АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Індивідуальність упаковки

Читайте также:
  1. Аналіз колірних рішень упаковки
  2. Людина - індивід – індивідуальність - особистість
  3. Материалы первичной упаковки
  4. Показатели качества упаковки
  5. Різновиди упаковки
  6. Самообслуживание: от упаковки до управления
  7. Сутність і функції упаковки
  8. Цвет упаковки, форма товара

Чи буде упаковка схожою по оформленню на аналогічні продукти або виконана в різко індивідуальному стилі? Компанія «Світ упаковки», яку ми розглянемо більш ретельно, соки і нектари марки «Золота Троя» виробництва ТОВ «Троя-Ультра» є гарною ілюстрацією нетипового рішення. Творці не побоялися використати на упаковці не тільки оригінальні асоціації, а й нетрадиційний для сприйняття соків чорний колір. Упаковка фруктового морозива у формі пластмасових ягід з листочком-кришкою (виробництво ПКФ «Проксима») викликає бажання спробувати продукт навіть узимку. Такі рішення упаковки надають більше можливостей для декоративного викладення.

Дуже індивідуальна й горілка, що випускається в зелених пляшках. Справжній «зелений змій». Тільки от брати її покупці не наважуються.

Принцип використання контрастних кольорів часто застосовується в оформленні упаковок продукції компаній «Вімм-Білль-Данн», «Червоний Жовтень», Fazer, Saarioinen, ЕКБК «Зоряний» і багатьох інших.

Пари кольорів, розташовані один напроти одного таким чином, що їх можна з'єднати радіусом (червоний - зелений, оранжевий - синій, фіолетовий - жовтий), називаються додатковими. Їхнє ставлення є гармонією, часто зустрічається в природі: плоди і ягоди в листі, спіла пшениця на фоні неба, квіти альпійських лугів, лоза, прикрашена гроном спілого винограду. Оскільки поєднання додаткових квітів пов'язані в підсвідомості людини з дарами природи, застосування їх на упаковці продовольчих товарів викликає відчуття природності, натуральності.

Для залучення уваги до всього корпоративного блоку існують дві основні можливості, безпосередньо пов'язані з кольором:

· використання в продуктовій лінії упаковок контрастують один з одним квітів (соки «Фруктовий сад» виробництва ЕКЗ "Лебедянський", кекси «Від пекаря» - ВАТ «Пекар», пряники хлібозаводу № 28);

· формування колірної плями (соки «Я» виробництва ЕКЗ "Лебедянський").

Дуже обережно варто використовувати ахроматичні кольори (всі кольори від білого до чорного). Вони таять у собі небезпеку непомітності продукту для покупця. Вирішивши використати відтінки сірого, треба подумати про інші можливості залучення уваги.

Важливо відзначити, що образ продукту не повинен порушувати сформованих уявлень про відповідність певних кольорів виду продукту. Наприклад, продуктова лінія косметики «Золота таємниця» використовує сполучення бежевого й синього кольорів. Перша реакція покупця: «Ого, скільки тональних кремів!». При подальшому розгляді виявляється, що жоден із кремів не є тональним. Однак думка про використання цих кремів як декоративної косметики може залишитися в підсвідомості покупця. Інший приклад - використання нетрадиційного кольору в оформленні масла «Кремлівське» виробництва Нижегородського МЖК: бордовий колір не зв'язується в уявленні з вершковим маслом, більш того, виникає відчуття, що масло, загорнене в таку фольгу, буде злегка розплавленим.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)