АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зарахування в інтернатуру

Читайте также:
  1. Захист курсових робіт і зарахування домашнього завдання.
  2. Організація касового виконання державного бюджету за доходами та порядок зарахування платежів
  3. Стаття 577. Зарахування строку тримання виданої особи під вартою

Вступ

Первинна спеціалізація (інтернатура) є обов’язковою формою післядипломної підготовки випускників вищих фармацевтичних навчальних закладів, після закінчення якої присвоюється кваліфікація зі спеціальності “загальна фармація”.

Порядок проходження інтернатури визначається Постановою Кабінету міністрів України №96 від 27.02.1992 р. “Про зміни в організації спеціалізації (інтернатури) випускників медичних та фармацевтичних інститутів”, “Положенням про первинну спеціалізацію (інтернатуру) випускників медичних (фармацевтичних) вищих навчальних закладів України”, затвердженим наказом МОЗ України №291 від 19 вересня 1996 р. "Переліком спеціальностей та строками навчання в інтернатурі випускників медичних і фармацевтичних вищих навчальних закладів, медичних факультетів університетів", затверджений наказом МОЗ України №81 від 09.03.2005р. Інтернатура проводиться в очно-заочній формі: навчання на кафедрах фармацевтичних вузів та стажування в базових аптечних установах.

 

Зарахування в інтернатуру

До інтернатури зараховуються випускники вищих фармацевтичних навчальних закладів після складання державних іспитів, присвоєння кваліфікації провізора і отримання диплому з провізорської спеціальності. Зарахування молодих спеціалістів до інтернатури здійснюється наказом регіонального органу управління фармацевтичними закладами із зарахуванням їх на посади провізорів-інтернів та відповідними записами у трудових книжках. Підставою для зарахування до інтернатури є диплом провізора, посвідчення про направлення на роботу за персональним розподілом, довідка про право самостійного працевлаштування, контракт випускника з фармацевтичним закладом чи установою тощо.

Випускники вищих фармацевтичних навчальних закладів, які направлені

на роботу в системи інших Міністерств та відомств, зараховуються в інтернатуру наказами останніх після погодження з МОЗ України питання в яких саме вищих навчальних закладах проводитиметься навчання та проходитиме стажування.

Молоді спеціалісти, котрі з поважних причин не можуть своєчасно приступити до навчання в інтернатурі, зобов’язані до 15 серпня повідомити про це відповідні регіональні управління аптечними закладами. Якщо такі фахівці прибули в інтернатуру з запізненням, вони подають до регіонального органу управління фармацевтичними закладами документи, що пояснюють причину запізнення. За результатами їхнього розгляду приймається рішення про допуск інтернів до навчання в інтернатурі.

Інтерни, котрі без поважних причин не приступили до навчання в інтернатурі до 1 вересня, не допускаються до її проходження. Саме тоді за рішенням регіонального органу управління фармацевтичними закладами вони можуть бути зараховані в інтернатуру на початок наступного навчального року. З огляду запізнення в інтернатуру з поважних причин (хвороба, зміна направлення на роботу, несвоєчасне укладення трудового договору випускниками, які мали право самостійного працевлаштування), інтерну може бути продовжений термін навчання на строк запізнення.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)