АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Щоб отримати контекстне меню елемента, треба клацнути над елементом правою клавішею миші

Читайте также:
  1. Визначення теплотехнічних характеристик будівлі, потреба у тепловій енергії на опалення, ГВП та вентилювання
  2. Добова потреба дитячого населення у вітамінах
  3. Основна суперечність економічного розвитку саме й полягає в протиріччі між постійно зростаючими потребами і обмеженістю виробничих ресурсів.
  4. Отримати позики від іноземних кредиторів. Названий ринок не вини-
  5. Укажіть електронну формулу атома елемента, який розташований у 3 періоді, ІV групі, підгрупі А.
  6. Шальним елементом при забезпеченні грошово-кредитної політики є

Відображення піктограм у вікні папки залежить від вибору команд (Значки, Список, Таблиця тощо) з пункту меню Вигляд, а також від значень параметрів, доступ до яких отримують після виконання команд Сервіс => Властивості папки =>Вигляд. Власне тут у Windows XP можна задати чи скасувати відобра­ження повного шляху до вибраного файлу в рядку заголовка папки чи в адресному рядку на панелі інструментів, назв типів файлів (розширень), захованих і системних файлів тощо.

Значок для папки можна замінити на інший на закладці Налаштування команди Вигляд => Налаштування вигляду папки.

5. Властивості робочого столу. За допомогою команди Властивості з контекстного меню робочого столу отримаємо доступ до діалогового вікна налаштування екрана (робочого столу). Тут користувач може:

1) на закладці Фон (Тло) чи Робочий Стіл з меню дібрати до вподоби колір фону і вигляд малюнка (шпалер) робочого столу;

2) на закладці Заставка вибрати вигляд екранної заставки — рухомого зображення, яке з'явиться на екрані через заданий інтервал бездіяльності користувача (це роблять з метою запо­бігти вигорянню екрана);

3) змінити кольорове оформлення всіх елементів вікон;

4) задати параметри роздільної здатності екрана.

У Windows 9x можна вибирати веб-стиль чи класичний Windows-стиль вибору і відкривання (запуску) об'єктів, а також вигляд вказівника миші, змінювати вигляд значків; а у Windows ХР — задавати тему робочого столу як сукупність значень різних параметрів, а також можливість відобразити певну веб-сторінку на робочому столі відразу після вмикання комп'ютера.

Задавши потрібні параметри, діалогові вікна закривають, натиснувши на кнопку ОК. Якщо користувач почав задавати нові параметры і передумав іх впроваджувати, то потрібно натиснути на кнопку Відмінити. Початківці часто роблять помилку: намагаються виконати якусь дію, не закривши діалогового вікна. Діалогове вікно завжди потрібно закривати. Для цього є кнопка . У діалогових вікнах є також кнопка зі знаком запитання. Клацнувши на ній, а потім на будь-якому елементі вікна, отри-маємо довідку про призначення цього елемента.

6. Вимикання комп'ютера. Розглянемо правила вимикання компьютера. Комп'ютер вимикати відразу не можна. Спочатку потрібно натиснути на кнопку Пуск і послідовно виконати пункти Закінчення роботи і Вимкнути або Перезавантажити. Натиснувши на комбінацію клавіш Alt+F4 і Enter, процес вимикання комп'ютера можна значно пришвидшити.

У Windows ХР комп'ютер можна перевести у «сплячий режим», натиснувши клавішу Shift після виконання команди Закінчення роботи. У цьому випадку після вмикання комп'ю­тера на екрані будуть папки і документи, що залишилися з попереднього сеансу роботи.

Зауваження 1. Порушення правил вимикання або самовимикання комп'ютера внаслідок раптового зникнення живлення може призвести до неполадок у системних файлах на диску. Під час наступного вмикання комп'ютера деякий час працюватиме програма сканування дисків, яка усуватиме ці неполадки.

Зауваження 2. Усі вищеописані поняття і головні принципи роботи стосуються ОС MS Windows 95, 98, 2000, NT, ME та ХР.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)