АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні положення. 1.1 Величини очікуваних рівнів шуму, створюваного джерелами шуму в розрахункових точках приміщень або територій

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. Агальні положення щодо переходу на казначейське обслуговування місцевих бюджетів
  3. Аналіз фінансового положення компанії
  4. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  5. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  6. Визначте місце козацької держави у міжнародних відносинах та основні положення її дипломатичної діяльності.
  7. Вихідні положення
  8. Глава 1. Загальні положення
  9. Глава 1. Основні положення
  10. Глава 27. Загальні положення щодо умов та порядку переміщення і пропуску товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України
  11. Глава 39. Загальні положення щодо митного оформлення
  12. Глава 41. Загальні положення щодо митних платежів

1.1 Величини очікуваних рівнів шуму, створюваного джерелами шуму в розрахункових точках приміщень або територій, визначають для їх оцінки на відповідність нормативним вимогам щодо допустимих рівнів шуму, визначення необхідного зниження шуму для подальшого вибору і розрахунку відповідних заходів і засобів по зниженню шуму до нормативних величин.

1.2 Джерелами шуму в приміщеннях є розташоване в них технологічне і інженерне обладнання, системи примусової вентиляції і опалення, а також огороджувальні конструкції, крізь які шум проникає із інших приміщень або із прилеглої території.

1.3 Джерелами шуму на території є промислові будівлі, енергетичні установки, всмоктувальні і вихлопні отвори аеродинамічних установок, інше обладнання, відкрито установлене на території або на огороджувальних конструкціях будинків.

Випромінювання шуму промисловими будівлями визначається ділянками їх огороджувальних конструкцій з пониженою звукоізоляцією (вікна, двері, ворота, отвори тощо), орієнтованими в бік розрахункової точки. Шумові характеристики таких ділянок визначаються згідно з Г.5.

 

6.Вихідні данні для розрахунку рівнів звукового тиску в приміщеннях

1.4 Вихідними даними для розрахунку рівнів звукового тиску в приміщеннях є:

- група, до якої відноситься приміщення в залежності від співвідношення його геометричних розмірів;

- план і перерізи приміщення з розташуванням технологічного і інженерного обладнання і з позначенням розрахункових точок;

- відомості про акустичні характеристики огороджувальних конструкцій приміщення;

- шумові характеристики і геометричні розміри джерел шуму.

1.5 За акустичними властивостями приміщення, в залежності від співвідношення їх геометричних розмірів (висоти Н, ширини G, довжини D), поділяють на три групи:

- пропорційні, у яких відношення найбільшого розміру до найменшого становить не більше 5;

- непропорційні плоскі, у яких ; ;

- непропорційні видовжені, у яких ; .

В залежності від групи, до якої відноситься дане приміщення, застосовують і відповідні формули для акустичного розрахунку.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)