АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Туристська характеристика району походу

Читайте также:
  1. I Тип Простейшие. Характеристика. Классификация.
  2. I. Электрофильтры. Характеристика процесса электрической очистки газов.
  3. II.2 Стилистическая характеристика рекламного текста
  4. III. Социолингвистическая характеристика
  5. А30. Эллинистический Египет (общая характеристика социально-экономических и политических отношений).
  6. А31. Держава Селевкидов (общая характеристика социально-экономических и политических отношений).
  7. Абсолютизм. Общая характеристика. Особенности стиля. Используемые композиционные решения, конструктивные элементы и строительные материалы. Ключевые здания. Ключевые архитекторы.
  8. Амплитудно-частотная характеристика и способы ее измерения
  9. Анализ издержек начинается с построения их классификаций, которые помогут получить комплексное представление о свойствах и основных характеристиках.
  10. Анализ структуры и системы управления организации, общая характеристика
  11. Архитектура кхмеров. Общая характеристика. Особенности стиля. Используемые композиционные решения, конструктивные элементы и строительные материалы. Ключевые здания.
  12. Аутизм. Этиология и виды аутизма. Психологическая характеристика аутичных детей.

Район подорожі за своїми туристичними характеристиками є високо освоєним, через нього проходять пішохідні та водні маршрути в Дністровському каньйоні.

На маршруті зустрічаються антропогенні перешкоди у вигляді діючих та одного зруйнованого мосту та опор двох магістральних газопроводів. Також, при низькому рівні води, часто трапляються мілини різної протяжності, подекуди виходять на поверхню великі валуни.

За туристичними характеристиками район подорожі дозволяє проводити з школярами пішохідні та водні спортивні походи від першої - третьої ступенів складності до першої категорії складності.

Основним локальними перешкодами на маршруті під час піших радіальних виходів можуть бути круті схили каньйону, подекуди з скельними виходами та кам’яними осипищами.

Нитка маршруту перетинає на своєму шляху біля 20 населених пунктів, які розташовані на низькому березі Дністра, тому запас продуктів максимально потрібно брати з розрахунку на 1 - 2 дні. В кожному населеному пункті в торгових точках є можливість закупити свіжі продукти в необхідному асортименті. Найзручніше поповнювати продукти в магазинах с. Довге, с. Нижнів, с. Кутище, с. Долина, с. Лука, с. Незвисько, с. Хмелева, с. Устечко.

Забезпеченість джерельною водою на маршруті є досить доброю, проте необхідно пам’ятати, що малі річки, які проходять через населені пункти, суттєво забруднені.

В усіх населених пунктах по маршруту є фельдшерсько-акушерські пункти, працюють сільські лікарські амбулаторії у смт. Коропець та с. Лука (працює аптека).

В разі виникнення аварійної ситуації та необхідності дострокового припинення подорожі рекомендується причалити до низького берега, звідки легше добратись до найближчого села і до райцентру. Для під`їзду до початкового пункту та виїзду з кінцевого пункту маршруту можна використовувати маршрутні автобуси, які курсують з райцентрів.

Відділи зв’язку в сільських населених пунктах найвірогідніше працюють з 10 до 15 год.

Розклад руху та вартість проїзду до с. Побережжя Тисменицького району

Назва маршруту Відправлення з початкової автостанції Вартість
Івано-Франківськ - Побережжя 8.00, 9.30, 11.20, 12.00, 13.20, 15.30, 17.00 6.00 грн.
Івано-Франківськ - Єзупіль 7.00, 8.35, 9.30, 10.25, 13.00, 15.00 6.00 грн.
Городенка - Івано-Франківськ (до с. Клубівці) з 5.30 до 17.40 – кожних 25 хв. до с. Клубівці – 16 грн.

 

Всі населені пункти на маршруті мають задовільний автомобільний зв’язок з районними центрами. Перші рейси до районних центрів як правило здійснюються з 7.00, останні до 17.00. Невеликі села забезпечені 2-3 рейсами автотранспорту, а з Незвиська до Івано-Франківська чи до Городенки автобуси курсують кожних 30-40 хв.

Виїзд з кінцевої точки маршруту (с. Передівання) до м. Городенка можна здійснити рейсовим автобусом (три рейси щоденно), а з Городенки добре сполучення з Івано-Франківськом (періодичність відправлення автобусів до 17год. 40хв. складає 30-35 хв.), є рейси на Коломию, Чернівці, Тернопіль, Львів, Ужгород, Київ.

Покриття району сплаву мобільним зв’язком доволі добре. Всі крупні оператори присутні. Але іноді, через високі береги каньйону зв’язок все ж таки ненадовго пропадає.

Наприкінці декілька відгуків юних туристів про сплав по Дністровському каньйону: - «Чим Вас привабив активний відпочинок на Дністрі?»

Ø - екзотична, дика природа - більша частина сплаву Дністром відбувається в Дністровському каньйоні, береги якого вкриті густими лісами та чагарниками, з невеличкими галявинами, на яких туристи зупиняються для облаштування табору. Інколи можна цілий день не бачити людей. А якщо розташуватись біля села, то можна купити свіжого молока та молокопродуктів, ягід, городини, зайти у магазин. Інколи в табір можуть примандрувати корови чи коні з сусідніх пасовищ. В лісах вздовж Дністра можна побачити зайців, лисиць, білок, розмаїття птахів, можна назбирати грибів та лісових ягід;

Ø - пізнавальність - впродовж туру на Дністрі ви побачите немало цікавих місцин. А на берегах Дністра відвідати Раковецький замок, чимало травертинових гротів та печер, сріблясті водоспади, що стікають із зарослих мохом скель та інші цікавинки. А ще варто побувати на Джуринському водоспаді (висота - 16 м), побачити рештки величного Червоногородського замку з турецькими вежами, зазирнути в старовинний костел;

Ø - не потрібно спеціальної підготовки - відпочинок на Дністрі доступний кожному. Якщо ви можете пішки (нехай з зупинками) піднятись на п'ятий поверх, колись були у турпоході чи хоча б мріяли про це - сміливо збирайтесь у подорож. Звичайно, потрібно бути готовим до романтичних незручностей: душ замінить річка та прохолодні водоспади, замість м'якого ліжка - спальник та килимок на траві, а квартиру замінятиме намет. Ввечері зігріватиме полум'я ватри та тепле товариство;

Ø - абсолютно безпечно - сучасний розвиток виробництва туристичного спорядження та організації сплавів гарантує вам повну безпеку за умови дотримання елементарних правил. Якщо ви не вмієте плавати - варто одягнути страхувальний жилет. Найбільшою небезпекою загрожує стрибання у воду вниз головою - на сплаві це суворо заборонено;

Ø - на спортивний сплав на надувних багатомісних човнах можна брати дітей від 12 років. А ще краще, коли до мандрівки долучаться батьки школярів;

Ø - можна купатись та засмагати - в окремих місцях течія на Дністрі лагідна та спокійна. Коли стає жарко, практично завжди можна освіжитись в річці, вдосталь поплавати та засмагнути. Лише навесні та під час повеней вода стає трохи холоднішою та мутнішою;

Ø - не потрібно постійно веслувати - "я не зможу веслувати декілька днів поспіль" - часто побоюються туристи-початківці. В цьому випадку допомагає течія;

Ø - можна порибалити - час і можливість є, потрібні навички та рибальська фортуна. Місцеві жителі успішно ловлять товстолобів, сомів, карасів, окунів, коропів, плотву та іншу рибу;

Ø - якісне харчування - смачну їжу готуватиме завгосп, який добре орієнтується в особливостях похідного куховарства. Меню просте, але поживне та різноманітне. Вам запропонують борщі, супи, салати зі свіжих овочів, поживні каші, картоплю, макарони та справжню домашню тушонку. Ми намагаємось використовувати продукти без консервантів та шкідливих добавок.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)