АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Задача №4. Компанія "АСКО Логістик" була створена в 2004 р

Читайте также:
  1. XV. СВЕРХЗАДАЧА. СКВОЗНОЕ ДЕЙСТВИЕ
  2. Вторая задача анализа на чувствительность
  3. Глава III. ЗАДАЧА
  4. Главная задача вакханалии этого этапа — хотя бы частично вывести поедание людей из-под уголовного преследования. Хоть раз, хоть в какой-то исторический момент.
  5. Движение вектора смещения (вторая задача)
  6. Задание 48-2: (Кейс 2 подзадача 1)
  7. Задача .
  8. Задача 1
  9. Задача 1
  10. Задача 1
  11. Задача 1
  12. Задача 1

Компанія "АСКО Логістик" була створена в 2004 р. у Києві. Це компанія "нового типу", що робить ставку на комплексне логістичне обслуговування клієнтів. Свою місію компанія формулює, як "підвищення конкурентноспроможності й ефективності бізнесу наших клієнтів шляхом зниження їхніх логістичних витрат за допомогою пропозиції оптимального портфеля транспортно-логістичних послуг на міжнародному і національному ринках; забезпечення максимальної надійності і найвищої якості в обслуговуванні наших клієнтів".

Зважаючи на мету місії, компанія ставить перед собою завдання з досягнення таких цілей:

– стосовно клієнта – відповідати найвищим вимогам і надавати висококваліфіковану логістичну підтримку, сприяти

– розвиткові бізнесу клієнтів через ефективну організацію логістичних послуг на довгостроковій основі;

– партнерів – забезпечити безперебійну й оптимальну роботу транспортних засобів та інших логістичних активів, надати технічну, сервісну і фінансову підтримку;

– персоналу – надати оптимальні умови для ефективної роботи, забезпечити професійний і особистісний ріст, можливості для самореалізації співробітників у компанії;

– суспільства – формувати коректне поважне ставлення до бізнес-середовища, законодавства, моральних і суспільних принципів;

– навколишнього середовища – піклуватися про захист і збереження навколишнього середовища шляхом використання сучасної екологічно безпечної техніки, оптимальних маршрутів і способів транспортування й обробки вантажів.

Сьогодні компанія "АСКО Логістик" є професійною і добре збалансованою командою. Знаходячись у різних країнах, компанія оперує на європейському і світовому ринках, вирішуючи питання клієнтів на тих територіях, з якими пов'язаний їхній бізнес. Працівники "АСКО Логістик" цілком уявляють собі не тільки актуальні потреби в логістичних послугах клієнтів, але і ті проблеми й обмеження, з якими пов'язаний їхній бізнес. Вирішуючи завдання клієнтів, компанія в першу чергу піклується про те, щоб діяльність сприймалася клієнтом як невід'ємна частина його бізнесу, що забезпечить взаємну турботу про збереження довгострокових, ділових відносин і орієнтацію на постійне удосконалення логістичних аспектів у бізнесі клієнта.

Компанія виходить із того принципу, що клієнтові важливо збалансувати й оптимізувати його портфель логістичних витрат, у якому значну роль відіграють такі складові, як:

– транспортні витрати;

– складські витрати;

– витрати на управління запасами;

– витрати на упакування і маркірування продукції;

– витрати на страхування вантажу;

– витрати на митне оформлення й оплату встановлених законодавством митних ставок і зборів;

– витрати на оформлення документів;

– витрати на адміністрування логістичної системи підприємств.

Тому кожна з послуг, що надаються клієнту, розглядається компанією з погляду впливу термінів виконання, якості виконання і вартості на інші складові логістичного бюджету.

Перелік послуг, що надаються компанією, досить широкий. Серед них перевезення вантажів у національному і міжнародному сполученні, комплектних і збірних, небезпечних і коштовних вантажів різними видами транспорту, зокрема з використанням мультимодальних схем. Компанія надає послуги з консолідації та дистрибуції вантажів на різних ринках, їх страхування, документального і митного оформлення, при цьому одним з своїх завдань фірма вбачає пропозицію клієнтові альтернативних варіантів рішення його логістичних потреб з наданням аналізу, як за позитивними, так і за негативними характеристиками для кожного з варіантів, залишаючи право вибору за клієнтом. За необхідності компанія готова надати консультаційні послуги клієнтові, пов'язані з розробкою і впровадженням нових логістичних підходів у його діяльності і реінженірингом уже сформованих логістичних систем.

До основних принципів роботи "АСКО Логістик", що відрізняють її підхід і методику діяльності від конкуруючих організацій, можна віднести:

1. Принцип превентивного управління ризиковими ситуаціями.

Через нестабільність законодавства компанія зобов'язана, відслідковуючи всі зміни законодавчих норм, погоджувати зі своїми партнерами всі аспекти і нюанси кожного замовлення до початку його реалізації. Це дає змогу заощаджувати істотні часові і фінансові ресурси, що витрачаються на вирішення проблемної ситуації. Згідно з прислів'ям "сім раз відмір і один раз відріж" компанія з розумінням відноситься до необхідності витрат більшого часового ресурсу на фазі узгодження замовлень заради забезпечення їх чіткого і бездоганного виконання.

2. Принцип відповідальності і співучасті.

Цей принцип реалізується не стільки у свідомому добровільному страхуванні професійних ризиків компанії у надійній страховій компанії, скільки у чіткій фіксації в договорах із контрагентами тих аспектів, за які компанія відповідає. Фахівці підприємства визнають той факт, що не буває необмежених можливостей, тому не обіцяють того, у чому не упевнені на 100%.

3. Принцип застосування сучасних технологій.

У компанії описані бізнес-процеси реалізації основних і допоміжних послуг, застосовуються правила документообігу, покликані забезпечити в рамках єдиного корпоративного стандарту своєчасну передачу і фіксацію всієї інформації. Особливо варто відзначити впровадження спеціальної комп'ютерної програми, що дає змогу ефективно управляти не тільки ресурсами підприємства, але і забезпечити максимальний контроль над реалізацією кожного замовлення й інформаційну підтримку клієнтів.

4. Принцип удосконалювання і розвитку.

Пропонуючи і роблячи досить типові послуги, затребувані

клієнтом сьогодні, компанія постійно веде розробки нових послуг, використання і пропозиція на ринку яких, дасть змогу підвищувати ефективність і конкурентноспроможність бізнесу клієнтів.

5. Принцип відкритості і сприяння.

Щоденна робота компанії пов'язана з обслуговуванням сотень клієнтів на десятках ринків різних економічних секторів і галузей. Це дасть змогу акумулювати досвід і знання специфіки діяльності різних клієнтських груп і, не порушуючи постулату конфіденційності відносно довіреної компанії інформації, пропонувати своїм партнерам нові ідеї, можливості і схеми у сфері логістики.

Компанія "АСКО Логістик" концентрує свої зусилля на обслуговуванні клієнтів на ринках Східної Європи і пострадянського простору. Керівництво компанії переконане в затребуваності логістичних послуг і сьогодні, і завтра і цілком розуміє, що репутація і результат залежать від здатності збалансувати портфель послуг, їхню вартість і якість. Особливого значення керівництво надає розвиткові такого активу компанії, як компетентність і професіоналізм її співробітників.

Команда фахівців підприємств групи "АСКО Логістик" професійно вирішує такі завдання:

– вивчення потреб клієнтів і пропозиція оптимальних логістичних рішень;

– організація доставки вантажів європейськими і трансконтинентальними маршрутами за найкращими транспортно-логістичними схемами;

– консолідація і дистрибуція вантажів у Східній і Західній Європі;

– митне оформлення експортних та імпортних вантажів на територіях багатьох країн Європи;

– послуги зі страхування вантажів "all risks" у надійній страховій компанії за оптимальними тарифами. При настанні страхового випадку компанія бере на себе обов'язок врегулювання цього випадку, і піклується про одержання клієнтом виплати страхової суми в найкоротший термін;

– повна інформаційна підтримка на всьому шляху проходження вантажів, оперативне реагування і вирішення позаштатних ситуацій;

– консультування компаній щодо юридичних і фінансових аспектів зовнішньоекономічної діяльності;

– проведення маркетингових досліджень товарних ринків країн Східної Європи.

Питання і завдання

1. Здійсніть SWOT-аналіз логістичної системи "АСКО Логістик".

Чи правильно сформульована місія підприємства, як би ви сформулювали її?

2. Проаналізуйте принципи роботи "АСКО Логістик", чи могли б ви їх доповнити або змінити?

3. Як могла б розширити сферу своїх логістичних послуг компанія "АСКО Логістик"?


Рекомендована література

Основна:

1. Бажин И.И. Логистика: Компакт-учебник. –Х.: Консум, 2003. -239

2. Гурч Л.М. Логістика: Навч. посіб. для студ.вищ. навч. закл. –К.: ДП «Видавничий дім «Персонал», 2008.-560с.

3. Кальченко А.Г. Логістика: Навч. посіб. –К.: КНЕУ, 2003.-284 с.

4. Крикавський Є. В. Логістика. Основи теорії: підручник – Львів: НУ “Львів. Політехніка”, 2004. – 416 с.

5. Крикавський Є. Логістика..Для економістів: Підручник– Львів: Вид-во НУ “Львів. Політехніка”, 2004. – 448 с.

6. Крикавський Є. Логістика: компендіум і практикум. Навч. посібник – К., Кондор, 2006 р. – 340 с.

7. Логистика: Учебник/ Под ред. В.А. Аникина.- 3-е изд., перераб. и доп.- М.: ИНФРА-М, 2004.- 368 с.

8. Маркетинг: Энциклопедия/ Ред. Бейкер М.- С.Пб.: Питер, 2002.- 1200 с.

9. Неруш Ю.М. Логистика: Учебинк для вузов.- 2-е изд., перераб. и доп.- М.: ЮНИТИ-ДАНА, 2000.- 389 с.

10. Пономарьова Ю.В. Логістика: Навч. посібник.—К.: Центр навч. літератури,2003.—192с.

11. Тридід О.М., Азаренкова Г.М., Мішина С.В., Борисенко І.І. Логістика: навч. посіб.-К.: Знання, 2008. -566с.

 

Додаткова:

1. Азаренкова Г.М. Фінансові потоки в системі економічних відносин: Монографія. –Х.: ВД «ІНЖЕК», 2006.-328 с.

2. Альбеков А.У. Логистика коммерции: Учебн. пособие/ А.У.Альбеков, В.П.Федько, О.А.Митько.- Ростов-на-Дону: Феникс, 2001.- 511 с.

3. Балабанов И.Т. Электронная коммерция.- СПб: Питер, 2001.- 336 с.

4. Васелевський М. Інформація та кадри в логістичних системах/ М.Васелевський, Р.Патора.- К.: Львівська політехніка, 2001.- 272 с.

5. Власова Н.О., Пономарьова Ю.В. Формування ефективної закупівельної політики підприємств роздрібної торгівля: Навч. посіб. –Х., 2003. -144

6. Гаджинский А. М. Практикум по логистике.—М.: Информационно-внедренческий центр “Маркетинг”, 1999. – 128 с.

7. Гордон М.П. Логистика товародвижения/ М.П.Гордон, С.Б.Карнаухов.- 2-е изд., перераб. и доп.- М.: Центр экономики и маркетинга, 2001.- 195 с.

8. Дегтяренко В.Н. Основы логистики и маркетинга.- М.: Гардарика, 1996.-120 с.

9. Иванов В.В. Муниципальный менеджмент: Справоч. пособие/ В.В.Иванов, А.Н.Коробова.- М.: Инфра-М, 2002.- 718 с.

10. Информационные технологии в бизнесе = The IEBM handbook of information technology in business/ Под ред. Желены М.; Пер.Железниченко А., Клюева И.. Ларичева А. и др.- С.Пб.: Питер, 2002.- 1120 с.- (Бизнес-класс)

11. Інвестиційний потенціал у логістиці на прикладі автотранспорту/ Фесенко К.Е., Зайончик Л.Г., Денисенко М.П., Кабанов В.Г.- К.: Науковий світ, 2002.- 259 с.

12. Інфраструктура товарного ринку: Навч. посіб./ Під ред. Сороки І.В.- К.: Студцентр, 2002.- 608 с.

13. Кириченко О.А. Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності: Навч. посіб.- 3-тє вид., перероб. і доп.- К.: Знання-прес, 2002.- 384 с.

14. Коммерческая деятельность предприятия/ Авт. Козлов В.К., Уваров С.А., Яковлева Н.В. и др.- С.Пб.: Политехника, 2000.- 322 с.

15. Костяев Р. Бизнес в интернете: финансы, маркетинг, планирование.- С.Пб.: БХВ-Петербург, 2002.- 656 с.

16. Крикавський Є. Промисловий маркетинг: Підручник/ Є.Крикавський, Н.Чухрай.- Львів: Львівська політехніка, 2001.

17. Логистика, эффективость и риски внешнеэкономических операций/ Авт. Захаров К.В., Цыганкова А.В., Бочарников В.П., Захаров А.К.- К.: ИНЭКС, 2001.

18. Николайчук В.Е. Заготовительная и производительная логистика.- СПб: Питер, 2001.- 160 с.

19. Николайчук В.Е. Логистика в сфере распределения.-СПб:Питер, 2001.- 160 с.

20. Николайчук В.Е. Логистика.- СПб: Питер, 2003.- 160 с.

21. Обритько Б.А. Менеджмент посередницької та біржової діяльності: Навч. посіб.- К.: МАУП, 2003.- 264 с.

22. Основы логистики: Учеб. пособие/ Под ред. Л.Б. Миротина, В.И. Сергеева.- М.: Инфра-М, 1999.- 200 с.

23. Пантелеева Д. Процессный подход к управлению логистической компанией/ Д.Пантелеева, А.Чаленко// Логистика.- 2003.

24. Перевозчикова О.Л. Сучасні інформаційні технології. –К.: КЕУГП, 2000. -123с.

25. Подсолонко О.А. Менеджмент: теорія і практика: Навч. посіб.- К.: ЦУЛ, 2003.- 370 с.

26. Практикум по логистике: Учеб. пособие/ Под ред. В.А. Аникина. - М.: ИНФРА-М, 1999.- 270 с.

27. Родионова В.Н., Туровец О.Г., Федоркова Н.В. Логистика: Конспект лекций.—М.: ИНФА-М,2002.—160с.

28. Филоненко В.Г. Система материально-технического обеспечения. Маркетинг. Логистика: Учеб. Пособие для вузов.—М.:ЮНИТИ_ДАНА, Единство, 2003.—62с.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.011 сек.)