АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Краєзнавча характеристика маршруту

Читайте также:
  1. I Тип Простейшие. Характеристика. Классификация.
  2. I. Электрофильтры. Характеристика процесса электрической очистки газов.
  3. II.2 Стилистическая характеристика рекламного текста
  4. III. Социолингвистическая характеристика
  5. А30. Эллинистический Египет (общая характеристика социально-экономических и политических отношений).
  6. А31. Держава Селевкидов (общая характеристика социально-экономических и политических отношений).
  7. Абсолютизм. Общая характеристика. Особенности стиля. Используемые композиционные решения, конструктивные элементы и строительные материалы. Ключевые здания. Ключевые архитекторы.
  8. Амплитудно-частотная характеристика и способы ее измерения
  9. Анализ издержек начинается с построения их классификаций, которые помогут получить комплексное представление о свойствах и основных характеристиках.
  10. Анализ структуры и системы управления организации, общая характеристика
  11. Архитектура кхмеров. Общая характеристика. Особенности стиля. Используемые композиционные решения, конструктивные элементы и строительные материалы. Ключевые здания.
  12. Аутизм. Этиология и виды аутизма. Психологическая характеристика аутичных детей.

Туристично-краєзнавча привабливість району подорожі пов'язана з річкою Дністер та з її ландшафтним каньйоном.

Мало хто знає, що з Покуттям, зокрема селом Монастирком та перлиною Дністровського каньйону водоспадом «Дівочі сльози» (фото 59-65), пов'язана доля всесвітньо відомого польського письменника, лауреата Нобелівської премії Генрика Сенкевича (1846-1916р.). А під враженнями неповторної природи нашого краю, автентики покутських сіл, він, між іншим, писав свій знаменитий роман «Вогнем і мечем», відтворював події середини XVII століття, коли Річ Посполита вела запеклу боротьбу з охопленою народними повстаннями Україною. У сусідньому з Монастирком Уніжі організовував вишколи спортової студентської молоді майбутній головний командувач УПА Роман Шухевич.

Та й сьогодні, як і колись, Дністер привертає своєю незайманою природою іноземців - туристів, краєзнавців Європи.

Під час проходження туристичного маршруту по р. Дністер можна оглянути залишки археологічних розкопок у с. Незвисько, замкову вежу у с. Раковець, чудові краєвиди та пам'ятки природи Дністровського каньйону.

Далеко за межами Прикарпаття славиться відпочинковий заклад оздоровлення і відпочинку «Перлина Придністров'я», яка розташована між мальовничими крутими берегами, на березі р. Дністер, в зоні ландшафтного парку, в лісовому масиві с. Михальче, яке в минулому було знаним торгово-ремісничим містом. За словами французького інженера-картографа Гійома де Боплана, Михальче було «східними воротами Галичини», яке мало свій кам'яний оборонний замок, що проіснував до початку ХVI ст. і був зруйнований татарами. Цю споруда і наніс на карту «Покуття» у 1651р. Г. де Боплан.

У 1937 році у Михальче польська влада відкрила пансіонат для дітей працівників поліції Станіславського воєводства. Згодом у 1960 році тут було збудовано піонерський табір «Пролісок», який згодом перейменовано у «Перлину Придністров'я». Вишукані страви домашньої кухні з екологічно чистих продуктів, мудрі вихователі, цікаві заняття, чисте повітря роблять відпочинок тут таким, що запам'ятовується на все життя.

Ще 3 тисячі років до нашої ери цю територію заселяли землеробсько-скотарські племена трипільців. їхні поселення відкриті археологами у 26 населених пунктах краю...

У Придністровських селах - Незвиську, Раківці, Хмелеві, Луці, Уніжі, Монастирку, Михальче, Репужинцях, Колінках, Передіванні можна не тільки добре відпочити в садибах особистих селянських господарствах, але і брати участь у процесі вирощування сільськогосподарських культур, годівлі свійських тварин і птиці. Смакувати парним молоком, м'ясом, овочами, домашнім хлібом можна відпочиваючи на березі древньої ріки Дністер, набираючись енергії сонця, води, милуючись одним із чудес світу - Дністровським ландшафтним парком.

Мандруючи, маєте можливість збирати лікарські рослини, ягоди, гриби, займатись рибальством, опанувати мистецьким хистом сільських ремесел: лозо- і соломоплетінням, писанкарством, вишивкою, різьбою по дереву. Любителі етнографії і фольклору можуть не тільки збирати перли народної творчості, а й самим брати участь в народних традиційних обрядах і звичаях.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)