АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Instrument for Democracy and Human Rights (EIDHR)

Читайте также:
  1. AIRCRAFT INSTRUMENTS
  2. BEGINNING AND DEVELOPMENT OF LAW-INTERNATIONAL COOPERATION IN THE FIELD OF HUMAN RIGHTS
  3. Culture Speeds Up Human Evolution
  4. Data Collection Instruments
  5. Democracy and founding fathers
  6. Digital Rights Management
  7. European Convention on Human Rights (ECHR or EHR treaty)
  8. Financial instruments
  9. How does our system of checks and balances help protect our rights?
  10. How long can humans stay awake?
  11. Human factors aspects in effective communication
  12. Human factors in aviation

Європейський інструмент з демократії та прав людини є програмою ЄС, покликаною захищати права людини й розвивати демократію в усьому світі. Програма опікується підтримкою проектів, метою яких є, зокрема, посилення ролі громадянського суспільства, сприяння розвитку політичного плюралізму й участі громадян у процесах демократизації. Реалізація Європейського інструменту з демократії та прав людини передбачає, крім дипломатичних ініціатив, технічну й фінансову допомогу на кшталт Інструменту Європейської політики сусідства (ІЄПС).

Європейський інструмент з демократії та прав людини поширюється на Африку, Латинську Америку й Азію, стосується безпосередніх сусідів ЄС, зокрема – України.

 

Європейський ПарламентEuropean Parliament (ЕР)

Європейський Парламент (ЄП) є представництвом європейських народів. Він – єдиний орган ЄС, що обирається громадянами в рамках прямого голосування. Починаючи з перших прямих виборів, що відбулися 1979 року, ЄП переобирається кожні п’ять років. Разом із Радою міністрів він представляє законодавчу владу ЄС.

Зараз ЄП складається з 785 депутатів, які представляють усі країни-члени, при цьому Німеччина має найбільшу кількість парламентарів – 99, а Мальта найменшу – 5. депутати ЄП розподіляються не за національними блоками, а утворюють фракції, членами яких є представники різних країн. Наприклад, німецькі християнські демократи перебувають у фракції Європейської народної партії. Пленарні засідання відбуваються в Страсбурзі. Крім того, робочі офіси ЄП розташовані в Брюсселі, де проходять засідання комітетів, і в Люксембурзі, де працює адміністрація ЄП.

Діяльність ЄП можна поділити на три сфери. По-перше, разом із Радою міністрів він представляє законодавчу владу. Щоправда, не за всіма, але за багатьма напрямами. Стосовно законодавчого процесу ЄП бере участь у таких сферах, як: процедура співробітництва, тобто ЄП може вносити пропозиції щодо внесення змін до законопроектів Єврокомісії; процедура ухвалення правових актів і, зрештою, процедура спільного ухвалення рішень. Останнє означає, що ЄП має ухвалювати закони з важливих тем, як, наприклад, стосовно внутрішнього ринку, спільно з Радою міністрів. Якщо закон не ухвалено, починається процедура погодження. Наступне завдання – контроль за іншими органами ЄС, зокрема, за Єврокомісією. Так, ЄП має затверджувати склад Комісії, він також має право висувати Єврокомісії вотум недовіри. Останні повноваження ЄП стосуються бюджету ЄС. Знову таки, спільно з Радою міністрів ЄП приймає бюджет Євросоюзу.

Маючи можливість відхиляти бюджет, ЄП може здійснювати непрямий вплив на політику ЄС. У рамках процедури спільного ухвалення рішень, компетенція ЄП послідовно формується після ухвалення 1986 року ЄЄА.

 

Європейський Союз (ЄС)European Union (EU)

Європейський Союз об’єднує 27 європейських країн. Створений спершу як Європейська економічна спільнота, ЄЕС була перетворена Маастрихтською угодою на політичний союз. Було домовлено також про СЗБП і про співробітництво в поліцейській і юридичній галузях. Ці три напрямки відображені в моделі трьох підвалин ЄС.

Вступ до ЄС є задекларованою метою України в галузі зовнішньої політики. Сьогодні відносини Україна – ЄС у рамках Європейської політики сусідства базуються на УПС, що має бути замінений Угодою про асоціацію.

 

Європейський суд із прав людиниEuropean Court of Human Rights (ECtHR)

Європейський суд із прав людини, центральний офіс якого розташований у Страсбурзі, був створений для реалізації Європейської конвенції з прав людини Ради Європи. Його завданням є перевірка актів законодавства, судочинства й управління щодо порушень Конвенції в усіх країнах, які її підписали.

2007 року в Суді перебувало на розгляді майже 7000 позовів на Україну, більше було подано лише на Росію, Румунію й Туреччину.

 

Європейські спільнотиEuropean Communities (EC)

Зі створенням Європейської спільноти з вугілля та сталі, Європейської спільноти з атомної енергії (Євратом) і Європейської економічної спільноти (ЄЕС), у 50-х роках XX сторіччя виникли Європейські спільноти. Ці три спільноти створили основу сьогоднішнього ЄС.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)