АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні параметри монітора

Читайте также:
  1. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  2. IV. Основні напрями реалізації Національної стратегії
  3. Бази даних. Основні відомості
  4. Біотехнічні заходи.Основні її задачи
  5. Вакуумні деаератори, будова, схеми розміщення. Основні показники роботи.
  6. Варистори та їх основні характеристики.
  7. Види жорсткості та лужності води. Їх класифікація та визначення. Технічні параметри.
  8. Види та параметри стану термодинамічних систем
  9. Визначники та їх основні властивості.
  10. Визначте місце козацької держави у міжнародних відносинах та основні положення її дипломатичної діяльності.
  11. Визначте основні методи дослідження психогенетики і можливості їх застосування
  12. Виникнення економічної теорії та основні етапи розвитку. Сучасні напрямки і школи економічної теорії

Визначення 8. Тепер перейдемо до таким параметром моніторів як розміри, дозволи і частоти відновлення. У випадку з моніторами, розмір - один із ключових параметрів. Монітор вимагає простору для своєї установки, а користувач хоче комфортно працювати з необхідним дозволом. Крім цього, необхідно, щоб монітор підтримував прийнятну частоту регенерації або відновлення екрана (refresh rate). При цьому всі три параметри - розмір (size), дозвіл (resolution) і частота регенерації (refresh rate) - повинні завжди розглядатися разом, якщо ви хочете переконатися як монітор, що вирішили купити, тому що всі ці параметри жорстко зв'язані між собою, і їхні значення повинні відповідати один одному.

Дозвіл монітора (або здатність, що дозволяє,) зв'язана з розміром відображуваного зображення і виражається в кількості крапок по ширині (по горизонталі) і висоті (по вертикалі) відображуваного зображення. Наприклад, якщо говорять, що монітор має дозвіл 640x480, це означає, що зображення складається з 640x480=307200 крапок у прямокутнику, чиї сторони відповідають 640 крапкам по ширині і 480 крапкам по висоті. Це пояснює, чому більш високий дозвіл відповідає відображенню більш змістовного (детального) зображення на екрані. Зрозуміло, що дозвіл повинний відповідати розмірові монітора, інакше зображення буде занадто маленьким, щоб його розглянути. Можливість використання конкретного дозволу залежить від різних факторів, серед яких можливості самого монітора, можливості відеокарти й обсяг доступної відеопам'яті, що обмежує число відображуваних квітів. Вибір розміру монітора жорстко зв'язаний з тим, як ви використовуєте свій комп'ютер: вибір залежить від того, які додатки ви звичайно використовуєте, наприклад, граєте, використовуєте текстовий процесор, займаєтеся анімацією, використовуєте CAD і т.д. Зрозуміло, що, у залежності від того, яке додаток ви використовуєте, вам потрібне відображення з більшою або меншою деталізацією. На ринку традиційних CRT-моніторів під розміром звичайно розуміють розмір діагоналі монітора, при цьому розмір видимої користувачем області екрана звичайно трохи менше, у середньому, на 1", чим розмір трубки. Виробники можуть вказувати в супровідній документації два розміри діагоналі, при цьому видимий розмір звичайно позначається в дужках або з позначкою "Viewable size", але іноді вказується тільки один розмір, розмір діагоналі трубки.

На величину максимально підтримуваного монітором дозволу прямо впливає частота горизонтального розгорнення електронного променя, вимірюваний у kHz (Кілогерцах, кгц). Значення горизонтального розгорнення монітора показує, яке граничне число горизонтальних рядків на екрані монітора може прочертити електронний промінь за одну секунду. Відповідно, чим вище це значення (а саме воно, як правило, указується на коробці для монітора), тим вище дозвіл може підтримувати монітор при прийнятній частоті кадрів. Гранична частота рядків є критичним параметром при розробці CRT-монітора.

Частота регенерації або відновлення (кадрового розгорнення для CRT моніторів) екрана - це параметр, що визначає, як часте зображення на екрані заново перемальовується. Частота регенерації виміряється в Герцах, (Гц), де один Гц відповідає одному циклові в секунду. Наприклад, частота регенерації монітора в 100 Гц означає, що зображення обновляється 100 разів у секунду. У випадку з традиційними CRT-моніторами час світіння люмінофорних елементів дуже мало, тому електронний промінь повинний проходити через кожен елемент люмінофорного шару досить часто, щоб не було помітно мерехтіння зображення. Якщо частота такого обходу екрана стає менше 70 Гц, то інерційності зорового сприйняття буде недостатньо для того, щоб зображення не мерехтіло. Чим вище частота регенерації, тим більше стійким виглядає зображення на екрані. Мерехтіння зображення (flicker) приводить до стомлення очей, головним болям і навіть до погіршення зору. Чим більше екран монітора, тим більше помітне мерехтіння, особливо периферійним (бічним) зором, тому що кут огляду зображення збільшується. Значення частоти регенерації залежить від використовуваного дозволу, від електричних параметрів монітора і від можливостей відеоадаптера. Мінімально безпечною частотою кадрів вважається 75 Гц, при цьому існують стандарти, що визначають значення мінімально припустимої частоти регенерації. Вважається, що чим вище значення частоти регенерації, тим краще, однак дослідження показали, що при частоті вертикального розгорнення вище 100 Гц очей людини вже не може помітити ніякого мерехтіння. Частота 100 Гц є рекомендується для будь-яких дозволів, однак порогом безпеки вважається частота 85 Гц.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)