АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Задача 2. Визначити норму часу на партію деталей, якщо: основний час (То)- 5хв., допоміжний час (Тдоп) – 2,6 хв

Читайте также:
  1. XV. СВЕРХЗАДАЧА. СКВОЗНОЕ ДЕЙСТВИЕ
  2. Вторая задача анализа на чувствительность
  3. Глава III. ЗАДАЧА
  4. Главная задача вакханалии этого этапа — хотя бы частично вывести поедание людей из-под уголовного преследования. Хоть раз, хоть в какой-то исторический момент.
  5. Движение вектора смещения (вторая задача)
  6. Задание 48-2: (Кейс 2 подзадача 1)
  7. Задача .
  8. Задача 1
  9. Задача 1
  10. Задача 1
  11. Задача 1
  12. Задача 1

Визначити норму часу на партію деталей, якщо: основний час (То)- 5хв., допоміжний час (Тдоп) – 2,6 хв., час на обслуговування робочого місця (Тобс) – 0,15 хв., час на відпочинок працівника (Т відп) – 0,22хв., підготовчо-завершальний час (Тпз) на одиницю продукції – 0,5хв., кількість деталей у партії – 90 шт.

 

Розв’язання:

 

1. Норму штучно-калькуляційного часу обчислюють за формулою:

 

Тштк=То+Тдоп+Тобс+Твідп+Тпз.

 

Тштк=5+2,6+0,15+0,22+0,5=8,47хв.

 

2. Норму часу на партію розраховують шляхом множення штучно-калькуляційного

часу на кількість товарів у партії.

 

ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ ІНДИВІДУАЛЬНОЇ КОНТРОЛЬНОЇ

РОБОТИ

 

Контрольну роботу з курсу «Економіка праці і соціально-трудові відносини», виконують студенти заочної форми навчання, або студенти, які з поважних причин не мають змоги відвідувати аудиторні заняття та мають індивідуальний графік роботи на відповідний семестр. Контрольна робота виконується студентом самостійно при консультуванні викладачем.

Контрольна робота спрямована на поглиблення знань студентів, а також є засобом самоконтролю. Виконуючи контрольну роботу, студент розвиває навички роботи з науковою літературою, здібності узагальнення матеріалів на основі вивчення різних джерел, уміння чітко викладати свої думки у письмовій формі, набуває навичок до виконання курсової та дипломної роботи, публічних виступів.

Контрольна робота є видом індивідуального завдання і видається студентам у терміни, передбачені вищим навчальним закладом. Як правило, завдання для виконання контрольної роботи видається студентам-заочникам під час установчої сесії, або у терміни, визначені для затвердження індивідуальних графіків роботи студента.

Подати виконану роботу на перевірку та рецензування студент зобов'язаний не пізніше, як за два тижні до початку заліково-екзаменаційної сесії.

Обсяг контрольної роботи дорівнює приблизно обсягові 18-аркушевого учнівського зошиту.

Контрольна робота складається з таких елементів:

1.Обкладинка або титульний аркуш;

2. Безпосередньо відповіді на завдання контрольної роботи;

3. Перелік використаних джерел;

Теоретична частина контрольної роботи містить 2 завдання які охоплює теми курсу «Економіка праці та соціально-трудові відносини», передбачені навчальною програмою цієї дисципліни.

Контрольну роботу можна виконувати за одним з двох варіантів: 1)рукописним способом в учнівському зошиті; 2) роздруковуючи на комп’ютері на аркушах формату А4.

В обох випадках на початку контрольної роботи необхідно вказати номер залікової книжки студента.

На всі запозичені з навчальної або наукової літератури матеріали необхідно давати посилання в тексті контрольної роботи. Посилання слід подавати у квадратних дужках, указуючи в них порядковий номер джерела у списку використаних джерел, а через кому – сторінку або сторінки, з яких запозичено текст або інший матеріал.

При виконанні практичної частини необхідно подати: умову задачі; розв’язання цієї задачі з поясненнями; відповідь або висновки.

До контрольної роботи додається бланк рецензії. Перевірка і рецензування контрольних робіт здійснюється у десятиденний термін з моменту отримання їх викладачем.

Контрольна робота оцінюється за двобальною шкалою («зараховано» або «не зараховано»).

У рецензії проставляється позначка «зараховано», якщо:

- контрольну роботу виконано в повному обсязі;

- контрольну роботу виконано самостійно і на достатньо творчому рівні;

- роботу виконано відповідно до вимог оформлення контрольних робіт.

Якщо контрольна робота не задовольняє переліченим вище вимогам, то вона повертається студентові на доробку з відповідними зауваженнями. Позначка про необхідність доробки на обкладинці роботи із зазначенням дати повернення роботи на доробку. Студент повинен врахувати усі зауваження, внести необхідні виправлення та повторно подати роботу на перевірку. Далі процедура повторюється.

До семестрового контролю з курсу «Економіка праці і соціально-трудові відносини» допускаються студенти заочної форми навчання та студенти, що навчаються за індивідуальним графіком, які до терміну, установленого розкладом заліків та іспитів, виконали контрольну роботу.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)