АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Теоретичні положення. При розробці та реалізації інноваційних проектів та програм з використанням електронних пакетів в промисловому виробництві управлінні стикаються з проблемою

Читайте также:
  1. Агальні положення щодо переходу на казначейське обслуговування місцевих бюджетів
  2. Аналіз фінансового положення компанії
  3. Визначте місце козацької держави у міжнародних відносинах та основні положення її дипломатичної діяльності.
  4. Вихідні положення
  5. Глава 1. Загальні положення
  6. Глава 1. Основні положення
  7. Глава 27. Загальні положення щодо умов та порядку переміщення і пропуску товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України
  8. Глава 39. Загальні положення щодо митного оформлення
  9. Глава 41. Загальні положення щодо митних платежів
  10. Глава 53. Загальні положення щодо пропуску та оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України громадянами
  11. Глава 58. Загальні положення щодо здійснення органами доходів і зборів контролю за окремими видами діяльності підприємств
  12. Глава 67. Загальні положення щодо порушень митних правил та відповідальності за них

При розробці та реалізації інноваційних проектів та програм з використанням електронних пакетів в промисловому виробництві управлінні стикаються з проблемою одержання та підготовки вихідних даних для розрахунків. Відомо, що типові управлінські програми вимагають від користувача великого обсягу вхідної інформації, тому, для удосконалення процесу управління ставиться задача створення інформаційної бази проекту, яка дозволяє зробити необхідні розрахунки по проекту на ПЕОМ.

При цьому найчастіше складні програмні продукти реалізуються у формі пакетів програм, які мають власну внутрішню організацію управління.

 
 

У розвинених пакетах програм виділяють наступні компоненти (рис.5.1): функціональне наповнення (тіло пакета - ФН); системне наповнення (СН); інформаційно-довідкову систему (ІДС); базу даних (БД) або базу даних і базу знань (БД+БЗ).

 

Рисунок 6.1 - Компонентний склад пакету програм

Тут база даних та база знань використовуються для зберігання та добування необхідної інформації, вони поєднують функціональні частини та БД діалогу, містить сукупність моделей предметної області з репертуару проектування та інші знання.

Так, загальносистемне програмне забезпечення інформаційної системи проекту містить три групи програмних засобів (рис. 6.2): операційні системи (ОС); пакети, що розширюють можливості ОС по управлінню даними і знаннями (СУБД, СУБЗ); транслятори.

 
 

Рисунок 6.2 - Склад загальносистемного програмного забезпечення

 

Завдання:

1. Визначити вхідні інформаційні потоки по проекту (проект, що був обраний для виконання попередніх практичних робіт), враховуючи його специфіку.

2. За допомогою програмного забезпечення MS Office Access створити базу даних проекту, орієнтовану на спеціальне програмне забезпечення з управління проектами.

3. Зробити висновки по роботі.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)