АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Двовимірні масиви (матриці)

Читайте также:
  1. GETMEM/FREEMEM.
  2. THE INTERNET
  3. АВС-аналіз товарів за ___ рік за рівнем отриманого доходу (чистої виручки від реалізації)
  4. Агропромышленный комплекс Украины: состав и размещение
  5. Благородний олень (Cervus elaphus)
  6. Варіанти завдань
  7. Використання функцій ДМАКС,ДМИН,ДСРЗНАЧ EXEL.Надати приклади.
  8. Вплив зовнішнього середовища
  9. Дати характер саван і рідколісся жаркого поясу
  10. Дисципліна основи санаторно-курортної справи
  11. Доступ до інформації громадян з особливим правовим статусом
  12. Електричні властивості

 

1. Задана дійсна матриця А розмірності . Визначити кількість “особливих” елементів матриці А. Елемент вважається “особливим”, якщо він більший за суму решти елементів свого стовпця.

2. Задана цілочисельна квадратна матриця. Знайти у кожному рядку матриці найбільший елемент і поміняти його місцями з елементом головної діагоналі.

3. Задана матриця розмірності . Знайти максимальний за модулем елемент матриці. Переставити рядки і стовпці матриці так, щоб цей елемент опинився на перетині -го рядка і -го стовпця.

4. Утворити квадратну матрицю порядку :

5. У заданій дійсній квадратній матриці порядку знайти максимальний за модулем елемент. Утворити матрицю порядку , викинувши з початкової матриці стрічку і стовпець, на перетині яких розташований знайдений елемент.

6. У заданій дійсній квадратній матриці порядку знайти суму елементів стрічки, в якій знаходиться найменший елемент. Вважається, що такий елемент єдиний.

7. Задана прямокутна матриця. Знайти рядки з найбільшою і найменшою сумою елементів. Вивести ці рядки і суми їхніх елементів.

8. Переставити стовпці матриці в порядку зростання елементів -го рядка.

9. Задана матриця розмірності , всі елементи якої різні. У кожному рядку знайти найменший елемент, а потім серед цих чисел визначити найбільше. Вказати індекси знайденого елемента.

10. Утворити квадратну матрицю порядку :

11. Знайти в кожному рядку матриці максимальний і мінімальний елементи і поміняти їх місцями з першим і останнім елементами рядка відповідно.

12. Знайти найбільший і найменший елементи матриці і поміняти їх місцями.

13. Задана дійсна квадратна матриця порядку . Утворити нову матрицю, переставивши блоки розміру за годинниковою стрілкою, починаючи з блоку у верхньому лівому куті.

14. Задана квадратна матриця порядку ( – непарне), всі елементи якої різні. Серед елементів на головній і бічній діагоналях знайти найбільший, і поміняти його місцями з елементом, розміщеним на перетині цих діагоналей.

15. Задано дійсні числа . Утворити квадратну матрицю порядку :

16. Задана дійсна квадратна матриця порядку . Перетворити її наступним чином: стрічку з номером поміняти місцями зі стовпцем з номером .

17. Утворити квадратну матрицю порядку :

18. Задана дійсна квадратна матриця порядку . Утворити нову матрицю, переставивши блоки розміру навхрест.

19. Визначити, чи задана квадратна матриця є магічним квадратом, тобто такою, у якій суми елементів у всіх рядках і стовпцях одинакові.

20. Задана квадратна матриця. Серед елементів на головній діагоналі знайти найбільший. Переставити місцями рядок, у якому цей елемент знаходиться, з рядком з номером .

21. Елемент матриці назвемо сідловою точкою, якщо він є найменшим у своєму рядку і одночасно найбільшим у своєму стовпці, або навпаки, є найбільшим у своєму рядку і найменшим у своєму стовпці. Для заданої цілої матриці розмірності надрукувати індекси всіх її сідлових точок.

22. Задана цілочисельна квадратна матриця. Знайти у кожному стовпці матриці найменший елемент і поміняти його місцями з елементом головної діагоналі.

23. Задана дійсна матриця А розмірності . Визначити кількість “особливих” елементів матриці А. Елемент вважається “особливим”, якщо він більший за суму решти елементів свого стовпця.

24. Задана матриця розмірності , всі елементи якої різні. Вивести номери тих рядків матриці, елементи яких впорядковані за зростанням.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)