АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Та цільовими фондами

Читайте также:
  1. Фондами обращения

План

 

1. Поняття податкової декларації і терміни її подання до контролюючого органу.

2. Поняття податкового зобов’язання: порядок узгодження і строки погашення.

3. Податкове повідомлення. Податкові вимоги.

4. Податкова застава і податкова порука. Адміністративний арешт активів.

5. Правопорушення у сфері оподаткування.

6. Відповідальність за порушення податкового законодавства.

 

· Оберіть правильну відповідь:

1) Вибрати види безпосереднього покарання за порушення податкових норм:

а)штраф;

б)арешт рахунку;

в)припинення діяльності підприємства;

г)відзив ліцензії.

2) Вибрати види опосередкованого покарання за порушення податкових норм:

а) пеня;

б)відзив ліцензії;

в) арешт рахунку;

г) штраф.

 

3) Документ, що подається платником податків до контролюючого органу у строки встановлені законодавством, на підставі якого здійснюється нарахування та сплата податку:

а)звіт;

б)декларація;

в)баланс;

г)статут.

 

4) Піврічна податкова декларація подається до контролюючого органу після закінчення звітного періоду протягом:

а)20 днів;

б)30 днів;

в)40 днів;

г)60 днів.

 

5) Зобов'язання платника податків сплатити до бюджетів або державних цільових фондів відповідну суму коштів у порядку та у строки, визначені законами України:

а)податковий борг;

б)податкова недоїмка;

в)податкове зобов’язання;

г)податкова застава.

 

6) Спосіб забезпечення податкового зобов'язання платника податків, не погашеного у строк:

а)податкова застава;

б)податкова порука;

в)визнання податкового боргу безнадійним;

г)відстрочення податкового боргу.

 

7) Адміністративний арешт може бути накладено на активи платника податку строком до;

а)24 годин;

б)48 години;

в)72 годин;

г)96 годин.

 

· Розв’яжіть ситуаційні вправи:

 

Ситуація 1

 

Торговельне підприємство подало 26 лютого в податкову інспекцію декларацію про одержаний прибуток у січні 2004 року, 28 лютого виписали платіжне доручення про списання коштів у бюджет, як плату податку на прибуток. Податковий інспектор сказав, що йому прийдеться вжити три види покарань за порушення фінансового законодавства. Бухгалтер не погодився з цим і звернувся до юриста.

Що відповість юрист?

 

Ситуація 2

Посередницька торговельна організація недоплатила у бюджет податку з прибутку в червні 1700 грн., в серпні 2000 грн. Податковий інспектор в червні стягнув штраф з керівника підприємства у розмірі 8 неоплачуваних мінімумів, а в серпні – 9 неоплачуваних мінімумів. Під час перевірки податковою адміністрацією кредитної установи, яка обслуговує це підприємство, було встановлено, що банк лише через місяць, тобто в серпні, стягнув недоїмку за податком, суму пені і штрафу, який було накладено на підприємство.

Хто повинен понести відповідальність?

 

Ситуація 3

 

В результаті перевірки діяльності торговельного підприємства податковий інспектор виявив наступні порушення:

1) податок на додану вартість було сплачено на п’ять днів пізніше встановленого строку;

2) податок на прибуток було занижено на 40 грн.

Порушення було зафіксовано в акті перевірки, складеному перевіряючим.

Поясніть, які санкції і в якому порядку будуть застосовані до порушників податкового законодавства?

 

Ситуація 4

 

При перевірці бухгалтерських документів у червні 2004 р. податковий інспектор виявив несвоєчасне подання керівництвом малого підприємства розрахунків, пов’язаних з обчисленням і сплатою податку в бюджет, і зробив зауваження директору. При перевірці цього підприємства у грудні інспектор виявив те, що 2 місяці бухгалтер не подав у податкову інспекцію звіти про одержані доходи і вдруге суворо попередив керівництво. Начальник податкової інспекції оголосив догану своєму інспектору за професійну некомпетентність.

В чому провина інспектора?

 

Ситуація 5

 

Підприємство 28 лютого подало в податкову інспекцію декларацію про одержаний прибуток в січні. В той же день бухгалтерія виписала платіжне доручення про списання з рахунку коштів як платежу податку на прибуток. Податковий інспектор попередив, що застосує три види покарань за порушення податкового законодавства.

Які види відповідальності можливі в даному випадку?

 

Ситуація 6

 

Інспектор районної податкової адміністрації 20 червня 2004 року склав акт про виявлення недоплаченого в бюджет прибуткового податку в сумі 15 тис. грн. і запропонував керівництву виписати платіжне доручення про перерахування податку у сумі 30 тис. грн. в бюджет. В квітні 2004 р. той же інспектор примусив бухгалтера фабрики виписати доручення на додаткову сплату прибуткового податку на суму 30 тис. грн., оскільки, на його погляд, підприємство знов не доплатило прибутковий податок у сумі 15 тис. грн.

Чи правомірні дії податкового інспектора?

 

Ситуація 7

 

Громадянин Василенко подав декларацію у податкову інспекцію, в якій повідомив, що його місячний фонд від торгівлі на ринку становить 1470 грн. За підрахунками податкової служби цей платник приховав мінімум 500 грн. на місяць.

Поясніть, як буде оподаткований цей громадянин?

 

Ситуація 8

 

Підакцизний товар проходить транзитом через митну територію України автомобільним транспортом. Перевізник надав митному органу грошову заставу на суму імпортних митних платежів. Внаслідок поломки автомобіля товар був вивезений за межі митної території України з порушенням термінів. В результаті сума грошової застави була перерахована до бюджету. Перевізник звернувся до митного органу із заявою про повернення грошової застави. Проте в цьому йому було відмовлено у зв'язку з тим, що про поломку автомобіля перевізник вчасно не повідомив митний орган. Перевізник звернувся до суду.

Що таке механізм фінансових гарантій, що надається при транзиті
підакцизних товарів? До якої ланки бюджетної системи зараховується грошова застава? Яке рішення має винести суд?

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)