АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 2.12 Стратегічний контроль та оцінювання стратегії

Читайте также:
  1. Case 3. Розробка товарної стратегії фірми
  2. II. Контрольна робота.
  3. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  4. III. СТРУКТУРА, РУКОВОДЯЩИЕ И КОНТРОЛЬНЫЕ ОРГАНЫ КПРФ
  5. IV. Основні напрями реалізації Національної стратегії
  6. IV.Контрольно - аналитический этап.
  7. IX. Контроль за осуществлением пассажирских перевозок
  8. O меморіально-ордерна (контрольно-ахова).
  9. VI Поточний контроль виконання роботи
  10. VI Поточний контроль виконання роботи
  11. VI Поточний контроль виконання роботи
  12. VI Поточний контроль виконання роботи

Основи стратегічного контролю. Суть і завдання стратегічного контролю. Система стратегічного контролю реалізації стратегій підприємства. Етапи стратегічного контролю та їх коротка характеристика. Вимоги до інформації при реалізації стратегічного контролю.

Елементи стратегічного контролю. Поділ стратегічного контролю на складові елементи успіху. Характеристика кожного елемента: перший – визначення стандартів оцінювання та пріоритетів отримання результатів; другий –моніторинг змін; третій – порівняння реальних результатів з ідеальними; четвертий – оцінка порівняння і коригування дій стратегічного контролю.

 

Питання для контролю та обговорення:

1 У чому сутність взаємодії «стратегія – структура»? Який порядок забезпечення виконання стратегій, «яких сааме – в стратегічному наборі» на ваш погляд, найбільш прийнятний та чому?

2 Охарактеризуйте можливий спектр варіантів організаційних рішень при різних стратегіях. Як впливає інерційність організації на встановлення стратегій певного типу?

3 Сутність концепції «організаційного розвитку» та її використання в стратегічному управлінні при побудові організаційного механізму реалізації стратегічних планів і програм.

4 Наведіть органіграму «двоїстої структури» управління. Які з її ланок мають найбільший вплив на процес прийняття стратегічних рішень? Обгрунтуйте відповідь.

5 Сутність процесу фінансово-економічного забезпечення та обгрунтування стратегічних планів і програм.

6 Яку відповідальність несе керівник СГЦ у процесі розробки стратегій? Які переваги та недоліки мають різні види інтегральної інтеграції? Чому процес вертикальної інтеграції перебуває під контролем антимонопольного комітету?

7 Як можна досягти синергійного ефекту на підприємстві, що має автономні організаційні формування (СГЦ, «центри прибутків», «внутрішні венчури» і т.ін.)?

8 Поясніть природу суперечностей між змістом і вимогами ресурсних та продуктових стратегій і фінансових та назвіть методи їх усунення.

9 Охарактеризуйте різні системи мотивації, методи і послідовність формування «стратегічної поведінки». Що можна вважати головними мотиваторами та регуляторами мотивації на українських підприємствах?

10 Які основні напрямки соціально-психологічного супроводження процесу впровадження змін необхідно застосовувати на українських підприємствах?

11 У чому особливості стратегічної інформації? Назвіть джерела та методи отримання стратегічної інформації.

12 Визначте сутність та етапи стратегічного контролю. Які форми та методи застосовуються в системі стратегічного обліку та контролю?

13 У чому полягає відмінність між організаційним і стратегічним контролем?

14 Яке місце займає контролінг у системі стратегічного управління?

15 Які ви знаєте показники, що застосовуються в системі стратегічного обліку, контролю та аналізу?


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)