АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Лист 2. Посадкове креслення (калька)

Читайте также:
  1. Зображення ліній на кресленнях
  2. Лист І. Розбивочне креслення (калька)
  3. Порядок креслення цифр розрахункового шрифту.
  4. Посадкове креслення
  5. Розбивочне креслення

Посадкове креслення складається на основі затвердженого дендроплану для переносу проекту озеленення в натуру, розбивки місць посадки дерев, чагарників та квітів, посіву газонів. Дерева одного типу в межах ряду, групи чи масиву з'єднуються лініями. Для всіх елементів озеленення виставляються показники: в чисельнику - номер по відомості, в знаменнику - кількість дерев чи чагарників в даній групі. На посадовому кресленні умовними знаками показуються збережені насадження, насадження, які підлягають пересадці, вирубці; одночасно із позначенням на плані зелених насаджень на полях креслення відмічаються відомості об'ємів посадочних робіт; відомості об'ємів робіт по влаштуванню квітників. Влаштування газонів фіксується відомістю газонних трав.

Для розбивки в натурі посадочних ям для дерев, котлованів, чагарників на посадковому кресленні наносяться розміри довжина, ширина масивів, групової посадки, відстань між деревами, а також необхідні допоміжні відстані від країв доріжок, алей, площадок до місць посадки. В зв'язку з цим проводити в натурі розбивку посаджених ям і котлованів необхідно лише, після виносу в натуру доріжок, алей і площадок. Деколи в посадовому кресленні додаються профілі за характерними алеями, дорогами, площадками і т.п. із вказуванням розміщення посадок і конструкції посадкових ям, траншей і т.п. в масштабі 1: 200. Направлення січення показується лінією на розбивочному кресленні. Для деяких деталей озеленення, особливо квіткового оформлення, складаються креслення фрагментів в масштаби 1: 200; 1: 100, наводиться малюнок квітника із вказанням асортименту квітів і всіх необхідних для розбивки розмірів. Для квітників особливо складного малюнку виконуються шаблони у натуральну величину.

 

Зразок написання вступу до курсової роботи на тему

«Організація робіт по проведенню реконструкції скверу по

вул. Д. Галицького 3, м.Костопіль Рівенської області»

Вступ

Декоративні насадження у містах і селищах виконують різноманітну роль. Вони поліпшують їхній архітектурний вигляд, сприяють кращій організації культурного обслуговування населення, знижують швидкість вітру, регулюють тепловий режим, очищують і зволожують повітря, поглинають шум.

Спостереженнями встановлено, що в зоні декоративних насаджень влітку температура повітря на 10-15% нижча, а взимку дещо вища, ніж на не озеленених територіях. Зелені насадження впливають на прилеглі території. Зона цього впливу залежить від розмірів зеленого масиву та від складу рослин у цьому масиві.

Ефективність впливу зелених насаджень на температуру навколишнього середовища значною мірою залежить від видового складу деревних рослин та від площі насаджень, які вони утворюють. Слід зазначити, що площа, яку затінюють різні види дерев, залежать від площі їх проекції крони та висоти рослин. Широкі, низько розташовані крони краще затінюють поверхню

Ефективність насаджень у зменшеній швидкості вітру можна спостерігати на прикладі лісових полезахисних смуг, відстань дії залежить насамперед від їхньої висоти і конструкції. Найчастіше ця дія поширюється на відстань, що дорівнює 20-30 висотам лісосмуги.

У містах і селищах ефективність дії декоративних насаджень дещо інша, що зумовлюється насамперед наявністю забудови.

Завдяки великому архітектурно-планувальному і санітарно-гігієнічному значенню декоративні насадження є однією із основних складових частин, які створюють комплекс міста чи селища. Тому озеленення міст, яке пов’язане з цілим рядом архітектурно-художніх, планувальних, інженерно-технічних, біологічних, культурно-освітніх та інших питань, має враховуватися під час комплексної забудови території.

Завданням курсової роботи є:

- виконати робочі креслення;

- визначити кількість та вартість матеріалів при будівництві садово-паркового обєкта;

- скласти зведений розрахунок витрат по озелененню.

Список використаної літератури включає 15 найменувань. Робота має 20-30 сторінок друкованого тексту, 14 додатків, 15 таблиць.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)