АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні вказівки з порядку оформлення рефератів

Читайте также:
  1. Exercise 15 Поставте слова в правильному порядку.
  2. II. ЗМІСТ І ОФОРМЛЕННЯ РОБОТИ
  3. II. Оформлення і порядок захисту курсового проекту
  4. V Оформлення звіту з переддипломної практики
  5. VI. Методичні вказівки до виконання курсової роботи.
  6. VІ Вимоги до складання та оформлення документації про проходження ВИРОБНИЧОЇ практики
  7. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  8. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  9. В якому році відбулося юридичне оформлення документознавства як наукової спеціальності?
  10. Верховний Суд України переглядає судові рішення у кримінальних справах виключно з підстав і в порядку, встановлених цим Кодексом,
  11. Види радіаційного впливу на людину у порядку
  12. ВИМОГИ ДО НАПИСАННЯ РЕФЕРАТІВ

Типовий реферат з дисципліни структурно містить:

 

- титульний аркуш;

- зміст;

- вступ;

- основну частину (зміст питань реферату);

- висновки;

- список літератури.

 

1. Варіант зразку титульного аркушу наведено у додатку.

2. Зміст реферату оформлюється на окремій сторінці, в ньому зазначається структура реферату без урахування титульного аркушу та самого змісту, тобто зазначається вступ, назва питань та підпитань (за необхідності), висновки та список літератури. У змісті також вказується відповідна нумерація сторінок реферату. Назви складових змісту повинні повністю відповідати назвам за текстом реферату.

3. У вступі зазначається актуальність обраної теми реферату, іі важливість вирішення у сучасних умовах діяльності підприємства (регіону), тощо, надається загальний зміст основної частини реферату. Обсяг вступу реферату повинен становити до 2 сторінок. Вступ розпочинається на окремому аркуші з інтервалом-проміжком від заголовку.

4. Основна частина реферату містить зміст питань та підпитань (за необхідності) реферату. У рефераті повинно бути розкрито не менше ніж 2 питання. Якщо є необхідність розділяти питання реферату на складові (підпункти питання), то таких підпунктів повинно бути не менше ніж 2, тобто, наприклад, 1.1, 1.2.

Початок основної частини реферату, тобто заголовок першого питання, потрібно розпочинати з нового аркушу, в подальшому підрозділи питання (за необхідності) та наступні питання з нового аркушу розпочинати не обов’язково. Назви питань та підпитань основної частини реферату повинні відповідати змісту реферату.

Між початком тексту питання та назвою питання повинен бути проміжок відповідно до інтервалу тексту. Початок підрозділу питання та тексту нового питання відокремлюється від тексту попереднього питання також відповідним проміжком. Остання сторінка основної частини реферату перед висновками до реферату повинна бути заповнена не менше ніж на 70%.

У кінці кожного питання повинні бути стислі висновки за розглянутим матеріалом (1-2 речення).

За текстом реферату повинні бути посилання на ті літературні джерела, які використовувалися під час написання реферату відповідно до списку літератури, вони повинні розташовуватися в хронологічному порядку відповідно до списку літератури та виділятися квадратними дужками (наприклад, [1]).

Якщо за текстом реферату містяться схеми, рисунки, таблиці, то необхідні обов’язкові посилання за текстом на них.Приклади оформлення наведено окремо.

Загальний обсяг основної частини реферату повинен складати в межах 10-15 сторінок.

Загальні вимоги з оформлення реферату: мова – російська або державна, шрифт – Times New Roman, розмір – 14, інтервал – 1,5, вирівнювання – за шириною, з переносами слів, поля: зліва – 30 мм, решта – 20 мм.

 

5. У висновках зазначаються загальні підсумки проблеми, що розглядалася, з вказівкою практичних питань, які необхідно виконати для повного її вирішення. Загальний обсяг висновків повинен становити в межах до 2 стор. Висновок розпочинається з нової сторінки.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)