АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Варіант 24

Читайте также:
  1. I варіант
  2. I варіант
  3. II варіант
  4. II варіант
  5. Варіант
  6. Варіант 1
  7. Варіант 1
  8. Варіант 1
  9. Варіант 1
  10. ВАРІАНТ 1
  11. ВАРІАНТ 1
  12. Варіант 1

1. Міжнародні угоди у сфері інтелектуальної власності.

2. Майнові права інтелектуальної власності авторів творів науки, літератури, мистецтва і суміжних прав та суб'єктів промислової власності

Задача

За договором із співаком Громовим відкрите акціонерне товариство «Золота мелодія» виготовило фонограми його концерту. Через місяць Громов виявив у продажі екземпляри фонограм свого концерту, виготовлені студією, з якою у нього не було договору про передачу виняткових суміжних прав. Вважаючи свої права порушеними, Громов звернувся в орган дізнання з проханням конфіскувати контрафактні екземпляри фонограм і передати їх йому. Представник органу дізнання пояснив Громову, що в подібних випадках захист суміжних прав здійснює тільки суд і тільки шляхом стягнення з порушників збитків.

Чи правомірна дана відповідь. Проаналізуйте ситуацію.

Література: 1, 2, 3, 4, 9, 10, 11, 25, 30-41, 56, 64.

 

Варіант 25

1. Порядок подання заявки на промисловий зразок.

2. Державна система правової охорони об’єктів інтелектуальної власності.

Задача

У травні 2010 р. іноземна фірма, зареєстрована в Україні, уклала з російською телекомпанією договір про використання фірмою наявних у компанії аудіовізуальних творів із записами передач симфонічної музики у виконанні відомих російських музикантів, співаків і диригентів. За договором фірма придбала виняткові права на використання творів в комерційних цілях по каналах світового шоу-бізнесу, у тому числі шляхом надходження даних прав третім особам.

У лютому 2011 р. група виконавців, чиї концерти були записані по трансляції, звернулася до телекомпанії з вимогою розірвати договір який порушує їх авторські права і відшкодувати їм збитки. При цьому дії іноземної фірми були названі піратськими. Діставши відмову, виконавці звернулися до суду. Іноземна фірма у свою чергу пред'явила в суді позов до виконавців про відшкодування моральної шкоди за нанесення збитку її діловій репутації.

Проаналізуйте ситуацію та вирішіть спір.

 

Література: 1, 2, 9, 17, 30-40, 46, 58.

 

Варіант 26

1.Судова експертиза у сфері інтелектуальної власності.

2. Охарактеризуйте похідні твори як об’єкти авторського права.

Задача

Газета «Політичний вісник» без згоди Ефремова і без виплати йому винагороди опублікувала в скороченому вигляді його промову, виголошену на мітингу в захист страйкуючих шахтарів. Після мітингу Ефремов і інші оратори звернулися до видавництва «Політика XX століття» з пропозицією видати збірку їх промов. Видавництво прийняло їх пропозицію і погодилося укласти договір про передачу їм виняткових прав з поправкою про неможливість включення в збірку промови Ефремова, оскільки вона вже була раніше опублікована. У зв'язку з цим Ефремов пред'явив судовий позов до газети «Політичний вісник» про стягнення винагороди і про відшкодування збитків, заподіяних незаконною публікацією його мови.

Вирішіть спір

Література: 1, 2, 3, 9,30, 34, 38, 41.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)