АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Надання Україні перспективи членства в ЄС

Читайте также:
  1. Heraeus. Відсутність філій таких компаній в Україні стримує вільний
  2. Аналіз стану підприємництва в Україні на сучасному етапі
  3. Анафілактичний шок. Протокол надання медичної допомоги при анафілактичному шоці
  4. Антимонопольна політика і антимонопольне регулювання в Україні. Функції Антимонопольного комітету України.
  5. Банківської системи в Україні.
  6. В УКРАЇНІ У СКЛАДІ РОСІЇ (ІІ пол. XIX ст.)
  7. Вади розвитку у дітей, діагностика,лікувальна тактика та надання екстреної медичної допомоги.
  8. ВВЕДЕННЯ НОВОЇ ЕКОНОМІЧНОЇ ПОЛІТИКИ В УКРАЇНІ
  9. Відродження демократичних інститутів лідерства в Україні
  10. Відродження демократичних інститутів лідерства в Україні
  11. Галузева структура, стан і перспективи виробництва товарів широкого вжитку.
  12. Гепатит С в Україні

Наразі ЄС не готовий надати чітку відповідь на запитання щодо визнання перспективи членства України в Євросоюзі, що пов’язується з складністю процесу внутрішніх трансформацій в ЄС та стриманою громадською думкою у державах-членах ЄС щодо перспектив розширення Союзу.

У своїх документах Брюссель лише “визнає європейські прагнення України та вітає її європейський вибір”, “залишаючи відкритим будь-який майбутній розвиток відносин України та ЄС”.

Співробітництво між Україною та ЄС у сфері юстиції, свободи та безпеки

Основними документами, які регламентують співробітництво між Україною та ЄС у сфері юстиції, свободи та безпеки, є План дій Україна – ЄС у сфері юстиції, свободи та безпеки (далі – План дій ЮСБ), затверджений 18 червня 2007 року на засіданні Ради з питань співробітництва між Україною та ЄС, та План-графік його імплементації, затверджений на останньому засіданні Підкомітету № 6 „Юстиція, свобода та безпека” Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС (10 квітня 2008 року, м. Київ).

З метою належного правового забезпечення співробітництва у візовій сфері та з питань реадмісії 18 червня 2007 року між Україною та ЄС було підписано Угоду про спрощення оформлення віз та Угоду про реадмісію. 29 жовтня 2008 р. у Брюсселі офіційно започатковано безвізовий діалог між Україною та ЄС, який триватиме впродовж наступних років на рівні старших посадових осіб з метою визначення критеріїв та умов запровадження безвізового режиму для українських громадян.

Важливим кроком у захисті прав громадян України на свободу пересування і підтримання родинних зв’язків стала робота з укладення двосторонніх угод між Україною та Польщею, Угорщиною, Словаччиною і Румунією про правила місцевого прикордонного руху для мешканців прикордонних районів.

У контексті розбудови взаємодії у сфері управління кордонами, 11 червня 2007 року підписано Робочі домовленості про оперативне співробітництво між Адміністрацією Державної прикордонної служби України та Європейським Агентством з менеджменту оперативного співробітництва на зовнішніх кордонах держав-членів ЄС (FRONTEX). Налагоджено роботу з Місією Європейської Комісії з надання допомоги у питаннях кордону Україні та Республіці Молдова (EUBAM), започатковано переговорний процес з розвитку співробітництва України з Європолом, Євроюстом та Лісабонським моніторинговим Центром ЄС з питань наркотиків та наркотичної залежності.

План дій Україна – ЄС у сфері юстиції, свободи та безпеки та графік його імплементації.

План дій ЮВС та графік його імплементації охоплюють співробітництво по 15 ключових напрямах співробітництва у галузі юстиції, свободи та безпеки: міграція, притулок, управління кордонами, візи, безпека документів, боротьба з організованою злочинністю та тероризмом, боротьба з відмиванням грошей, включаючи протидію фінансуванню тероризму, боротьбу з торгівлею людьми, наркотиками, корупцією, правове співробітництво у цивільних та кримінальних справах, судочинство, співпрацю у питаннях забезпечення верховенства права та в галузі затримання та ув’язнення.

13 травня 2009 р. у Брюсселі відбулося чергове засідання Підкомітету № 6 з питань юстиції, свободи та безпеки, на якому було детально розглянуто стан виконання Плану дій у сфері ЮСБ.

3 червня 2009 р. у Люксембурзі відбулося засідання Україна – Трійки ЄС з питань юстиції, свободи та безпеки на рівні міністрів юстиції та внутрішніх справ.

Позитивні результати засідання Трійки ЄС з Україною відображені в заключному документі заходу. Разом із тим, висновки сьомого засідання Україна – Трійка ЄС на рівні міністрів юстиції і внутрішніх справ вказують на необхідність реалізації першочергових завдань, серед яких, зокрема, ухвалення законодавства у сфері захисту персональних даних, прискорення оформлення участі у конвенціях ООН та РЄ у сфері боротьби з корупцією, протидії торгівлі людьми, підготовка національної стратегії боротьби з наркотиками, розвиток прикордонної інфраструктури, у т.ч. будівництво центрів тимчасового утримання нелегальних мігрантів із залученням технічної допомоги ЄС, окремих країн-членів ЄС, можливостей «Східного партнерства», максимальне використання програм TAIEX та TWINNING з метою ефективної розбудови сфери юстиції та внутрішніх справ до реалій сьогодення.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)