АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тестові завдання. 1. Хворий, який перебуває на лікуванні у клініці, під час прогулянки вийшов за межи території парку лікарні

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II. Завдання та обов'язки
  3. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  4. II. Перевірка домашнього завдання.
  5. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  6. IV. Домашнє завдання з інструктажем.
  7. V. Домашнє завдання з інструктажем.
  8. VI. Домашнє завдання.
  9. VI. Домашнє завдання.
  10. VI. Домашнє завдання.
  11. VII. Домашнє завдання.
  12. А. Завдання

 

1. Хворий, який перебуває на лікуванні у клініці, під час прогулянки вийшов за межи території парку лікарні. Як кваліфікується таке порушення?

А) Хворий порушив внутрішній розпорядок роботи лікарні

Б) Хворий порушив лікувально-охоронний режим

В) Хворий порушив санітарнй режим

 

2. Санітарка під час прибирання туалетної кімнати виявила відсутність склянки з просвітленим розчином хлорнрго вапна, про що голосно сповістила чергову медсестру, яка находилася на протилежному кінці коридору. Який режим порушила санітарка?

А) Санітарно-гігієнічний

Б) Лікувально-охоронний

В) Лікарняний

 

3. Визначите оптимальну температуру лікарняної палати?

А) 16-17 С0

Б) 18-20 С0

В) 21-22 С0

Г) 23-25 С0

 

4. Який норматив площі (ії рахунку на одного хворого) в лікарняній палаті?

А) 3м2

Б) 5 м2

В) 7 м2

Г) 10 м2

Д) 12 м2

 

 

5. Об’єм професійних обов’язків медичної сестри включає:

А) Своєчасне і кваліфіковане виконання лікарських призначень

Б) Санітарне прибирання інтер’єрів відділення, палат, коридорів, процедурних і лікувальних кабінетів, санітарних вузлів та ін..

В) Збирання фізіологічних та патологічних виділень (сеча, кал, харкотиння, блювотні маси), а також нашарувань на слизових оболонках, для лабораторних досліджень

Г) Забезпечення хворих підкладним судном, сечо- та кало приймачем

 

6. Об’єм і особливості заходів догляду за хворими визначає:

А) Головний лікар клінікі

Б) Медична сестра

В) Лікар-ординатор

Г) Хворий

 

7. Буква «Р» на титульному листку картки стаціонарного хворого означає?

А) У пацієнта виявлено педикульоз

Б) Пацієнту проведено обробку у зв’язку з педикульоз ом, він потребує подальшого спостереження

В) Відправлено повідомлення до СЕС про педикульоз, виявлений у пацієнта.

 

8. Мова, якою складаються вимоги в аптеку на звичайні ліки:

А) латинська

Б) українська

В) англійська

 

9. Вибірка призначень із медичних карток проводиться постовою медсестрою в такі терміни:

А) щоденно

Б) через день

В) 1 раз в 3 дні

Г) 1 раз на тиждень

 

10.Вкажить місце зберігання сильнодіючих ліків:

А) у сейфі для збереження ліків групи А і В

Б) у сейфі на посту медичної сестри

В) у процедурному кабінеті

 


6.3. Сітуаційні завдання:

 

1.У хворого у приймальному відділенні виявлено педикульоз волосяної частини голови. Ваші дії у цій ситуації. –

Волосся необхідно обробити одним із дезінсектицидних засобів (0,15% розчин карбофосу, 0,25% розчин дикрезилу, 5% мазь метилацетофосу), після чого на 15 хвилин покрити голову целофановою косинкою. Потім промити волосся теплою водою і прополоскати 6% розчином столового оцту.

 

2. Під час прийму гігієнічної ванни хворий поскаржився на нудоту, паморочення, потемніння в очах, загальну слабкість. Хворий блідий. Яка тактика обслуговуючого персоналу?

Приймання ванни припинити, хворого покласти на кушетку, вкрити простирадлом, дати понюхати ватку, змочену нашатарним спиртом, викликати лікаря.

 

3. В приймальне відділення терапевтичної клініки доставлений хворий у шоковому стані після поранення у черевну порожнину. Посилаючись на відсутність у клініці хірургічного відділення, медсестра відправила хворого у іншу клініку, де є спеціалізоване хірургічне відділення. Чи правильні її дії?

Ні. Медична сестра повинна надати хворому невідкладну допомогу, зафіксувати данні про хворого із слів осіб, які його супроводжували, і терміново викликати чергового лікаря.

 

4. Хворий поступив до приймального відділення у стані тяжкої серцево-судинної недостатності. Який об’єм санітарної обробки показаний хворому?

Часткова санітарна обробка шляхом обтирання обличчя, відкритих части тулуба рушником, змоченим водним розчином столового оцту. При загостренні серцево-судинної недостатності, терміново направити в реанімаційне відділення без санітарної обробки.

 

5. При роздачі ліків на одній із пляшок виявлена відсутність аптечної етикетки; як повинна поводитись медсестра в такій ситуації?

Ліки в пляшці повинні бути вилучені із застосування і замінені на аналогічні з аптечною етикеткою, на якій повинен бути зазначе­ний термін її придбання

 

6. Студент, який допомагав медсестрі вико­нувати ін'єкцію, взяв у неї щойно ви­користаний шприц, замінив використану голку на стерильну, набрав у шприц не­обхідні ліки і приготувався зробити ін'­єкцію. В чому його помилка?

Категорично забороняється проводити більше однієї ін'­єкції одним і тим же шприцом

 

7. Площа палати 24 м2, в ній знаходяться 7 чоловік, умивальник в коридорі, температура повітря в палати 26 С0, провітрювання одноразове – взимку та дворазове – влітку. Дайте оцінку санітарному режиму, які необхідні зміни?

Недостатня площа палати, перевищена кількість хворих, висока температура повітря, недостатнє провітрювання приміщення. Необхідно зменшити кількість хворих, частіше провітрювати приміщення.

 

8. В палаті виявлених хворий на грип. Стан важкий, транспортувати в другу лікарню неможна. Ваші дії?

Перевести хворого в окрему палату. В палаті, де він знаходився раніше, провести генеральне прибирання, опромінювання ртутно-кварцевою лампою. Хворим вводять протигрипозну сироватку, інтерферон.

 

9. Медсестра, сидячи за столом, заносить паспортні данні хворого в історію хвороби і в той же час пропонує хворому стати на ваги для зважування. Чи правильні її дії?

Ні. Медсестра повинна попередньо підготувати ваги для зважування; відрегулювати нульове положення вагів, відвести ваги у крайнє ліве положення, підняти до верху фіксатор, а потім запропонувати хворому зняти взуття і встати на ваги для зважування.

10. Хворий Б. знаходиться у дуже важкому стані. В яку палату його необхідно госпіталізувати?

Необхідна окрема палата, індивідуальний пост медсестри, або, при наявності – в палату інтенсивної терапії.

 

7. Рекомендована література:

Основна:

1. Пропедевтика внутрішніх хвороб з доглядом за терапевтичними хворими – під ред. А.В.Єпішина – Тернопіль – Укрмедкнига, 2001- С. 19-51.

2. Пропедевтика внутрішніх хвороб /Децик Ю.І., Нейко Є.М., Пиріг Л.А. та інш. за ред. Ю.І.Децика.- К.: Здоров’я, 1998. - С.4-9.

3. Щуліпенко І.М. Загальний і спеціальний медичний догляд за хворими з основами валеології. – К.:”КИЙ”, 1998. – С. 6-22.

4. Нетяженко В.З., Сьоміна А.Г., Присяжнюк М.С. Загальний та спеціальний догляд за хворими. - К.:Здоров’я, 1993. – С. 5-24

 

Додаткова:

5. Мухина С.А., Тарновская И.И. Общий уход за больными. – М.: Медицина, 1989. – С. 3-17.

6. Пауткин Ю.В. Элементы общего ухода за больными. - М.,1988. - С. 3-5.

7. Шкляр Б.С.Диагностика внутренних болезний. К.:Вища школа, 1972. – С. 7-13.

8. Пропедевтика внутренних болезней – под ред. В.Х. Василенко, А.Л. Гребенева. - М.: Медицина, 1989. – С. 5-19.

Смирнова З.М., Алтинбекова З.Б. Основи сестринської справи. Посібник з мед сестринського процесу.- К.:"Здоров’я".-2002.-С. 121-1 1.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)