АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Програма навчальної дисципліни. Поняття досудового розслідування

Читайте также:
  1. I. МЕТА І ЗАДАЧІ ВИВЧЕННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
  2. III. ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ТА ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ В ОРГАНАХ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ
  3. IV ПРОГРАМА ПРАКТИКИ
  4. V. Програма підготовки
  5. АНОТАЦІЯ ДИСЦИПЛІНИ
  6. Анотація навчальної дисципліни зі структурно-логічною схемою (міждисциплінарними зв’язками)
  7. Види навчальної діяльності
  8. Види та зміст навчальної роботи
  9. ВИХІДНІ ДАНІ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «ПРАКТИКУМ ЗІ СКЛАДАННЯ ПРОЦЕСУАЛЬНИХ ДОКУМЕНТІВ У КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВАХ»
  10. ВСТУП. МЕТА І ЗАВДАННЯ ДИСЦИПЛІНИ, ЇЇ МІСЦЕ У НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ
  11. Дайте визначення сутності зв’язків з громадськістю як навчальної дисципліни.
  12. Дисципліни «Цивільне та сімейне право»

ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 1.

ТЕМА 1. СУТНІСТЬ, ЗАВДАННЯ ТА ФОРМИ ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ

Поняття досудового розслідування. Форми досудового розслідування. Поняття досудового слідства. Поняття дізнання. Завдання досудового розслідування. Функціональне призначення досудового розслідування. Суб’єкти (учасники) досудового розслідування. Сторони кримінального провадження. Сторона обвинувачення. Прокурор та його повноваження під час досудового розслідування. Органи досудового слідства. Слідчий органів внутрішніх справ. Слідчий органів безпеки. Слідчий органів, що здійснюють контроль за додержанням податкового законодавства. Слідчий органів державного бюро розслідувань. Повноваження слідчого під час досудового розслідування. Керівник органу досудового розслідування та його повноваження під час досудового розслідування. Оперативні підрозділи органів внутрішніх справ, органів безпеки, органів, що здійснюють контроль за додержанням податкового законодавства, органів Державної пенітенціарної служби України, органів Державної прикордонної служби України, органів Державної митної служби України та їх повноваження під час досудового розслідування. Сторона захисту. Поняття потерпілого та його представника.

Роль і значення теми для курсантів проявляється у тому, що у результаті її вивчення курсанти з’ясують яке значення має для кримінального процесу стадія досудового розслідування, які перед нею стоять завдання, які процесуальні дії передбачає ця стадія для досягнення завдань кримінального судочинства, які суб’єкти кримінального судочинства приймають участь у здійсненні кримінального судочинства. У яких формах здійснюється кримінальне судочинство, їх відмінності завдання та значення для кримінального судочинства.

Ключові слова: сутність досудового розслідування, завдання досудового розслідування, дізнання, досудове слідство, учасники кримінального судочинства на стадії досудового розслідування.

Обсяг знань, вмінь курсанта, слухача після вивчення теми:

- поняття та значення досудового розслідування як стадії кримінального процесу;

- досудове розслідування як процесуальна діяльність у кримінальному процесі, порядок її здійснення;

 

Перелік нормативних актів МВС України до вивчення теми: 8.2, 8.3, 8.4, 8.5, 8.6, 8.29, 8.30.

Перелік службових та процесуальних документів, які складаються під час вивчення теми робочою програмою навчальної дисципліни не передбачений.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)