АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Введення

Читайте также:
  1. Введення
  2. Введення в міжнародний валютний ринок FOREX
  3. Введення в мікробіологію. Морфологія і структура прокаріотів та паразитичних одноклітинних еукаріотів.
  4. Введення константи відбивача
  5. Введення метеоданих (SET T.P)
  6. ВВЕДЕННЯ НОВОЇ ЕКОНОМІЧНОЇ ПОЛІТИКИ В УКРАЇНІ
  7. Метою введення надзвичайного стану є: якнайшвидша нормалізація обстановки,
  8. Про введення попередніх стандартів на вуглецеві матеріали
  9. Теоретичне введення.
  10. Технічні характеристики мазуту : в’язкість, реологічні властивості, вологість, сірність, температура спалаху. Присадки до мазутів та способи їх введення.

CASE-ТЕХНОЛОГІЇ

В ПРОЕКТУВАННІ ТА РОЗРОБЦІ

ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ

Методичні вказівки

до лабораторних робіт для студентів спеціальності

7.080401 "Інформаційні управляючі системи та технології"

 

Київ 2012

 


УДК 681.3.06

ББК 32.973

С20

Укладачі В. В. Демченко, канд. техн. наук, доцент

Ю. О. Семенюк

 

Рецензент А. А. Лященко, канд. техн. наук, доцент

 

Відповідальний за випуск В.В. Демченко, канд. техн. наук,доцент, завідувач кафедри прикладної математики

 

Затверджено на засіданні кафедри прикладної математики, протокол №7 від 21 березня 2012 р.

 

 

Видається в авторській редакції

 

 

CASE-технології в проектуванні та розробці інформаційних систем:

С-20 Методичні вказівки до лабораторних робіт / Уклад.: В.В. Демченко, Ю. О. Семенюк - К.:КНУБА, 2012. - 24 с.

 

 

Розглянуто рекомендації з використання CASE-засобів PowerDesigner для розробки застосувань баз даних.

 

Призначені для практичного використання студентами спеціальності 7.080401 "Інформаційні управляючі системи та технології" при виконанні лабораторних робіт з дисципліни "CASE-технології в проектуванні та розробці інформаційних систем".


Загальні положення

 

Лабораторні роботи є логічним доповненням лекційного курсу з дисципліни "CASE-технології в проектуванні та розробці інформаційних систем" і призначені для закріплення теоретичних знань, набуття практичних навичок та вмінь по використанню комерційних CASE-засобів.

Тематика і зміст лабораторних робіт обумовлені основними розділами робочої навчальної програми дисципліни "CASE-технології в проектуванні та розробці інформаційних систем" і орієнтовані на засвоєння матеріалу по розробці застосувань для роботи з базами даних з використанням CASE-засобів PowerDesigner. Функціональне призначення застосувань визначається викладачем окремо для кожного студента.

 

Скорочення та позначення

В тексті вказівок використані такі скорочення:

CDM (Conceptual Data Model) - концептуальная модель даних,

LDM(Logical Data Model) - логічна модель даних,

PDM (Physical Data Model) - фізична модель даних,

OOM (Object Oriented Model) - об’єктно-орієнтована модель,

XSM (XML Model) - проектування XML-схем.

Для полегшення сприйняття інформації в тексті використані наступні позначення. Команди, опції і кнопки, які необхідно вибрати, виділяються напівжирним курсивом (наприклад, File->New). Клавіші клавіатури записуються в кутових дужках, наприклад, <Shift>. Змістовні дії виділені підкресленим напівжирним шрифтом.

 

Введення

 

Sybase PowerDesigner – повнофункціональний інструментарій для створення бізнес-додатків, що включає в себе засоби моделювання бізнес-процесів, можливості концептуального и фізичного проектування баз даних, можливості моделювання з використанням UML, і надає централізований репозитарій для зберігання моделей і об'єктів.

PowerDesigner являє собою унікальне інтегроване середовище, в якому можна одночасно працювати з моделями всіх типів в єдиному користувацькому інтерфейсі.

PowerDesigner складається з: вікна перегляду, робочої області, панелі інструментів и вікна для виводу даних (см. рисунок). Ви можете налаштувати робочий простір так, як вам буде зручно.

 

Рис.1 Вікно PowerDesigner

 

Щоб створити новий проект, необхідно відкрити: File->New. В діалоговому вікні New Model на закладці Model type вибрати необхідну діаграму. Потім задати ім’я моделі Model name – My_Model; натиснути OK.

 

Рис.2 Діалогове вікно New Model

 

В даному випадку, вибрана модель Business Process Model (BPM): Модель для побудови бізнес-процесів.

Аналогічно створюються: Conceptual Data Model (CDM): Концептуальная модель даних, Logical Data Model (LDM): Логічна модель даних, Physical Data Model (PDM): Фізична модель даних, Data Movement Model (DMM): Модель руху даних, Object Oriented Model (OOM): Об’єктно-орієнтована модель, Requirements Model (RQM): Модель вимог, Enterprise Architecture Model (EAM): Модель для побудови архітектури підприємства, XML Model (XSM): Проектування XML-схем.

Щоб створити новую діаграму в існуючому проекті, необхідно в робочій області натиснути на праву кнопку мишки і вибрати: Diagram -> New Diagram -> той тип діаграми, який Вам необхідний (Class Diagram, Use-Case Diagram и т.д.).

Щоб намалювати саму діаграму, необхідно переносити вибрані на панелі инструментів Palette (рис.) об’єкти на робочу область.

Для кожного типу моделі і діаграми об’єкти панелі інструментів Palette різні.

Рис.3 Панель інструментів для моделі побудови бізнес-процесів

 

Щоб відкрити властивості створеного за допомогою інструмента об’єкта, необхідно натиснути на нього два рази лівою кнопкою мишки.

Щоб в створеній діаграмі було видно всі об’єкти и зв’язки, необхідно налаштувати видимість даних об’єктів на робочій області, для цього: відкрити Tools -> Display Preferences -> поставити галочки поряд з необхідними полями.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)