АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Увідна 2

Читайте также:
  1. Увідна 2.

Під час досудового розслідування факту розкрадання коштів державного бюджету у особливо великих розмірах співробітниками обласної лікарні ім. Мечникова слідчим встановлено факт розкрадання коштів, але встановити механізм такого розкрадання та осіб, які його вчинили за допомогою слідчих (розшукових) дій йому не вдалося, тому він прийшов до висновку про необхідність проведення негласних слідчих (розшукових) дій, бо відомості про злочин та особу, яка його вчинила, неможливо отримати в інший спосіб. Здобувши достатні підстави вважати, що головний бухгалтер обласної лікарні ім. Мечникова Свистуненко Т.В. та касир цієї установи Кошелева В.В., переховують у невідомому місці частину документів, які мають значення для досудового розслідування, з метою встановлення місця де Свистуненко Т.В. та Кошелева В.В. переховують бухгалтерські документи, що розшукуються, слідчий вирішив встановити це місце чи місця за допомогою локалізації місцезнаходження мобільного терміналу - мобільних телефонів Свистуненко Т.В. та Кошелева В.В., котрі тримають свої мобільні телефони завжди при собі. Прийнявши рішення про проведення цієї негласної слідчої (розшукової) дії, слідчий вчинив ряд процесуальних дій.

Завдання:

1) Визначитись, чи є у наведеній ситуації підстави прийняти рішення про проведення негласної слідчої (розшукової) дії для встановлення місць, де переховуються важливі для досудового розслідування бухгалтерські документи за допомогою локалізації місцезнаходження мобільного терміналу.

2) Визначитись, якщо є підстави прийняти рішення про проведення негласних (розшукових) дій, то яка негласна слідча (розшукова) дія саме у наведеній ситуації може бути проведена.

3) Назвіть процесуальний порядок прийняття рішення про проведення цієї негласної (розшукової) дії.

4) Визначтесь, які процесуальні дії слід вчинити у наведеній ситуації слідчому у разі наявності підстав прийняти рішення про проведення цієї негласної (розшукової) дії.

5) Визначтесь, у якому документі слідчий повинен оформити своє звернення для прийняття такого рішення, вкажіть форму та зміст цього документа.

6) Звернення слідчого про прийняття рішення про проведення цієї негласної (розшукової) дії, оформити процесуальним документом.

 

Уміння, які мають бути вироблені, та навички, які мають бути напрацьовані під час заняття: знати підстави та процесуальний порядок проведення негласних слідчих (розшукових) дій та їх відмінність від інших слідчих (розшукових) дій; вміти визначати яку негласну слідчу (розшукову) дію необхідно провести в тій чи іншій ситуації та складати необхідний процесуальний докуиент.

 

Рекомендована література до теми 4: 1.2, 1.3, 1.4, 1.6, 1.7, 2.15, 2.17, 5.8, 8.33, 8.7.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)