АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Самостійна робота

Читайте также:
  1. II. Контрольна робота.
  2. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  3. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  4. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  5. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  6. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  7. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  8. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  9. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  10. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  11. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  12. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.

2.3.1. Методичні рекомендації до самостійної роботи

Навчальна дисципліна «Розгляд окремих категорій адміністративних справ судами» крім лекційних та семінарських занять передбачає самостійну роботу студентів.

Самостійна робота студента – це навчальна діяльність студента, яка планується, виконується за завданнями, під методичним керівництвом і контролем науково-педагогічного працівника, але без його прямої участі.

Організація самостійної роботи студентів дозволяє заохочувати їх до роботи з додатковою фаховою літературою та нормативно-правовими актами, до пошуку нових відомостей та поглиблення знань.

Добираючи літературу, необхідно звертати увагу на рік видання, при цьому варто використовувати останні видання. Необхідно також врахувати, що законодавчі акти, нормативні документи, статистичні дані піддаються змінам, тому треба посилатись на щойно видані. Варто користуватися нормативно-правовими актами, що розміщені на офіційному сайті Верховної Ради України.

 

2.3.2. Питання та завдання до самостійної роботи

1. Проаналізуйте, в чому проявляються особливості розгляду окремих категорій адміністративних справ судами.

2. Як співвідносяться між собою ч. 4 ст. 50 КАСУ та Глава 6 Розділу 3 КАСУ?

3. Що таке владні управлінські функції?

4. Що таке делеговані повноваження?

5. Правовий статус Вищої ради юстиції та особливості розгляду справ щодо оскарження її актів, дій чи бездіяльності.

6. Акти, дії та бездіяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів України як предмет судового оскарження.

7. Чим відрізняються нормативно-правові акти та правові акти індивідуальної дії?

8. В чому проявляється відповідно до ч.9 ст. 171 КАСУ так званий «непрямий» контроль суду?

9. Адміністративна юрисдикція щодо спорів, які виникають з публічної служби.

10. Проаналізуйте поняття та ознаки адміністративного договору.

11. В чому полягає особливість компетенційних спорів?

12. Види спорів за адміністративним позовом суб’єкта владних повноважень до фізичних чи юридичних осіб.

13. Що таке суспільна необхідність як умова примусового відчуження земельної ділянки, інших об’єктів нерухомого майна, що на ній розміщені?

14. В чому полягають осо­б­ли­во­с­ті ст. 183-5 КАСУ, яка регулює порядок провадження у справах за адміністративними позовами з приводу видворення іноземців та осіб без громадянства?

15. Які роз’яснення містяться у Постанові Пленуму Вищого адміністративного суду України від 25 червня 2009 року № 1 «Про судову практику розгляду спорів щодо статусу біженця, видворення іноземця чи особи без громадянства з України та спорів, пов'язаних із перебуванням іноземця та особи без громадянства в Україні»?

16. В чому полягає суть скороченого провадження?

17. В яких категоріях справ можливе застосування скороченого провадження?

18. Проаналізуйте особливості провадження у справах щодо підтвердження обґрунтованості вжиття суб’єктами владних повноважень заходів реагування під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

19. Назвіть основні положення Постанови Пленуму Вищого адміністративного суду України від 12 грудня 2010 року № 3 «Про практику застосування адміністративними судами законодавства у справах із приводу оскарження рішень, дій чи бездіяльності державної виконавчої служби».

20. Чому, на Вашу думку, рішення місцевого загального суду як адміністративного суду у справах з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб’єктів владних повноважень щодо притягнення до адміністративної відповідальності є остаточним і оскарженню не підлягає?

21. Що означає термін «завчасне сповіщення» органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про проведення мирних зібрань як можливість таких органів звернутися до суду про обмеження права щодо реалізації права на мирні зібрання?

22. В чому можуть полягати обмеження права щодо реалізації права на мирні зібрання?

23. Хто відповідно до законодавства є творчим працівником засобів масової інформації як сторона у виборчих спорах?

24. Зобразіть схематично підсудність виборчих спорів.

25. Проаналізуйте суб’єктний склад виборчих спорів.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)