АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПЕРЕДМОВА. Для державної підсумкової атестації

Читайте также:
  1. К. Маркс. “До критиці політекономії” (Передмова).
  2. Передмова
  3. ПЕРЕДМОВА
  4. ПЕРЕДМОВА
  5. ПЕРЕДМОВА
  6. ПЕРЕДМОВА
  7. Передмова
  8. ПЕРЕДМОВА
  9. Передмова
  10. Передмова
  11. ПЕРЕДМОВА

Лебедь Р.К.

Польська мова

Збірник диктантів

Клас

Для державної підсумкової атестації

Для загальноосвітніх навчальних закладів з польською мовою навчання

ДРОГОБИЧ, 2012

УДК

ББК

Л

Рекомендовано Міністерством освіти і науки України

(Наказ № 20 від 13.01.2012 р.)

 

Укладач

Лебедь Р.К

Рецензенти

Г.О. Попадинець, кандидат філологічних наук, доцент кафедри слов’янських мов Дрогобицького державного педагогічного університету

імені Івана Франка;

Б. Бачинська, вчитель польської мови та літератури СЗШ № 10 м. Львова

 

Відповідальні за випуск

Хлопек А.Б. – начальник Дрогобицької філії Інституту інноваційних технологій МОНмолодьспорт України

Бугера Л.Д., Мацькович М.Р., Зелінська М.З. – методисти Дрогобицької філії Інституту інноваційних технологій МОНмолодьспорт України

Романик Л.І. – молодший спеціаліст Дрогобицької філії Інституту інноваційних технологій МОНмолодьспорт України

Лебедь Р.К.

Л Польська мова: Збірник диктантів для державної підсумкової атестації у 9 класі для загальноосвітніх навчальних закладів з польською мовою навчання. – Дрогобич: Посвіт, 2012 – с.

ISBN

Збірник містить 50 текстів диктантів, які подано відповідно до різних рівнів складності.

Збірник укладено відповідно до вимог Державного стандарту загальної середньої освіти та чинної програми з польської мови для загальноосвітніх навчальних закладів з польською мовою навчання затвердженої Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України.

Тексти збірника орієнтовані на формування, розвиток, розвиток та вдосконалення знань, вмінь та навичок письма. Зміст текстів диктантів стосуються естетично-виховного характеру, природи рідного краю, шкільного життя учнів.

Збірник призначений для учнів загальноосвітніх навчальних закладів з польською мовою навчання, учителів, викладачів, абітурієнтів і всім, хто цікавиться сучасною польською мовою.

УДК

ББК

ISBN

 

©Лебедь Р.К.

©Видавництво «Посвіт». 2012

 

ПЕРЕДМОВА

Диктант є основною формою перевірки орфографічної (уміння правильно писати слова на вивчені орфографічні правила й словникові слова, визначені для запам'ятовування) та пунктуаційної (уміння використовувати розділові знаки відповідно до опрацьованих правил пунктуації) грамотності учнів.

Збірник диктантів з польської мови призначений для загальноосвітніх навчальних закладів з польською мовою навчання. Він складається з 50 текстів диктантів.

Оскільки державна підсумкова атестація з польської мови триває одну астрономічну годину (тобто 60 хвилин) i не є рядовою контроль­ною роботою, а підсумовує знання, уміння й навички школярів за дев'ять років їхньогонавчання, тексти в збірнику для її проведення містять в середньому 176-180 слів (як самостійних, так i службових).

При укладанні збірника автором враховано:

· вимоги Державного стандарту загальної середньої освіти;

· відповідність змісту текстів сучасним нормативним вимогам та навчальній програмі «Польська мова для загальноосвітніх шкіл з польською мовою навчання»;

· вікові особливості учнів та їх інтереси;

· рівень володіння мовою.

У збірнику представлено зразки текстів різних функціональних стилів польської мови, які стосуються проблем естетично-виховного характеру, природи рідного краю, шкільного життя учнів, а також ознайомлюють з історичним минулим, звичаями, традиціями, символами й оберегами, духовною культурою й мистецтвом, відомими пам'ятками Польщі, видатними постатями історії, культури, науки. Пропонується чимало зразків художнього стилю, які сприятимуть засвоєнню учнями самобутніх мовних засобів і мають виразне стилістичне забарвлення. Текс­ти для диктантів достатньо насичені орфограмами й пунктограмами, опрацьованими учнями при вивченні польської мови. Дібрані тексти мають значний виховний та пізнавальний потенціал, вони забезпечують реалізацію культурологічного принципу навчання польської мови в загальноосвітній школі з польською мовою навчання та сприяють втіленню вимог відповідної змістової лінії чинної програми з предмета.

Збірник допоможе вчителю організувати проведення контролю та перевірки мовних знань, умінь і навичок з польської мови у формі диктанту, а також допоможе у підготовці та проведенні олімпіад на різних етапах. Його також слід використовувати для проведення державної підсумкової атестації з польської мови.

 

 

НОРМАТИВИ ОЦІНЮВАННЯ РОБІТ

БАЛИ КІЛЬКІСТЬ ПОМИЛОК
  15-16 і більше
  13-14
  11-12
  9-10
  7-8
  5-6
   
   
  1+1 (негруба) - 2
   
  1 (негруба)
 

 

ТЕКСТИ ДИКТАНТІВ

ДЛЯ ДЕРЖАВНОЇ ПІДСУМКОВОЇ АТЕСТАЦІЇ

У 9 КЛАСІ


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)