АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Посадкове креслення

Читайте также:
  1. Зображення ліній на кресленнях
  2. Лист 2. Посадкове креслення (калька)
  3. Лист І. Розбивочне креслення (калька)
  4. Порядок креслення цифр розрахункового шрифту.
  5. Розбивочне креслення

Посадкове креслення, або як його часто називають, план котлованів, служить для перенесення в натуру місць посадки рослин з раніше складеного дендроплану.

В дендроплані показується розміщення проектних посадок, але не дає їм прив'язки до тих або інших елементів планування саду, закріпленим на місцевості.

Встановити місце посадки, вказати де і яких розмірів слід вирити котловани для посадки дерев, кущів, ліан і квітів-задачі посадкового креслення.

На посадковому кресленні одинокі дерева показуються кругами, позначаючи посадкові ями. Якщо в дендроплані місця посадки не позначені, а є лише контури деревних груп, то із посадкової відомості потрібно взяти кількість дерев даної групи і розмістити для них посадкові ями в вигляді кругів куртини, на відстані одне від одного в 2,5 - 3,5 м.

При рядовій посадці дерев слід провести тонку розбивочну лінію по осі проектної рядової посадки, а пізніше накреслити круги, що позначають ями, на встановлених відстанях.

Посадкові ями для стандартних саджанців дерев показують в плані_у масштабі 1: 50 - 1,6 - 200 мм, масштабі 1: 200 - не менше 4.0-5,0 мм.

Показ груп кущів і квітів-багаторічників на кальці посадкового креслення обводиться по контуру, показаному в дендропроекті. Якщо в дендропроекті вони були показані сильно зрізаними хвилястими лініями, то контури спрощуються, так як по них будуть копатися котловани на місцевості, а лишня хвилястість, зроблена тільки для прикраси креслення, тут не потрібна.

Котловани для живих загорож із кущів робляться у вигляді траншеї, на плані вони показуються двома паралельними лініями.

Нанесені на посадковому кресленні місця посадок повинні бути прив'язані до границь доріжок, площадок або інших планувальних елементів саду, положення яких визначено розбивочним кресленням, а до початку посадки кущів і дерев уже закріплено на місцевості.

Прив'язка дерев робиться різними способами:

1. Показану на дендроплані куртину дерев обводять тонкими лініями, що проходять вздовж її границі, але з меншою кількістю кутів (поворотів). Кути куртини прив'язуються до ближчих доріжок або площадок. Вздовж сторін пишуться їх розміри. Круги посадкових ям, розміщення всередині куртини, окремо не прив'язуються, а в натурі розміщуються приблизно.

2. До доріжок і площадок прив'язуються тільки найбільш характерно розміщені крайні посадкові ями, які визначають положення всієї куртини. Інші ями, які розміщені всередині куртини, не прив'язуються, а переносяться в натуру приблизно, відповідно з їх розміщенням на плані.

3. Прив’язка куртин дерев може бути виконана комбінованим способом із вказаних вище прийомів. Для прив'язки дерев відмічається відстань від крайніх дерев ряду до певних точок прив'язки на плані і прийнята відстань між деревами. Окремі дерева прив'язуються до доріжок і інших планувальних елементів саду.

Для того, щоб прив'язати куртину кущів або багаторічних квітів, всередині її контуру проводиться лінія, що визначає основне положення даної куртини. Краї цієї лінії прив'язуються до доріжки або площадки. Крім цього в деяких найбільш характерних місцях вказується ширина куртини.

Траншея для встановлення живої загорожі із кущів прив'язується до доріжок або площадок.

Повинна бути вказана її ширина. В цих випадках, коли є багато малих куртин кущів, квітів-багаторічників і розміщених між ними дерев, для перенесення посадкового креслення в натуру може бути запроектована координатна сітка. Цю сітку роблять з розмірами сторін квадратів 3,0-5,0 м і прив'язують її до доріжок, площадок, або до границь саду. Після перенесення координатної сітки на місцевість на її основі промальовуються контури куртин кущів або квітів, відмічають посадкові ями для дерев.

Прив'язка одиноких дерев, куртин дерев, кущів або квітів багаторічників до пейзажних доріжок, що мають регулярні форми, повинна бути зроблена по короткій відстані, що відповідає перпендикуляру в даній точці, або продовженню радіусу заокруглення доріжки.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)