АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Стаття 266. Дослідження інформації, отриманої при застосуванні технічних засобів

Читайте также:
  1. Акти, як форма правових засобів прокурорської діяльності.
  2. Аналіз художніх засобів у аналізованих поезіях Ліни Костенко
  3. Бездіяльність слідчого або прокурора при застосуванні заходів безпеки.
  4. БІОХІМІЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ КРОВІ
  5. Близькі родичі та члени сім'ї обвинуваченого і потерпілого, а також представники засобів масової інформації мають пріоритетне право бути присутніми під час судового засідання.
  6. В. І. Ленін про закон переважного зростання виробництва засобів виробництва
  7. Вибір технічних засобів та розробка технічної структури системи управління
  8. Вибір устаткування і засобів технологічного оснащення операцій
  9. Виготовлення, утворення несправжніх (імітаційних) засобів для проведення конкретних негласних слідчих дій оформлюється відповідним протоколом.
  10. Визначення завдань дослідження.
  11. Визначення теплотехнічних характеристик будівлі, потреба у тепловій енергії на опалення, ГВП та вентилювання
  12. Визначте основні методи дослідження психогенетики і можливості їх застосування

Дослідження інформації, отриманої при застосуванні технічних засобів, у разі необхідності здійснюється за участю спеціаліста. Слідчий вивчає зміст отриманої інформації, про що складається протокол. При виявленні відомостей, що мають значення для досудового розслідування і судового розгляду, в протоколі відтворюється відповідна частина інформації, після чого прокурор вживає заходів для збереження отриманої інформації.

Технічні засоби, що застосовувалися під час проведення зазначених негласних слідчих (розшукових) дій, а також первинні носії отриманої інформації повинні зберігатися до набрання законної сили вироком суду.

Носії інформації та технічні засоби, за допомогою яких отримано інформацію, можуть бути предметом дослідження відповідних спеціалістів або експертів у порядку, передбаченому цим Кодексом.

1. Дослідження інформації, отриманої при застосуванні технічних засобів, є негласною слідчою (розшуковою) дією під час якої слідчий ознайомлюється у повному обсязі з відомостями, що містяться на носіях технічної інформації, які отримані під час проведення інших негласних слідчих (розшукових) дій, з метою виявлення відомостей, що мають значення для досудового розслідування і судового розгляду.

2. Рішення про проведення дослідження інформації, отриманої при застосуванні технічних засобів, приймає слідчий. Підставою для його прийняття є отримання за результатами проведення негласних слідчих (розшукових) дій інформації із застосуванням технічних засобів в якій можуть міститися відомості, що мають значення для досудового розслідування.

3. В разі потреби слідчого в консультативній або технічній допомозі, яка сприятиме оцінці змісту відомостей, що зафіксовані на технічних носіях інформації, він може залучити для участі у проведенні такого дослідження відповідного спеціаліста.

4. За результатами проведення дослідження інформації, отриманої при застосуванні технічних засобів, слідчим з дотриманням вимог ст. 104-107, 252, 266 КПК України складається протокол з необхідними додатками до нього. В цьому протоколі він, зокрема, описує технічні носії інформації, технічні засоби, за допомогою яких була відтворена наявна на них інформація, результати дослідження наданої інформації, у разі виявлення інформації, що має значення для досудового розслідування, відтворює її в повному обсязі із зазначенням змісту розмови осіб або інших звуків, рухів, дій, пов’язаних з її діяльністю тощо. Протокол про проведення дослідження інформації, отриманої при застосуванні технічних засобів не пізніше ніж через двадцять чотири години з моменту припинення завершення даної негласної слідчої (розшукової) дії передається прокурору (ч. 3 ст. 252 КПК України).

5. Первинні носії інформації, отриманої при застосуванні під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій, а також технічні засоби, за допомогою яких вона була отримана повинні зберігатися до набрання законної сили вироком суду. Їх збереження забезпечується прокурором з дотриманням вимог ст. 100 КПК України та в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, або ним складається доручення слідчому або оперативному підрозділу, якому було доручено проведення відповідної негласної слідчої (розшукової) дії, щодо забезпечення збереження первинних носіїв отриманої інформації та застосованих для її отримання технічних засобів.

Слід зазначити, що збереженню підлягають всі носії первинної інформації, отриманої при застосуванні технічних засобів, незалежно від того, чи виявлені на цих носіях за результатами дослідження слідчим первинної інформації відомості, що мають значення для досудового розслідування і судового розгляду, чи ні.

6. В разі виникнення питань щодо змісту носіїв первинної інформації, технічних можливостей її отримання при застосуванні конкретних технічних засобів під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій, для з’ясування яких необхідні спеціальні знання, носії інформації та технічні засоби, за допомогою яких отримано інформацію, можуть бути предметом дослідження відповідних спеціалістів або експертів у порядку, передбаченому цим Кодексом.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)