АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порядок виконання лабораторної роботи

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II Методика виконання курсової роботи.
  3. II. ЗМІСТ І ОФОРМЛЕННЯ РОБОТИ
  4. II. ПОРЯДОК И МЕТОДИКА ПРОВЕДЕНИЯ ЭКЗАМЕНА
  5. IV. Порядок представления работ на Конкурс
  6. IX. СИГНАЛИ, ЩО ЗАСТОСОВУЮТЬСЯ ПІД ЧАС МАНЕВРОВОЇ РОБОТИ
  7. V. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕНИЯ СОРЕВНОВАНИЯ
  8. VI. Методичні вказівки до виконання курсової роботи.
  9. VII. Порядок проведения предполетного досмотра
  10. XII. Порядок учета и отчетность работы групп досмотра
  11. А. Виконується при підготовці до роботи
  12. Аналіз стану виховної роботи

Завдання для всіх варіантів V 1...V 99

1. Під’єднати адаптер " LPT_Motor_10h " до комп’ютера за допомогою стандартного кабелю принтера, ввімкнути живлення плати (напруга 4.5 В, полярність «+»). Запустити керуючу програму „ LPT_Motor_10s ” на виконання.

2. За допомогою перемикачів на формі програми записати у регістр DR в двійковому вигляді номер свого варіанту V. Екранну форму програми вставити у звіт.

3. Зчитувати значення біту SR7 за допомогою кнопки „ Старт ”. Параметри зчитування наступні: кількість точок 100, час дискретизації (40+ V) мс. При цьому тумблером S1 на платі змінювати значення біту SR 7 через 1с. Отриману екранну форму програми з графіком вставити у звіт.

4. Встановити на вал двигуна Е1 диск №1, а на вал двигуна Е 2 – диск №2 для парних варіантів та диск №3 для непарних. Ввімкнути двигуни Е1, Е 2 та білий світлодіод VD 14 за допомогою відповідних перемикачів на головній формі програми. Зчитувати значення біту SR6 за допомогою кнопки „ Старт ”. Параметри зчитування наступні: кількість точок 150, час дискретизації (10+ V1) мс, де V1 – молодша цифра варіанту V. Отриману екранну форму програми з графіком вставити у звіт. Вимкнути двигуни. На основі графіку сигналу визначити швидкість обертання диску.

5. Виконати процедуру „ Z 1” і проаналізувати стани бітів регістру DR за допомогою світлодіодів на платі. На основі процедури „ Z 1” створити власну процедуру „ Z1N”, яка повинна викликатися на виконання кнопкою „ Z1N ” записувати у регістр DR в двійковому вигляді номер варіанту V. Вставити у звіт екранну форму програми після виконання процедури „ Z1N” та лістинг процедури з коментарями.

6. Виконати процедуру „ Z 2” і проаналізувати стани бітів регістру DR за допомогою світлодіодів на платі. На основі процедури „ Z 2” створити власну процедуру „ Z2N”, яка повинна записати у регістр DR в двійковому вигляді число 100. Після цього процедура повинна для парних варіантів V разів збільшувати значення регістру DR на 1 через інтервали часу (200+ 10V) мс, а для непарних – V разів зменшувати значення регістру DR на 1 через інтервали часу (200+ 10V) мс. Вставити у звіт екранну форму програми після виконання процедури „ Z2N” та лістинг процедури з коментарями.

7. Виконати процедуру „ Z 3” і проаналізувати стани виконавчих пристроїв. На основі процедури „ Z3” створити власну процедуру „ Z3N”, яка повинна через регістр DD 1 стану команд ввімкнути двигун Е 2, білий світлодіод VD 14, для парних варіантів – жовтий світлодіод VD 13, а для непарних – синьо-зелений світлодіод VD 12. Після цього процедура повинна вмикати і вимикати двигун Е 1 кількість разів (3+ V 0), де V 0 – остання цифра варіанту V. Інтервал часу між ввімкненням/вимкненням двигуна Е 1 – 1 с для парних варіантів і 2 с для непарних. Вставити у звіт екранну форму програми після виконання процедури „ Z3N” та лістинг процедури.

8. Звіт до лабораторної роботи повинен містити мету, завдання, опис ходу роботи з необхідними екранними формами, графіками, лістингами програм та відповідями на контрольні запитання.

9. Додаткове завдання. Створити процедуру „ Z 4” на основі процедури „ Z 3”, яка повинна ввімкнути білий світодіод VD 14 і двигун Е 1. Після цього процедура повинна рахувати кількість обертів диску на валі двигуна Е 1 шляхом зчитування значень біту SR 6. Виконати поворот диску на кількість обертів, що дорівнюють номеру варіанту V.

Контрольні запитання

1. Описати будову порта принтера.

2. Які адреси портів принтера звичайно використовуються?

3. Які адреси регістрів даних, стану та адреси для порта принтера?

4. Скільки бітів використовується в регістрах даних, стану і адреси, які з них є інверсними?

5. Яким чином можна зчитати байт даних через регістр стану, якщо в ньому відсутні молодші біти?

6. Пояснити принцип роботи пристрою „ LPT_Motor_10h ” на основі його схеми електричної функціональної.

7. Пояснити принцип роботи пристрою „ LPT_Motor_10h ” на основі схеми електричної принципової.

8. Яким чином можна виконувати програмний обмін з портами у Windows NT/2000/XP?


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)