АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 13. Інша податкова звітність

Читайте также:
  1. ЗВІТНІСТЬ З ПИТАНЬ ПРАЦІ
  2. Звітність за персоніфікованим обліком
  3. Податкова політика держави та основні напрямки її реформування.
  4. ПОДАТКОВА СИСТЕМА
  5. Податкова система України.
  6. Податок з доходів фізичних осіб: ставки податку, податкова соціальна пільга, податкова знижка.
  7. Річна звітність органів Державного казначейства про виконання державного бюджету
  8. Річна фінансова звітність
  9. Тема 1. Звітність підприємств та її класифікація
  10. Тема 2. Податкова система і податкова політика держави

Мета практичного завдання—ознайомлення з вимогами норматичвно-законодавчих документів, які регулюють складання іншої податкової звітності та поглиблення теоретичних, засвоєння практичних навичок для складання податкового розрахунку комунального податку, податкового розрахунку податку з реклами, податкового розрахунку сум доходу, нарахованого і сплаченого на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, розрахунку збору за забруднення довкілля, розрахунку збору за спеціальне використання водних ресурсів та збору за користування водами для потреб гідроенергетики, податкового розрахунку суми податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин та механізмів, податкового розрахунку земельного податку.

Контрольні питання:

1. Вкажіть мету, склад та види інших форм податкової звітності.

2. Який порядок заповнення і подання податкового розрахунку комунального податку?

3. Розкрийте порядок заповнення і подання податкового розрахунку податку з реклами.

4. Вкажіть порядок заповнення і подання податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1 ДФ).

5. Який порядок заповнення і подання розрахунку збору за забруднення довкілля?

6. Розкрийте порядок заповнення і подання податкового розрахунку збору за спеціальне використання водних ресурсів та збору за користування водами для потреб гідроенергетики.

7. Який порядок заповнення і подання податкового розрахунку суми податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин та механізмів?

Тести:

1. Чи має підприємство, що видало позику працівнику, який звільнився і не повернув її, після закінчення строку позовної давності відображати суму неповерненої позики у своєму звіті за формою 1ДФ?

а) Так.

б) Ні.

2. Хто має сплатити податок з доходів фізичних осіб із частини непогашеної позики працівника, що звільнився, по якій минув строк позовної давності?

а) Підприємство, що видало працівнику позику.

б) Працівник, якому була видана позика.

3. Який строк подання звітності передбачено по податку на рекламу?

а) Місяць.

б) Квартал.

в) За рішенням органу самоврядування.

4. Хто утримує та перераховує до бюджету податок на рекламу?

а) Рекламодавець.

б) Розповсюджувач реклами.

5. Який вид звітного періоду передбачено щодо податкової звітності з податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів?

а) Місяць.

б) Квартал.

в) Рік.

6. Чи має статус податкової декларації форма податкової звітності з податку на доходи фізичних осіб 1ДФ?

а) Так.

б) Ні.

в) Так, лише для податкових агентів.

г) Ні, лише для платників податку.

7. Нарахування земельного податку та подання звітності здійснюється платниками податку:

а) самостійно юридичні та фізичні особи;

б) податковими органами для фізичних осіб, самостійно — юридичними особами;

в) податковими органами для юридичних та фізичних осіб.

8. Термін подання розрахунку фіксованого сільськогосподарського податку визначений до:

а) до 1 лютого;

б) до 31 січня;

в) до 1 березня.

Завдання:

1. Скласти у РЗПЗ податковий розрахунок комунального податку, якщо на ПП «Альфа» протягом звітного місяця працювало 100 працівників, з яких 80 працівників - штатні на постійному місці роботи, 15 - працювали за сумісництвом, 5 - за договорами цивільно-правового характеру.

2. ТзОВ «Глобус» надає послуги з виготовлення та розміщення реклами. Протягом звіт­ного місяця на замовлення клієнтів підприємство виготовило рекламних буклетів на суму 2000 грн. та розмістило рекламу в засобах масової інформації на тривалий термін на суму 40000 гри. Необхідно скласти у РЗПЗ податковий розрахунок податку з реклами.

3. На підставі вихідних даних, наведених в таблиці 32, необхідно скласти у РЗПЗ податковий розрахунок сум доходу, нарахованого і сплаченого на користь платників податку, і сум утриманого з них податку за І квартал поточного року.

Таблиця 32

№ п/п Працівник Ідентифі-каційний код Сума нарахованої заробітної плати, грн. Примітки
січень лютий березень
  Директор         Нараховано і виплачено премію -500 грн.
  Бухгалтер         Нараховано і виплачено премію -350 грн. та матеріальну допомогу -300 грн.
  Робітник         В лютому нараховано лікарняні -80 грн.
  Робітник         Самостійно виховує сина до 16 років (необхідні документи подано в лютому)
  Робітник         Звільнено 30.03.2004 р.

 

Заробітна плата на підприємстві виплачується регулярно.

4. Підприємство «Кондор» має на балансі 2 бензинові та 3 дизельні автомобілі.

За І квартал воно використало: бензину етилованого - 5200 літрів; солярки - 6100 літрів. За II квартал: бензин етилований - 3500 літрів: солярка - 4900 літрів. Підприємство знаходиться в обласному центрі з кількістю жителів 600 тис. чол. Необхідно скласти у РЗПЗ розрахунок збору за забруднення довкілля за І півріччя поточного року.

5.Промислове підприємство «Ліра» розташоване в басейні річки Дністер (Львівська обл.) та у своїй діяльності використовує водні ресурси загальнодержавного значення із змішаного джерела.

Установлений ліміт води становить - 1100 м3.

Згідно з даними первинного обліку води за показниками вимірювальних приладів до змішаного джерела водопостачання забрано 1200 м3 води, з них підземної води - 500 м3 поверхневої води - 700 м3.

За звітний період підприємство фактично використало водних ресурсів з урахуванням втрат у системах його водопостачання - 1200 м3.

Усього нараховано збору за спеціальне використання водних ресурсів за попередні звітні періоди 48,0 грн.

Необхідно скласти у РЗПЗ податковий розрахунок збору за спеціальне використання водних ресурсів та збору за користування водами для потреб гідроенергетики за звітний рік.

6. ТзОВ «Будкерам» має на балансі 3 вантажні автомобілі з об’ємом циліндрів двигуна 10000 см3 та 1 легковий автомобіль з об’ємом циліндрів двигуна 2500 см3. Скласти у РЗПЗ податковий розрахунок суми податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин та механізмів.

7. Земельні ділянки сільськогосподарського призначення знаходяться за межами населеного пункту і використовуються для виробництва сільськогосподарської продукції. Площа ділянок: пасовища — 7,6 га (грошова оцінка 1 га 3000 грн), фруктовий сад — 10 га (грошова оцінка 1 га 1800 грн). Розрахувати суму податку на землю та скласти у РЗПЗ податковий розрахунок земельного податку.

 

Тема 14. Звітність до фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування та обов’язкового державного пенсійного страхування

Мета практичного завдання—ознайомлення з вимогами нормативно-занонодавчих документів, які регулюють звітність до фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування та поглиблення теоретичних та засвоєння практичних навичок для складання Розрахунку зобов’язання зі сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування, Звіту про нараховані внески та витрати, пов’язані з загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, Розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, Розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

 

Контрольні питання:

1. Опишіть склад, загальні вимоги до змісту, строків і порядку подання соціальної звітності.

2.Хто є платниками збору на обов’язкове державне пенсійне страхування?

3.Порядок подання звітності до Пенсійного фонду по персоніфікованому обліку.

4.Вкажіть особливості складання та подання Звіту про нараховані внески та витрати, пов’язані з загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.

5. Розкрийте особливості складання та подання Розрахункової відомості про нарахування і пере­рахування страхових внесків до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

6. Які особливості складання та подання Розрахункової відомості про нарахування і пере­рахування страхових внесків та витрачання коштів фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України?

Тести:

1. Платниками збору до Пенсійного фонду є:

а) суб’єкти підприємницької діяльності — юридичні та фізичні особи;

б) юридичні та фізичні особи, котрі здійснюють операції з купівлі-продажу валюти;

в) фізичні особи, що працюють на умовах трудового договору (контракту);

г) фізичні особи, що виконують роботи (послуги) відповідно до цивільно-правових договорів;

д) усі відповіді вірні.

2. Фактичні витрати на оплату праці працівників оподатковуються збором до Пенсійного фонду України за ставкою:

а) 4 %;

б) 33,2 %;

в) всі відповіді невірні;

г) 37,5 %.

3. Фактичні витрати на оплату праці інвалідів оподатковуються збором до Пенсійного фонду України за ставкою:

а) 4 %;

б) 33,2 %;

в) 6%;

г) 37,5 %;

д) всі відповіді невірні.

4. Об’єктом для нарахування збору до Фонду загально –обов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття є:

а) фактичні витрати на оплату праці найманих працівників;

б) виручка від реалізації товарів, робіт та послуг;

в) сума оподатковуваного доходу;

г) вірні відповіді а) та в).

5. Не є платниками страхових внесків на випадок безробіття:

а) суб’єкти підприємницької діяльності — фізичні особи;

б) працюючі пенсіонери й особи, у яких відповідно до законодавства України виникло право на пенсію;

в) бюджетні організації;

г) іноземці й особи без громадянства, що тимчасово працюють за наймом в Україні;

д) вірні відповіді б) та г).

6. Роботодавці — юридичні особи сплачують збір до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття:

а) одночасно з одержанням коштів в установах банків на оплату праці;

б) щомісяця, не пізніше 10 числа, наступного за місяцем виплати зарплати;

в) протягом 10 календарних днів, наступних за останнім днем граничного терміну подання звітності;

г) протягом 40 календарних днів, наступних за останнім днем граничного терміну подання звітності.

7. Роботодавці — фізичні особи сплачують збір до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття:

а) одночасно з одержанням коштів в установах банків на оплату праці:

б) щомісяця, не пізніше 10 числа, наступного за місяцем виплати зарплати;

в) протягом 10 календарних днів, наступних за останнім днем граничного терміну подання звітності;

г) протягом 40 календарних днів, наступних за останнім днем граничного терміну подання звітності.

8. Добровільно застраховані особи сплачують збір до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття:

а) одночасно з одержанням коштів у установах банків на оплату праці;

б) щомісяця, не пізніше 10 числа, наступного за місяцем виплати зарплати;

в) протягом 10 календарних днів, наступних за останнім днем граничного терміну подання звітності;

г) протягом 40 календарних днів, наступних за останнім днем граничного терміну подання звітності.

9. Особи, застраховані на добровільних засадах, сплачують збір до Фонду соціального страхування на випадок тимчасової втрати працездатності за наступними ставками:

а) 2,5 %;

б) 1,5 %;

в) 3,0 %;

г) 0,5 %.

д) 1 %.

10. Застрахованим суб’єктам, що мають страховий стаж від 5 до 8 років, допомога у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності виплачується в розмірі:

а) 100 % середньої заробітної плати (доходу) за попередні шість місяців;

б) 80 % середньої заробітної плати (доходу) за попередні шість місяців;

в) 80 % середньої заробітної плати (доходу) за попередні три місяці;

г) 60 % середньої заробітної штати (доходу) за попередні три місяці.

11. Підприємство (фізична особа, що використовує роботу найманих працівників) повинне виплатити за власний рахунок допомогу на тимчасову втрату працездатності:

а) за весь період непрацездатності;

б) за перші п’ять робочих днів тимчасової непрацездатності;

в) за весь термін тимчасової непрацездатності;

г) за перші п’ять календарних днів тимчасової непрацездатності.

12. Збір до Фонду страхування від нещасного випадку на виробництві сплачують:

а) наймані працівники;

б) роботодавці — юридичні особи;

в) роботодавці — фізичні особи;

г) добровільно застраховані особи;

д) не вірне а).

13. Страхові тарифи збору до Фонду страхування від нещасного випадку на виробництві:

а) диференційовані за групами галузей економіки;

б) залежать від класу професійного ризику виробництва;

в) встановлюються у відсотках до фактичних витрат на оплату праці найманих працівників;

г) усі відповіді вірні.

14. Фактичні витрати роботодавців на оплату праці найманих працівників оподатковуються збором до Фонду соціального страхування з тимчасової непрацездатності за страховим тарифом:

а) 1,4%;

б) 3,4 %;

в) 0,5 %;

г) 1,0%;

д) вірна відповідь відсутня.

15. З оподатковуваного доходу окремих фізичних осіб вне­ски до Фонду соціального страхування на випадок безробіття обчислюються за страховим тарифом:

а) 2,9 %;

б) 1,3%;

в) 0,6 %;

г) 1,8%.

д) вірна відповідь відсутня.

Завдання

На основі вихідних даних і таблиці 33 необхідно скласти у РЗПЗ:

1. Розрахунок зобов’язання зі сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування за червень 200_ р.

2. Звіт про нараховані внески та витрати, пов’язані з загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності за 1 півріччя 200_ р.

3. Розрахункову відомість про нарахування і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття за 1 півріччя 200_ р.

4. Розрахункову відомість про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за 1 півріччя 200_ р.

Вихідні дані:

ТзОВ «Джерело» сплачує страхові внески до фонду соціального страхування від не­щасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в розмірі 1,3 %.

Зарплата виплачується щомісячно 10 числа місяця наступного за відпрацьованим, за винятком квітня, в якому заробітна плата не виплачувалась, а заборгованість з виплати заробітної плати за два місяці була погашена в травні.

Таблиця 33


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.015 сек.)