморозуміння між організацією та громадами, яких стосується діяльність цієї організації. Зв’язки з громадськістю — мистецтво і суспільна наука. Завдання: аналіз відповідних тенденцій, прогнозування їх наслідків, надання консультацій керівництву організацій та реальзація відповідних спланованих програм в інтересах як організацій, так і суспільства. Свідома й офіційна можливість для досягнення професійного успіху, розвитку і підтримки довіри у суспільстві на основі системних досліджень подій, вчинків, заходів, явищ (у політиці, економіці, науці й культурі, військовій справі тощо). ПР відповідає на питання ЩО і ЯК. Ключові параметри ПР з точки зору журналіста. ПР-спеціалість ПОРОДЖУЄ ситуацію відповідно до вимог преси.

Журналістика і ПР.

Журналістика побудована за аналогією переходу від ДІЙСНОСТІ до СЛОВА. ПР — зворотна послідовність: СЛОВО формує ДІЮ.

Основні процеси паблік рилейшнз. ПР як творець (автор) подій, які потім будуть описані у доступній формі. Зв’язки з громадскістю — вуста організації, вуха й очі.

Суть ПР-діяльності: забезпечувати ЗМІ новинами, тематичними статтями та ілюстративним матеріалом, організовувати інтерв’ю та зустрічі з пресою.

Метою зв’язків з пресою є досягнення максимально можливого рівня присутності потрібної (з погляду зв’язків з громадськістю) інформації в газетах, часописах, на телебаченні, радіо.

Основна функція прес-служби — точно знати ДЕ і КОЛИ сказати те, що напрацьовано в рамках ПР.

ПР-спеціаліст як творець ситуації згідно з вимогами преси

Ефективне інформування громадськості та способи комунікації. Цілі. Менеджер зв’язків з громадськістю повинен постачати ЗМІ тільки цікаві новини або варті публікації матеріали, без гарантії, що ці матеріали будуть опубліковані. Аудиторія, на яку спрямовано вплив. Цільова аудиторія. Сильні та слабкі місця кампанії. Супротивники. Основні положення стратегії. План заходів (дій). Основні теми та ідеї. Часові рамки. Бюджет. Оцінка.

 

Література

 

1. Почепцов Г. Паблік рилейшнз. — К.: Знання, 2000. — 508 с.

2. Москаленко А. З. Вступ до журналістики: Підручник. — К.: РВЦ «Київський університет», 1998. — 324 с.

3. Катлип Скотт, Сентер Аллен, Брум Глен. Паблик рилейшнз. Теория и практика. — М.: Вильямс, 2000. — 624 с.

4. Куліш Андрій. Практика PR по-українському. Щоденні поради PR-початківцям. – ТОВ “АДЕФ-Україна”. 2005. – 336 с.

5. Чумиков А. Н. Связи с общественностью: Учеб. пособие. — М.: Дело, 2000. — 272 с.

6. http://aht.org/economy/Publications/News/ index _p.html 62. http://www.telekritika.kiev.ua/

7. http://www.europexxi.kiev.ua/ukrainian/program/zmi/book2/012.html

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)