АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 2.10 Функціональні стратегії

Читайте также:
  1. Case 3. Розробка товарної стратегії фірми
  2. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  3. IV. Основні напрями реалізації Національної стратегії
  4. Зміст і завдання стратегії та політики менеджменту персоналу організації
  5. Методи обґрунтування конкурентної стратегії
  6. Одиночні ТЕ, що позначають функціональні та патологічні стани, процеси
  7. Основны типові функціональні компоненти інформаційних систем
  8. Особливості PIMS-аналізу для визначення конкурентної стратегії підприємства на ринку
  9. Склад та функціональні можливості бази
  10. Стратегії взаємодії
  11. Стратегії міфодизайну

Основи формування функціональної стратегії. Загальний зміст функціональної стратегії. Підрозділи, що приймають участь у розробці функціональних стратегій. Кількість функціональних стратегій на підприємстві та умови виникнення операційних стратегій. Визначення поняття операційної стратегії та її цілей і задач утворення. Технологія поділу функціональної стратегії на операційні.

Етапи і технологія формування функціональних стратегій. Структурна схема побудови набору функціональних стратегій підприємства. Визначення цілей і задач для кожної стратегії в залежності від функцій підприємства. Визначення пріоритетності виконання задач по кожній функції. Система відображення послідовності виконання задач у кожній функціональній стратегії.

Особливості формування виробничих та фінансових стратегій. Виробнича стратегія. Складові частини стратегії. Послідовність формування виробничої стратегії. Альтернативні стратегії виробництва та їх застосування.

Фінансова стратегія. Структура капіталу і майна підприємства. Цілі і задачі, які ставляться у фінансовій стратегії. Форми фінансових стратегій. Підходи до формування фінансових стратегій. Умови поділу на операційні частини.

Маркетингова стратегія. Цілі, задачі та складові частини маркетингової стратегії. Види маркетингових стратегій та умови їх використання. Бюджет стратегії та заходи по реалізації..

Стратегія інновацій. Задачі складання інноваційних стратегій. Види інноваційних стратегій. Складові частини інноваційних стратегій. Умови реалізації та складання бюджету інновацій.

Стратегія управління персоналом. Оцінка діючої структури управління персоналом. Визначення можливостей її покращення. Задачі стратегії управління персоналом. Складові частини та умови реалізації.

Стратегія посередницької діяльності. Оцінка можливостей виконання посередницької діяльності та основні задачі. Визначення методів посередницької діяльності. Складові частини посередницької стратегії та умови реалізації.

 

Питання для контролю та обговорення:

1 З виконанням яких функцій пов'язана діяльність підприємства, фірми, компанії? Коротко охарактеризуйте ці функції.

2 Перелічіть функціональні стратегії сучасного підприємства.

3 Охарактеризуйте фактори, які впливають на формування функціональних стратегій сучасного підприємства.

4 Як ви розумієте зміст поняття «функціональний потенціал підприємства»?

5 Коротко охарактеризуйте функціональні стратегії сучасного підприємства.

6 Опишіть суть маркетингової стратегії підприємства. Приведіть приклад організації, з діяльністю якої ви добре знайомі, і покажіть, яким чином у ній здійснюється розробка маркетингової стратегії.

7 Перелічіть основні маркетингові помилки вітчизняних виробників у період переходу економіки до ринку.

8 Які стратегії входять у маркетинговий «стратегічний набір» сучасного підприємства?

9 Яка процедура визначення маркетингового потенціалу підприємства, фірми або компанії?

10 Опишіть призначення і суть стратегії НДПКР. Чи є правильним твердження, що на сучасному етапі стратегія НДПКР є «троянським конем» у конкурентній боротьбі за утримання позицій на ринку?

11 З урахуванням яких факторів має формуватися виробнича стратегія підприємства? Яка спрямованість виробничої стратегії?

12 Сформулюйте «візитну картку» фінансової стратегії підприємства. Наведіть приклад організації, з діяльністю якої ви добре знайомі, і покажіть, яким чином у ній здійснюється розробка фінансової стратегії.

13 Яка роль бюджетування у формуванні фінансової стратегії підприємства? Опишіть основні моменти успішного бюджетування вітчизняних підприємств.

14 Опишіть значимість стратегії управління персоналом для підвищення ефективності функціонування підприємства.

15 Стратегія матеріально-технічного забезпечення: призначення, суть, спрямованість.

16 Коли споживачі оцінюють продукти, вони враховують такі фактори, як наявність продукту, час виконання замовлення та обсяг послуг, які надаються після продажу. Тому чи можна обґрунтовано стверджувати, що логістична стратегія відіграє помітну роль при розробці продукту?

17 Опишіть основні типи і види логістичних стратегій.

18 Які фактори впливають на вибір логістичної стратегії? Приведіть приклад організації, з діяльністю якої ви добре знайомі, і покажіть, яким чином у ній здійснюється розробка логістичної стратегії.

19 «Існує єдина «краща» логістична стратегія, яку можна використовувати за будь-яких обставин, і тому менеджери повинні її відшукати». Що ви думаєте з приводу такої заяви?

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)