АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ситуаційна задача. Ринок послуг хімчисток в Україні (і у Києві зокрема) існує вже да­вно і за час свого існування мав спади і підйоми у своєму розвитку

Читайте также:
  1. XV. СВЕРХЗАДАЧА. СКВОЗНОЕ ДЕЙСТВИЕ
  2. Вторая задача анализа на чувствительность
  3. Глава III. ЗАДАЧА
  4. Главная задача вакханалии этого этапа — хотя бы частично вывести поедание людей из-под уголовного преследования. Хоть раз, хоть в какой-то исторический момент.
  5. Движение вектора смещения (вторая задача)
  6. Задание 48-2: (Кейс 2 подзадача 1)
  7. Задача .
  8. Задача 1
  9. Задача 1
  10. Задача 1
  11. Задача 1
  12. Задача 1

Ринок послуг хімчисток в Україні (і у Києві зокрема) існує вже да­вно і за час свого існування мав спади і підйоми у своєму розвитку. Найвідоміші з них засновані за сприяння зарубіжного капіталу, зокре­ма американська, італійська, німецька та інші хімчистки, тобто ті, що мають достатньо коштів, щоб посилено просувати свої послуги (рек­лама, створення розгалуженої системи філіалів тощо). Ці хімчистки пропонують послуги високої якості за високими цінами, тому для бі­льшості споживачів вони недоступні.

Інша частина хімчисток — здебільшого не дуже прибуткові підп­риємства. Вони пропонують обмежений спектр послуг невисокої якос­ті за невисокими цінами. Таким чином, сьогодні на ринку не існує яв­ного лідера.

На даний момент ринок розвивається, проте в більшості підпри­ємств галузі відбувається зниження обсягів збуту послуг, падіння ку­півельної спроможності та інтересу до послуг хімчисток. Ці явища обумовлені певними причинами.

Раніше послуги хімчисток і пралень користувалися попитом на ри­нку, і ці заклади вели досить активну роботу. Цьому сприяло, по-перше, ставлення людей до цього виду послуг. У багатьох родинах бу­ло прийнято віддавати постільну білизну у пральню. Це було зручно (пральні були майже завжди поруч), якість послуг була досить високо­го (білизну отримували завжди чистою і вирасованою, робота була швидкою, а ціни — доступними. Значний попит виникав і через те, що пральні машини були доступні не всім. Але головне, що навіть маючи можливість чистити і прати вдома, люди довіряли хімчисткам і праль­ням. І саме це було запорукою успішного функціонування великої кі­лькості підприємств цієї галузі.

Сьогодні ситуація змінилася. Цей бізнес став менш прибутковим, багато пралень і хімчисток були закриті чи змінили профіль. Головні причини — зниження купівельної, спроможності основної частини на­селення, значне збільшення вартості послуг і зміна ставлення спожи­вачів до цих послуг.

Хімчистка «Комфорт» діє на ринку Києва порівняно недовго. Про­аналізувавши ринок і компанії, які діють на ньому, хімчистка спробу­вала розробити власну стратегію роботи і зараз має певні успіхи. Од­нак є у компанії і проблеми.

«Комфорт» пропонує такі послуги:

чищення виробів із різних тканин;

чищення виробів із хутра;

фарбування і підфарбовування виробів;

дрібний ремонт виробів;

видалення різних плям;

чищення меблевих виробів на території замовника;

доставка та ін.

Хімчистка гарантує клієнтам збереження виробів і забезпечення стійкого результату, використовуючи тільки матеріали, що не шкодять тканинам, не мають неприємного запаху та абсолютно нешкідливі для здоров'я людини. У хімчистці підібрано колектив молодих співробіт­ників, які доступно пояснюють людям технологію роботи хімчисток, розповідають про матеріали, що застосовуються під час чищення і т. ін. Основним завданням компанії є надання послуг, які потрібні лю­дям, на гідному рівні, застосування гнучкої цінової політики.

За умов жорсткої конкуренції фірма «Комфорт» намагається роз­вивати тривалі та міцні взаємини з клієнтами. Девіз компанії — «Спробувавши «Комфорт», ти не відмовишся від нього». Таким чином компанія намагається «привчити» кожну людину, котра вирішила ско­ристатися послугами хімчистки, до комфорту, простоти, якості та еко­номії свого часу, що і забезпечує компанія «Комфорт».

Створено спеціальну систему ціноутворення, що дозволяє запро­понувати кожному клієнту оптимальне для нього сполучення, якості послуги і ціни. Клієнти, що стали постійними, одержують значні пере­ваги і знижки.

Компанія має два філіали: у центрі міста (по вулиці Великій Васи­льківської) та — у «спальному» районі (Харківський масив). Але цього недостатньо. В результаті розташування хімчистки, (точніше недоста­тньої кількості філій) більшість людей вважають, що компанія розта­шована незручно.

Таким чином, головними проблемами для хімчистки є недостатня кількість клієнтів, непоінформованість людей про діяльність і перева­ги компанії і головне — низький рівень загального користування пос­лугами хімчисток.

Запитання та завдання:

1. У чому полягає головна причина недовіри споживачів до послуг вітчизняних хімчисток?

2. Які основні умови успіху підприємця у цьому бізнесі?

3. Як можна залучити широку громаду до користування цим видом послуг?

4. Яких заходів ви б ужили для підвищення конкурентоспромож­ності «Комфорту»?

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)