АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні принципи будови CRT - монітора

Читайте также:
  1. Cхема электрическая принципиальная блока ТУ-16. Назначение, принцип действия.
  2. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  3. IV. Основні напрями реалізації Національної стратегії
  4. V. Несколько принципиальных соображений
  5. Бази даних. Основні відомості
  6. Біотехнічні заходи.Основні її задачи
  7. Бытие как сознание и бытие как реальность. Принципиальное различие способов созерцания
  8. Вакуумні деаератори, будова, схеми розміщення. Основні показники роботи.
  9. Варистори та їх основні характеристики.
  10. Визначення рівня шуму на території житлової забудови.
  11. Визначники та їх основні властивості.
  12. Визначте місце козацької держави у міжнародних відносинах та основні положення її дипломатичної діяльності.

МОНІТОРИ.

Самий, мабуть, популярний підхід до придбання монітора - купувати краще з того, що Ви можете собі дозволити. І цей підхід має під собою підстави. Монітор не можна модернізувати. Він купується один раз для довгострокового використання. Саме через монітор ми сприймаємо усю візуальну інформацію від комп'ютера. Від якості і безпеки монітора прямо залежить ваше здоров'я - насамперед зір. Зрозуміло, що критеріїв, що визначають правильний вибір монітора, дуже багато. Більш того, для різних цілей вибираються різні монітори. Вартість моніторів може дуже істотно відрізнятися, їхні можливості і технічні параметри теж різні.

Основні принципи будови CRT - монітора

Визначення 1. Сьогодні найпоширеніший тип моніторів - це CRT (Cathode Ray Tube)-монітори. Як видно з назви, в основі всіх подібних моніторів лежить катодно-променева трубка, але це дослівний переклад, технічно правильно говорити "електронно-променева трубка" (ЕПТ). Розвиток цієї технології, стосовно до створення моніторів, за останні роки привело до виробництва усе великих по розмірі екранів з високою якістю і при низької вартості. Сьогодні стандартними є 15", 17 і 19” монітори і більш.

Визначення 2. Розглянемо принципи роботи CRT-моніторів. CRT- або ЕПТ-монитор має скляну трубку, усередині якої вакуум. З передньої сторони внутрішня частина скла трубки покрита люмінофором (Luminofor). Люмінофор - це речовина, що випускає світло при бомбардуванні його зарядженими частками. Для створення зображення в CRT-моніторі використовується електронна гармата, що випускає потік електронів крізь металеву маску або ґрати на внутрішню поверхню скляного екрана монітора, що покрита різнобарвними люмінофорними крапками. Потік електронів на шляху до передньої частини трубки проходить через модулятор інтенсивності і систему, що прискорює. У результаті, електрони здобувають велику енергію, частину з якої витрачається на світіння люмінофора. Електрони попадають на люмінофорний шар, після чого енергія електронів перетвориться у світло, тобто потік електронів змушує крапки люмінофора світитися. Ці світні крапки люмінофора формують зображення, що ви бачите на вашому моніторі. Як правило, у кольоровому CRT-моніторі використовуються три електронні пушки.

Усі ми знаємо або чули про те, що наші очі реагують на основні кольори: червоний (Red), зелений (Green) і синій (Blue) і на їхній комбінації, що створюють нескінченне число квітів.

Люмінофорний шар, що покриває передню частину електронно-променевої трубки, складається з дуже маленьких елементів (настільки маленьких, що людське око їх не завжди може розрізнити). Ці люмінофорні елементи відтворюють основні кольори, фактично маються три типи різнобарвних часток, чиї кольори відповідають основним квітам RGB (звідси і назва групи з люмінофорних елементів - тріади).

Люмінофор починає світитися, як було сказано вище, під впливом прискорених електронів, що створюються трьома електронними пушками. Кожна з трьох гармат відповідає одному з основних квітів і посилає пучок електронів на різні частки люмінофор, чиє світіння основними квітами з різною інтенсивністю комбінується, і, у результаті, формується зображення з необхідним кольором. Наприклад, якщо активувати червоні, зелені і синю люмінофорні частки, те їхня комбінація сформує білий колір.

Для керування електронно-променевою трубкою необхідна і керуюча електроніка, якість якої багато в чому визначає і якість монітора. До речі, саме різниця як керуючу електроніку, створюваної різними виробниками, є одним із критеріїв, що визначають різницю між моніторами з однаковою електронно-променевою трубкою.

Тип маски можна визначити в термінах форми і розташування зерен (dotes) люмінофора на екрані. Слід зазначити, що саме зерно є мінімальним "атомом" зображення на екрані, а піксел може складатися з декількох зерен (у залежності від дозволу)

1.2. Різні типи CRT трубок


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)