АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Аналого-цифрове і цифро-аналогове перетворення

Читайте также:
  1. Горіння — це складне, швидкоплинне фізико-хімічне перетворення речовин, яке супроводжується виділенням тепла і світла
  2. Елементарні перетворення не змінюють рангу матриці.
  3. Криптографічне перетворення
  4. Метод перетворення схем (перетворення трикутника і зірки опорів).
  5. Перетворення вартості і ціни робочої сили в заробітну плату
  6. Перетворення звичайного дробу в систематичний і визначення довжини періоду систематичного дробу.
  7. Перетворення при відпуску
  8. Процес демократизації сучасного суспільства і перетворення політичної системи України обумовлюються рядом особливостей.
  9. Стаття 107. Порядок припинення юридичної особи шляхом злиття, приєднання, поділу та перетворення

Узагальнена структура системи цифрової обробки сигналів наведена на рис. 2. На вхід надходить аналоговий сигнал . Його часова дискретизація і квантування за рівнем здійснюються в аналого-цифровому перетворювачі (АЦП). Взагалі ці два процеси – дискретизація і квантування – є незалежними один від одного, але вони, як правило, виконуються всередині однієї мікросхеми. Вихідним сигналом АЦП є послідовність чисел, що надходить у цифровий процесор ЦП, який виконує необхідну обробку. Процесор здійснює різні математичні операції над вхідними відліками; раніше отримані відліки і проміжні результати можуть зберігатися в пам'яті ЦП для використання в наступних обчисленнях. Результатом роботи процесора є нова послідовність чисел, що являють собою відліки вихідного сигналу. Аналоговий вихідний сигнал відновлюється по цій послідовності чисел за допомогою цифро-аналогового перетворювача (ЦАП). Напруга на виході ЦАП має форму сходинок (див. рис. 2); при необхідності воно може бути перетворене у плавно змінний вихідний сигнал за допомогою згладжуючого фільтра Ф.

Рис. 2 Структурна схема системи цифрової обробки сигналів

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)