АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ІНДИВІДУАЛЬНІ ЗАВДАННЯ ПО ПРОЕКТУВАННЮ БД

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II. Завдання та обов'язки
  3. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  4. II. Перевірка домашнього завдання.
  5. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  6. IV. Домашнє завдання з інструктажем.
  7. V. Домашнє завдання з інструктажем.
  8. VI. Домашнє завдання.
  9. VI. Домашнє завдання.
  10. VI. Домашнє завдання.
  11. VII. Домашнє завдання.
  12. А. Завдання

У додатку приводяться тексти завдань по проектуванню баз даних, що відносяться до різних наочних областей. Потрібно відповідно до умов завдань:

1. Визначити категорії користувачів і сформулювати основні завдання для користувачів

2. Вибрати шлях проектування БД

o Концептуальна модель → ERдіаграма → логічна модель → нормалізація

або

o логічна модель →нормалізація→ ERдіаграма логічної моделі

3. сформувати SQLзапити:

o для створення таблиць баз даних з вказівкою первинних і зовнішніх ключів і необхідних обмежень

o SQLзапити для додавання, зміни і вибірки необхідних даних.

При вирішенні завдань передбачається використання засобів, що дозволяють розрдобляти схеми баз даних, і додатків, що працюють з базами даних (Power Designer, Oracle Developer, ERWin, Power Builder, Borland Delphi, С++ Builder і ін.)

Завдання 1. Літопис острова Санта Белінда.

Десь у великому океані лежить уявний острів Санта Белінда. Ось вже триста років ведеться докладний літопис острова. У літопис заносяться дані про всіх людей, що хоч якийсь час проживали на острові. Для кожного з остров'ян записуються його ім'я, стать, дати народження і смерті. Зберігаються там і імена їх батьків, якщо відомо, хто вони. У деяких відсутні відомості про батька, у деяких — про матір, а частина людей, судячи по записах, — круглі сироти. З літопису можна дізнатися, коли був побудований кожен будинок, що стоїть на острові (а якщо зараз його вже немає, то коли він був знесений), точна адреса і докладний план цього будинку, хто і коли в нім жив.

Точно так, як і сторіччя тому, на острові діють підприємці, що займаються, зокрема, ловом риби, заготівкою цукрового очерету і тютюну. Більшість з них все роблять самі, а деякі наймають працівників, укладаючи з ними контракти різної тривалості. Є записи і про те, хто кого наймав, на яку роботу, коли почався і закінчився контракт. Власне, круг занять жителів острова украй вузький і не міняється століттями. Тому в літописі детально описується кожна справа, будь то рибний лов або випічка хліба, Всі підприємці — уроженці острови. Деякі об'єднуються в кооперативи, і по записах можна встановити, хто брав участь в справі, коли вступив і коли вийшов з нього, яким паєм володів. Є короткі описи діяльності кожного підприємця або кооперативу, що повідомляють, зокрема, коли було почато справу, коли і чому припинено.

Завдання 2. База даних "Скачки".

У інформаційній системі клубу любителів скачок має бути представлена| інформація про коней (кличка, стать, дата народження), що беруть участь в скачках, їх власників (ім'я, адреса, телефон) і жокеїв (ім'я, адреса, дата народження, рейтинг). Необхідно сформувати таблиці для зберігання інформації по кожному змаганню: дата, час і місце проведення скачок (іподром), назва змагань (якщо така є), номери заїздів, клички коней, що беруть участь в заїздах, і імена жокеїв з вказівкою зайнятого місця і показаного в заїзді часу.

Завдання 3. База даних "Хроніки сходжень" в альпіністському клубі.

У базі даних повинні записуватися дати початку і завершення кожного сходження, імена і адреси тих, що брали участь в нім альпіністів, назва і висота гори, країна і район, де ця гора знаходиться. Привласніть змістовні імена таблицям і полям для зберігання вказаної інформації. Написати запити, що здійснюють наступні операції.

a. Для введеного користувачем інтервалу дат показати список гір з| вказівкою дати останнього сходження. Для кожної гори сформувати в хронологічному порядку список груп, що здійснювали сходження.

b. Надати можливість додавання нової вершини з вказівкою її назви, висоти і країни місцеположення.

c. Надати можливість зміни даних про вершину, якщо на неї не було сходження.

d. Показати список альпіністів, що здійснювали сходження у вказаний інтервал дат. Для кожного альпініста вивести список гір, на які він здійснював сходження в цей період, з вказівкою назви групи і дати сходження. Надати можливість додавання нового альпініста в склад вказаної групи.

e. Показати інформацію про кількість сходжень кожного альпініста на кожну гору. При виводі список відсортувати по кількості сходжень.

f. Показати список сходжень (груп), які здійснювалися у вказаний користувачем період часу. Для кожної групи по­казати її склад.

g. Надати можливість додавання нової групи, вказавши її назву, вершину, час початку сходження.

h. Надати інформацію про те, скільки альпіністів побувало на кожній горі. Список відсортувати в алфавітному порядку по назві вершин.

Завдання 4. База даних медичного кооперативу.

Базу даних використовує для роботи колектив лікарів. У таблиці мають бути занесені ім'я, стать, дата народження і домашня адреса кожного їх пацієнта. Кожного разу, коли лікар оглядає хворого (що прийшов на прийом або вдома), фіксується дата і місце проведення огляду, симптоми, діагноз і розпорядження хворому, проставляється| ім'я пацієнта і ім'я лікаря. Якщо лікар прописує хворому якінебудь ліки, в таблицю заноситься назва ліків, спосіб його прийому, словесний опис передбачуваної дії і можливі побічні ефекти.

Завдання 5. База даних "Міська Дума".

У базі зберігаються імена, адреси, домашні і службові телефони всіх членів Думи. У Думі працює близько сорока комісій, всі учасники яких є членами Думи. Кожна комісія має свій профіль, наприклад, питання освіти, проблеми, пов'язані з житлом, і тому подібне Дані по кожній з комісій включають: голова і склад, колишні (за 10 попередніх років) голови і члени цієї комісії, дати включення і виходу з складу комісії, обрання її голів. Члени Думи можуть засідати в декількох комісіях. У базу заносяться час і місце проведення кожного засідання комісії з вказівкою депутатів і службовців Думи, які беруть участь в його організації.

1. Для кожної комісії показати список,— її склад з вказівкою голови.

2. Надати можливість додавання нового члена комісії.

3. Для введеного користувачем інтервалу дат і назви комісії| показати в хронологічному порядку всіх її голів.

4. Показати список членів Думи, для кожного з них — список комісій, в яких він брав участь і/або був головою.

5. Надати можливість додавання нової комісії, з вказівкою голови.

6. Для вказаного інтервалу дат і комісії створити список членів з вказівкою кількості пропущених засідань.

7. Вивести список засідань у вказаний інтервал дат в хронологічному порядку, для кожного засідання список присутніх.

8. Надати можливість додавання нового засідання, з вказівкою присутніх.

9. По кожній комісії показати кількість проведених засідань у вказаний період часу.

Завдання 6. База даних риболовецької фірми.

Фірмі належить невелика флотилія риболовецьких катерів. Кожен катер має паспорт, куди занесені його назва, тип, водотонажність і дата споруди. Фірма реєструє кожен вихід на лов, записуючи назву катера, імена і адреси членів команди з вказівкою їх посад (капітан, боцман і тому подібне), дати виходу і повернення, а також улов (масу спійманої риби) окремо по сортах (наприклад, тріска). За час одного рейса катер може відвідати декілька риболовецьких місць (банок). Фіксується дата приходу на кожну банку і дата відплиття, якість виловленої риби (відмінне, хороше, погане). На борту улов не зважується. Написати запити, що здійснюють наступні операції.

1. За вказаним типом і інтервалом дат вивести всі катери, які виходили в море, вказавши для кожного в хронологічному порядку запис про вихід в море і значеннях улову.

2. Надати можливість додавати вихід катера в мореі з вказівкою команди.

3. Для вказаного інтервалу дат вивести для кожного сорту риби список катерів з найбільшим уловом.

4. Для вказаного інтервалу дат вивести список банок, з вказівкою середнього улову за цей період. Для кожної банки вивести список катерів, що здійснювали лов.

5. Надати можливість додавання нової банки з вказівкою даних про неї.

6. Для заданої банки вивести список катерів, які отримали улов вище середнього.

7. Вивести список сортів риби і для кожного сорту — список рейсів з вказівкою дати виходу і повернення, величини улову. При цьому список показаних рейсів має бути обмежений інтервалом дат.

8. Для вибраного користувачем рейса і банки додати дані про сорт і кількість спійманої риби.

9. Надати можливість користувачеві змінювати характеристики вибраного катера.

10. Для вказаного інтервалу дат вивести в хронологічному порядку список рейсів за цей період часу, з вказівкою для кожного рейса спійманої кількості кожного сорту риби.

11. Надати можливість додавання нового катера.

12. Для вказаних сортів риби і банки вивести список рейсів з вказівкою кількості спійманої риби. Список має бути відсортований в порядку зменшення кількості спійманої риби.

Завдання 7. База даних фірми, яка проводить аукціони.

Фірма займається продажем з аукціону антикварних виробів і витворів мистецтва. Власники речей, що виставляються на аукціонах, які проводяться фірмою, юридично є продавцями. Особи, що купують ци речі, іменуються покупцями. Отримавши від продавців партію предметів, фірма вирішує, на якому з аукціонів вигідно представити конкретний предмет. Перед проведенням чергового аукціону кожній з тих, що виставляються на ньом речей, привласнюється окремий номер лота. Дві речі, що продаються на різних аукціонах, можуть мати однакові номери лотів.

У книгах фірми робиться запис про кожен аукціон. Там наголошуються дата, місце і час його проведення, а також специфіка (наприклад, виставляються картини, написані маслом і не раніше 1900 р.). Заносяться також відомості про кожен предмет, що продається: аукціон, на якому він заявлений, номер лота, продавець, відправна ціна і короткий словесний опис. Продавцеві дозволяється виставляти будьяку кількість речей, а покупець має право придбати будьякої кількість речей. Одна і та ж особа або фірма може виступати і як продавець, і як покупець. Після аукціону фірми, що проводять аукціони, записують фактичну ціну, сплачену за проданий предмет, і фіксують дані покупця.

Написати запити, що здійснюють наступні операції.

a. Для вказаного інтервалу дат вивести список аукціонів в хронологічному порядку з вказівкою найменування, дати і місця проведення. Для кожного з них показати список виставлених речей.

b. Додавати для продажу на вказаний користувачем аукціон предмет мистецтва з вказівкою початкової ціни.

c. Вивести список аукціонів з вказівкою відсортованих по величині сумарних доходів від продажу.

d. Для вказаного інтервалу дат вивести список проданих на аук­ціонах предметів. Для кожного з предметів дати список аукціонів, де він виставлявся.

e. Надати можливість додавання факту продажу заданого предмету на вказаному аукціоні.

f. Для вказаного інтервалу дат вивести список продавців у порядку убування загальної суми, отриманої ними від продажу предметів в цей проміжок часу.

g. Вивести список покупців і для кожного з них — список аукціонів, де були зроблені придбання у вказаний інтервал дат.

h. Надати можливість додавання запису про аукціон, що проводиться (місце, час).

i. Для вказаного місця вивести список аукціонів, відсортованих по кількості виставлених речей.

j. Для вказаного інтервалу дат вивести список продавців, які брали участь в аукціонах, з вказівкою для кожного з них списку виставлених предметів.

k. Надати можливість додавання і зміни інформаціі про продавців і покупців.

l. Вивести список покупців з вказівкою кількості придбаних предметів у вказаний період часу.

Завдання 8. База даних музичного магазина. _

Таблиці бази даних містять інформацію про музикантів, музикальні твори і обставини їх виконання. Декілька музикантів, створюючих єдиний колектив, називаються ансамблем. Це може бути класичний оркестр, джазова група, квартет, квінтет і тому подібне. До музикантів зараховують виконавців (що грають на одному або декількох інструментах), композиторів, диригентів і керівників ансамблів.

Крім того, в базі даних зберігається інформація про компактдиски, якими торгує магазин. Кожен компактдиск, а точніше, його наклейка, ідентифікується окремим номером, так що всім його копіям, створеним в різний час, привласнені однакові номери. На компактдиску може бути записане декілька варіантів виконання одного і того ж твору — для кожного з них в базі заведений окремий запис. Коли виходить новий компактдиск, реєструється назва компанії (наприклад, EMI), що випустила його, а також адреса оптової фірми, у якої магазин може придбати цей компактдиск. Не виключено, що компаніявиробник займається і оптовою продажею компактдисків. Магазин фіксує поточні оптові і роздрібні ціни на кожен компактдиск, дату його випуску, кількість екземплярів, проданих за минулий рік і в нинішньому році, а також число ще не проданих компактдисків.

Завдання 9. База даних ліги кегля.

Ставиться завдання спроектувати базу даних для секретаря кегельної ліги невеликого містечка, розташованого на Середньому Заході США. У ній секретар зберігатиме всю інформацію, що відноситься до ліги кегля, а засобами СУБД — формувати щотижневі звіти про стан ліги. Спеціальний звіт передбачається формувати| в кінці сезону.

Секретареві знадобляться прізвища і імена членів ліги, їх телефонні номери і адреси. Оскільки в лігу можуть входити тільки жителі містечка, немає необхідності зберігання для кожного гравця назви міста і поштового індексу. Інтерес представляють число очків, набраних кожним гравцем в щотижневій серії з трьох зустрічей, в яких він взяв участь, і його поточна результативність (середнє число очків, що набирають, в одній зустрічі). Секретареві необхідно знати для кожного гравця назву команди, за яку він виступає, і прізвище (і ім'я) капітана кожної команди. Окрім назви, секре­тар планує призначити кожній команді унікальний номер.

Початкові значення результативності кожного гравця необхідні як в кінці сезону, при визначенні гравця, що досяг найбільшого прогресу в лізі, так і при обчисленні гандикапу для кожного гравця на перший тиждень нового сезону. Краща гра кожного гравця і кращі серії будуть потрібними при розподілі призів в кінці| сезону.

На кожен тиждень кожній команді потрібно призначати майданчик, на якому вона виступатиме|\. Цю інформацію зберігати в БД не потрібно (суперники виступають на суміжних майданчиках).

Нарешті, в БД повинна міститися вся інформація, необхідна для розрахунку положення команд. Команді зараховується одна перемога за кожну гру, в якій їй вдалося набрати більше очків (вибити більше кеглів), чим команді суперників. Так само команді зараховується одна поразка за кожну зустріч, в якій ця команда вибила меншу кількість кеглів, чим команда суперників. Коман­ді також зараховується одна перемога (поразка) у випадку, якщо в порівнянні з командою суперників нею набрано більше (менше) очків за три зустрічі, що відбулися на тижні. Таким чином, на кожному тижні розігрується 4 командних очка (перемог або поразок). У разі нічийного результату кожна команда отримує 1/2 перемоги і 1/2 поразки. У разі нез'явлення більш ніж двох членів команди автоматично зараховується 4 поразки, а команді суперників — 4 перемоги. У загальний результат команді, якій зараховано нез'явлення, очки не додаються, навіть якщо гравці, що з'явилися, в цій зустрічі виступили, проте в індивідуальні показники — число набраних очків і проведених зустрічей — будуть внесені відповідні зміни. Написати запити, що здійснюють наступні операції.

1. Для вказаного інтервалу дат показати список виступаючих команд. Для кожної з них вивести склад і капітана команди.

2. Надати можливість додавання нові команди.

3. Вивести список ігрових майданчиків з вказівкою кількості проведених ігор на кожній з них.

4. Для вказаного інтервалу дат вивести список ігрових площадок, з вказівкою списку команд, що грали на них.

5. Надати можливість заповнення результатів гри двох команд на вказаному майданчику.

6. Вивести список майданчиків з вказівкою сумарної результативності| гравців на кожній з них.

Завдання 10. База даних бібліотеки.

Розробити інформаційну систему обслуговування бібліотеки, яка містить наступну інформацію: назва книги, ФІО авторів, найменування видавництва, рік видання, кількість сторінок, кількість ілюстрацій, ціна, назва філії бібліотеки або кни­госховища, в яких знаходиться книга, кількість наявних в бібліотеці екземплярів конкретної книги, кількість студентів, яким видавалася конкретна книга, назви факультетів, в учбовому процесі яких використовується вказана книга.

Завдання 11. База даних про облік успішності студентів.

База даних повинна містити дані:

1. про контингент студентів — прізвище, ім'я, по батькові, рік вступу, форма навчання (денна/вечірня/заочна), номер або назва групи;

2. про учбовий план — назва спеціальності, дисципліна, се­местр, кількість годин, що відводиться на дисципліну, форма звітності (іспит/залік);

3. про журнал успішності студентів — рік/семестр, студент, дисципліна, оцінка.

Завдання 12. База даних для обліку аудиторного фонду університету.

База даних повинна містити наступну інформацію про аудиторний фонд університету: найменування корпусу, в якому расташовані приміщення, номер кімнати, розташування кімнати в корпусі, ширина і довжина кімнати в метрах, призначення і вид приміщення, підрозділ університету, за яким закріплено приміщення. У базі даних також має бути інформація про висоту стель в помешканнях (залежно від місця розташування приміщень в корпусі). Слід також враховувати, що структура підрозділів університету має ієрархічний вигляд, коли одні підрозділи входять до складу інших (факультет, кафедра, лабораторія...).

Окрім SQLзапитів для створення таблиць бази даних, складіть запит на створення представлення (VIEW), в якому окрім приведеної вище інформацію були б присутні дані про площі і об'єми кожного приміщення.

Завдання 13. База даних реєстрації подій.

Необхідно створити базу даних реєстрації подій. База повинна містити:

4. дані для реєстрації повідомлень про події (реєстраційний номер повідомлення, дата реєстрації, коротка фабула (тип події));

5. інформацію про ухвалене по події рішення (відмовлено в порушенні справи, задоволено клопотання про збудження кримінальної справи з вказівкою реєстраційного номера заведеної справи, відправлено по територіальній приналежності);

6. інформацію про осіб, причетних до події (регистраційниё номер особи, прізвище, ім'я, по батькові, адреса, кількість судимостей, відношення конкретної особи до даної події (винуватець, потерпілий, підозрюваний, свідок...).

Завдання 14. База даних для підготовки роботи конференції.

База даних повинна містити| довідник персоналій учасників конференції (прізвище, ім'я, по батькові, вчений ступінь, вчене звання, науковий напрям, місце роботи, кафедра (відділ), посада, країна, місто, поштовий індекс, адреса, робочий телефон, домашній телефон, електронна адреса), і інформацію, пов'язану з участю в конференції (доповідач або учасник, дата розсилки першого запрошення, дата надходження заявки, тема доповіді, відмітка про надходження тез, дата розсилки другого запрошення, дата надходження оргвнеску, розмір оргвнеску, що поступив, дата приїзду, дата від'їзду, потреба в готелі).

Завдання 15. База даних для обслуговування складу.

База даних повинна забезпечити автоматизацію складського обліку. У ній повинні міститися наступні дані:

Ø інформація про "одиниці зберігання" — номер ордера, дата, код постачальника, балансний рахунок, код супровідного документа по довіднику документів, номер супровідного документа, код матеріалу по довіднику матеріалів, рахунок матеріалу, код одиниці вимірювання, кількість матеріалу, що прийшов, ціна одиниці вимірювання;

Ø інформація про матеріали (довідник матеріалів), що зберігаються на складі, — код класу матеріалу, код групи матеріалу, найменування матеріалу;

Ø інформація про одиниці вимірювання конкретних видів матеріалів — код матеріалу, одиниця вимірювання (метри, кілограми, літри і т. п.).

Ø інформація про постачальників матеріалів — код постачальника, його найменування, ІНН, юридична адреса (індекс, місто, вулиця, будинок), адреса банку (індекс, місто, вулиця, будинок), номер банківського рахунку.

Завдання 16. База даних фірми.

Фірма відмовилася від придбання деяких товарів у своїх постачальників, вирішивши самостійно налагодити їх виробництво. З цією метою вона організувала мережу спеціалізованих цехів, кожен з яких бере певну участь в технологічному процесі.

Кожному виду продукції, що випускається, привласнюється, як завжди, свій шифр товару, під яким він значиться у файлі товарних запасів. Цей же номер служить і шифром продукту. У записі з цим шифром указується, коли була виготовлена остання партія цього продукту, яка її вартість, скільки операцій було потрібно.

За операцію вважається закінчена частина процесу виробництва, яка цілком виконується силами одного цеху відповідно до технічних вимог, перерахованих па окремому кресленні. Для кожного продукту і для кожної операції в базі даних фірми заведений запис, що містить опис операції, її середню тривалість і номер необхідного креслення, по якому його можна відшукати. Крім того, указується номер цеху, що зазвичай проводить дану операцію.

У запис, пов'язаний з конкретною операцією, заносяться потрібна кількість витратних матеріалів, а також привласнені ним шифри товару. Витратними називають такі матеріали, як, наприклад, електричний кабель, який не можна використовувати повторно. При видачі витратного матеріалу з складу в процесі підготовки до виконання операції, реєструється фактично видана кількість, відповідний шифр товару, номер службовця, відповідального за видачу, дата і час видачі, номер операції і номер наряду на проведення робіт (про яке декілька нижче). Реально витрачена кількість матеріалу може не збігатися з розрахунковою (наприклад, ізза браку).

Кожен з цехів має в своєму розпорядженні необхідний інструментарій і обладнання. При виконанні деяких операцій їх іноді недосить, і цех вимушений звертатися в центральну інструментальну інструментами яких не вистачає. Кожен тип інструменту забезпечений окремим номером, і на нього заведений запис із словесним описом. Крім того, наголошується, яка кількість інструментів цього типу виділена цехам і яка залишилася в інструментальній. Екземпляри інструменту конкретного типу, наприклад, гайкові ключі одного розміру, розрізняються по своїх індивідуальних номерах. На фірмі для кожного типу інструменту є запис, що містить перелік всіх індивідуальних номерів. Крім того, вказані дати їх надходження на склад.

По кожній операції у фірмі відзначають типи і відповідну кількість інструментів, які повинні використовуватися при її виконанні. Коли інструменти дійсно беруться з складу, фіксується індивідуальний номер кожного екземпляра, указуються номер цеху, що замовив їх, і номер наряду на проведення робіт. В цьому випадку реально отримана кількість також не завжди збігається із замовленою.

Наряд на проведення робіт формою нагадує замовлення на придбання товарів, але, на відміну від останнього, не для поставщика, а для одного з цехів. Оформляється наряд після того, як керівництво фірми визнає необхідним випустити партію деякого продукту. У наряд заносяться шифр продукту, дата оформлення наряду, термін, до якого має бути виконаний замовлення, а також необхідна кількість продукту.

Розробіть структуру таблиць бази даних, підберіть|\ імена таблиць і полів, в яких могла б розміститися вся ця інформація.

Напишіть SQLзапити, що здійснюють наступн|\і операції.

a. Для вибраного цеху створити список виконуваних ним операцій. Для кожної операції показати список витратних матеріалів з указівкою кількості.

b. Показати список інструментів і надати можливість добавлення нового.

c. Створити список використовуваних інструментів, відсортованих по кількості їх використання в різних нарядах.

d. Для вказаного інтервалу дат вивести в хронологічному порядку список нарядів, для кожного з яких показати список інструментів, що використовуються.

e. Показати список операцій і надати можливість добавленни нової операції.

f. Створити список матеріалів, що витрачаються, відсортованих по кількості їх використання в різних нарядах.

g. Створити список товарів, з вказівкою використовуваних при їх виго­товлені інструментів.

h. Показати список нарядів в хронологічному порядку і надати можливість додавання нового.

i. Створити звіт про виробництво товарів різними цехами, вказавши найменування цеху, назву товару і його кількість.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.014 сек.)