АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПОРЯДОК РОБОТИ СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II Методика виконання курсової роботи.
  3. II. ЗМІСТ І ОФОРМЛЕННЯ РОБОТИ
  4. II. Оформлення і порядок захисту курсового проекту
  5. II. Порядок аккредитации
  6. II. ПОРЯДОК И МЕТОДИКА ПРОВЕДЕНИЯ ЭКЗАМЕНА
  7. II. Порядок медицинского освидетельствования
  8. II. Порядок подачи заявки на участие в Конкурсе
  9. II. Порядок приема и увольнения
  10. II. Порядок формирования экспертных групп, организация экспертизы заявленных на Конкурс проектов и регламент работы Конкурсной комиссии
  11. III . Порядок присвоения квалификационной категории
  12. III. Миропорядок

1. Сесія розпочинається та закінчується з виконання Державного Гімну України.

2. Сесію міської ради відкриває і веде голова або секретар міської ради. У випадку коли сесія скликається за пропозицією не менш однієї третини депутатів від загального складу ради або її виконавчим комітетом, сесію відкриває за дорученням групи депутатів з ініціативи якої скликана сесія, один з депутатів, що входить до її складу.

3. Сесії міської ради, як правило, є відкритими. На них можуть бути присутніми з правом дорадчого голосу – депутати районної, обласної рад та народні депутати України. На сесії можуть бути запрошені представники державних органів, громадських організацій, політичних партій, рухів, трудових колективів. Питання про кількість і персональний склад запрошених на сесію розглядається керівниками ради.

Представники будь-яких ЗМІ, незалежно від форми власності, мають право перебувати на сесії за умови попередньої реєстрації. Громадяни міста, які виявили бажання бути присутніми на сесії, повинні до початку роботи сесії подати письмову заяву на ім’я керівництва ради.

4. За рішенням міської ради може бути проведена закрита сесія. За це рішення має проголосувати не менше 2/3 частини депутатів загального складу.

5. Сесія відкривається, якщо для участі в її роботі зареєстровано більше половини депутатів від загального складу ради.

6. Реєстрація депутатів, які прибули на сесію, проводиться працівниками апарату міської ради перед кожним пленарним засіданням міської ради.

7. Під час проведення сесій міської ради запрошені особи розміщуються окремо від депутатів міської ради. Запрошені особи не мають права втручатися в роботу сесії міської ради, зобов‘язані утримуватись від проявів схвалення чи несхвалення, дотримуватись порядку і підкорятись розпорядженням головуючого.

8. Пленарні засідання сесії міської ради, як правило, розпочинаються о 1000 годині і закінчуються не пізніше як о 1800 годині, з перервою до 30 хвилин через кожні 2 години роботи. Міська рада може встановити і інший час на тривалість засідань і перерв.

9. Порядок денний і порядок роботи сесії міської ради визначається радою. Рішення з цих питань приймається простою більшістю голосів від числа присутніх депутатів. Обов’язковою умовою включення окремих внесених питань до порядку денного сесії є попереднє обговорення їх у профільних постійних депутатських комісіях міської ради. (Пункт 9 Розділу 5 із змінами, внесеними згідно рішення сесії Чортківської міської ради № 2 від 24 січня 2011 року)

10. Тривалість розгляду кожного питання порядку денного встановлюється сесією. Для доповідей на сесії надається до 30 хвилин, для співдоповідей – до 15 хвилин. Для виступів в обговорені – до 5 хвилин. Для додаткових виступів, виступів з обговорення кандидатур на посади, порядку ведення засідання, мотивах голосування, для заяв, внесення запитів, запитань, пропозицій, довідок – до 3 хвилин. З дозволу ради головуючий на сесії може продовжити тривалість виступу. Часовий регламент може бути змінений за рішенням міської ради.

11. Заяви про надання слова для виступу можуть передаватися депутатами в письмовій формі головуючому на сесії міської ради через секретаря ради. (Абзац перший Пункту 11 Розділу 5 із змінами, внесеними згідно рішення сесії Чортківської міської ради № 2 від 24 січня 2011 року)

Головуючий надає слово депутатам в порядку надходження заяв. У необхідності випадках головуючий за згодою ради може змінити черговість виступів із оголошенням мотивів такої зміни.

Головуючий на сесії може надати слово тим депутатам, хто не записався у секретаріаті для виступу, але наполягає на ньому. Голова і секретар ради має право взяти слово для виступу в будь-який час. Головуючий на сесії має право в будь-який час надати слово для виступу голові постійної комісії, якщо комісія уповноважила голову постійної комісії виступити від її імені.

Продовження доповідей, виступів понад встановлений регламентом час проводиться тільки з дозволу більшості присутніх депутатів.

З одного і того ж питання депутат може виступати не більше одного разу. Слово з процедурних питань, для довідок, відповідей на запитання, реплік, роз‘яснень головуючий надає поза чергою. Після обговорення питання доповідачу надається заключне слово. (Абзац п’ятий Пункту 11 Розділу 5 із змінами, внесеними згідно рішення сесії Чортківської міської ради № 2 від 24 січня 2011 року)

На засіданнях міської ради депутат не повинен допускати образливих висловлювань, не використовувати у запитах недостовірні або неперевірені відомості стосовно органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ і організацій, їх керівників та інших посадових чи службових осіб, депутатських груп, фракцій, окремих депутатів, закликати до незаконних дій. Головуючий на засіданні попереджує депутата про недопустимість таких висловлювань і закликів або припиняє його виступ. У разі повторного порушення вказаних вимог головуючий позбавляє цього депутата права виступу на даному пленарному засіданні ради.

Якщо головуючий звертається до оратора, останній повинен зупинити свій виступ, у іншому разі головуючий може припинити його виступ.

12. На вимогу фракції, депутатської групи перед прийняттям рішення для обговорення може бути оголошена перерва до 15 хв. (Пункту 12 Розділу 5 із змінами, внесеними згідно рішення сесії Чортківської міської ради № 2 від 24 січня 2011 року)

13. Припинення дебатів проводиться за рішенням міської ради, яке приймається шляхом відкритого голосування простою більшістю голосів від присутніх у сесійній залі депутатів. Дебати можуть бути поновлені на вимогу більшості депутатів.

Депутат може передавати головуючому тексти свого не виголошеного виступу, пропозицій і зауважень з обговореного питання для включення до протоколу засідання ради або її органу, в якому він бере участь.

14. У президію сесії міської ради входять голова та секретар міської ради.

Для ведення протоколу сесії, здійснення організаційно-технічних заходів і виконання доручень головуючого чи ради при потребі відкритим голосуванням обирається секретаріат сесії у складі голови і членів.

Секретаріат сесії організовує роботу ведення необхідних матеріалів засідань ради, запис бажаючих виступити, реєструє депутатські запити, запитання, довідки, повідомлення, заяви, пропозиції та інші матеріали депутатів в якості офіційних документів сесії, дає роз'яснення депутатам з питань роботи сесії.

Після завершення сесії секретаріат подає голові ради (або його секретарю) матеріали, що надійшли під час роботи сесії.

15. Головуючий на сесії міської ради

1) забезпечує додержання цього регламенту і встановленого порядку роботи сесії;

2) керує засіданням сесії міської ради, стежить за дотримання кворуму при прийнятті рішень;

3) оголошує питання, що вносяться на розгляд ради;

4) надає слово доповідачам, співдоповідачам і виступаючим в обговоренні питання;

5) вживає заходів щодо порушників встановленого порядку роботи;

6) оголошує або надає слово для оголошення депутатських запитів, заяв та довідок, а також зауважень щодо порядку ведення сесії;

7) проводить голосування з питань, що потребують прийняття рішень;

8) не має право коментувати виступи депутатів, робити тиск на депутатів при прийнятті рішень;

9) може відмовити ініціатору пропозиції чи поправки поставити на голосування запропонований ним текст, якщо він не чітко сформульований, або не стосується питання, що обговорюється, суперечить раніше прийнятим рішенням, повторює за суттю раніше відхилений радою текст;

10) з власної ініціативи може ставити питання, що обговорюються на додаткове голосування;

11) при потребі надає слово голові лічильної комісії для оголошення результатів голосування по кожному зокрема взятому питанні.

16. Протоколи сесій міської ради та прийняті нею рішення підписуються міським головою, у разі його відсутності – секретарем міської ради або одним з депутатів ради, який за дорученням депутатів головував на її засіданні.

17. Питання «Різне» включається в порядок денний кожної сесії за рішенням самої ради і розглядається в кінці сесії після обговорення всіх питань порядку денного. Для розгляду питання «Різне» відводиться не більше однієї години. Для виступів надається час до 5 хвилин. Бажаючі виступити з питання «Різне» подають записки. Слово для виступу, довідок, зауважень і пропозицій з кожного питання одному депутату може надаватися не більше одного разу. З питань «Різне» приймаються протокольні рішення або доручення міської ради та її голови. Проблеми, які піднімаються під час розгляду питання «Різне», надсилаються листами виконавцям для поглибленого вивчення та відповідного реагування.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)