АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Компоненти нормальної електрокардіограми

Читайте также:
  1. Базові компоненти соціального життя
  2. Визначення нормальної густини цементного тіста
  3. Грошова база та її компоненти: готівка і банківські резерви, обов’язкові і надлишкові резерви.
  4. Дидактичні принципи — це основоположні ідеї, що пронизують усі рівні й компоненти освіти та засвідчують їх системну цілісніть.
  5. Основны типові функціональні компоненти інформаційних систем
  6. Тема 4. Основні компоненти організації внутрішнього простору закладів гостинності
  7. Які три головних компоненти виділяють у структурі темпераменту?

Форма кривої ЕКГ під час синхронного запису з різних ділянок тіла буде рівною. Зубці та хвилі електрокардіограми характеризують значення, знак і локалізацію потенціалів серця.

Відрізки на ЕКГ, розміщені між зубцями, називають сегментами, а відрізки, що складаються з сегмента і зубця інтервалами.

Горизонтальні ділянки сегментів вказують на відсутність різниці потенціалів на поверхні тіла; вони зображені ізоелектричною лінією. Зубні і хвилі, спрямовані вершиною вгору від ізоелектричної лінії, вважаються додатніми, вниз — від'ємними. Нормальна кардіограма мас такий

Рис. 5

 

Діагностичними показниками електрокардіограм є форма, висота зубців й інтервали між ними.

Висота (амплітуда) зубців вимірюється в мм (мВ), Тривалість сегментів й інтервалів кривої по горизонталі вимірюється в частках секунди.

Тривалість одного кардіоциклу -0,8-0,9 с. Зубець Ρ записується під час поширення збудження в міокарді передсердь; у нормі його тривалість— 0,06-0,11 с. Комплекс QRS утворюється в результаті поширення хвилі збудження в міокарді шлуночків у напрямі від ендокарда до епікарда; його тривалість у нормі 0,08 - 0,1 с. Процес згасання збудження в шлуночках складний і перебігає повільно. Прийнято вважати сегмент S-T відображенням фази реполяризації міокарда шлуночків, його називають електричною систолою шлуночків. Зубець U формується в результаті сповільнення процесу реполяризації на окремих ділянках шлуночків серця. Весь серцевий цикл електричної активності реєструється інтервалом R-R. Тривалість інтервалу R-R визначається за великим числом циклів. Якщо розмах коливань тривалості серцевих циклів перевищує 10%, то ці коливання слід розглядати як аритмію.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)