АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Проблеми і гра

Читайте также:
  1. Глобальні екологічні проблеми: озонова діра, парниковий ефект, кислотні дощі
  2. Глобальні проблеми сучасності. їх сутність та шляхи розв'язання.
  3. Модернізаційний процес в Україні: основні проблеми та умови їх розв'язання
  4. Можливі проблеми та їх вирішення
  5. Озоновий шар. Сучасні проблеми.
  6. Основні напрями, особливості та проблеми розвитку політичної системи України.
  7. ОСНОВНІ ПРОБЛЕМИ ЕКОНОМІЧНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ. ВИРОБНИЧІ РЕСУРСИ І ПРОБЛЕМА ВИБОРУ. КРИВА ВИРОБНИЧИХ МОЖЛИВОСТЕЙ
  8. Основні ризики діяльності та проблеми розвитку кредитних спілок України
  9. Політика у сфері освіти і проблеми конкурентоспроможності
  10. Політичний режим і проблеми становлення демократії в Україні
  11. Проблеми владних відносин у сучасному українському суспільстві.
  12. Проблеми економічного зростання в Україні

Деяких дітей вважають дуже вимогливими, оскільки абоувагу дорослих неподільно, або їх поведінку таке, що дорослимдоводиться втручатися. Іноді за цим криється нудьга - дітям набридаютьзнайомі іграшки і повторювані заняття. У такій ситуації не потрібно нових ідорогих іграшок. Занудьгував малюка можна «струснути», включившись в йогосправи.

Йому сподобається участь у домашніх справах, які дорослому здаютьсянудними і монотонними. А для дитини наводити порядок в буфеті, виконуватидоручення і допомагати прийняття рішення з побутових питань - це свіжевраження і досвід. В яслах або саду дітям постарше на кілька днівнаробив коло їхніх особистих обов'язків, застрахованих від зазіханьмолодших.

Дорослим слід чесно оцінити, чи достатньо цікаві заняття,які вони пропонують дітям до п'яти років. Слід подумати про практичнінюанси щодо дошкільних установ, де зібрані діти різноговіків. Якщо одного дорослого регулярно звільняти на якийсь короткийперіод, він зможе приділяти цей час на якийсь короткий період, він зможеприділяти цей час роботі з невеликою групою дітей, наприклад чотирирічнихі молодше. Для старших можна виділити час, коли малята йдуть на тихийгод. На додаток пропонується багато доречних в такому випадку ігровихзанять.

нудьгуючі діти, особливо середнього і гарного розумового розвитку,можуть викликати великі труднощі у дорослих, не готових серйозно задуматисянад тим, що потрібно таким дітям. Доцільно використовувати карткурозвитку, описану в гол. 3. Це підкаже, які заняття та рівеньтруднощі сподобається дітям. [п. 17; с. 178]

Нездатність грати або обмеження в грі.

Брак досвіду гри, проблеми слабкої концентрації уваги іневдоволення дорослих дитиною з обмеженим інтересом до гри можнаподолати за допомогою спостереження. Важливо з'ясувати, як дитина грає, якійого навіть обмежені інтереси. Якщо дорослий готовий враховуватиздібності та інтереси дітей, можна, наприклад, любителям футболу та іншихігор на повітрі дозволити продовжити цю гру.

Машини можна не тільки катати зі звуками "Р-р-р", але і використовуватив процесі інших занять - будівництві, малюванні та фантазійних іграх.
Гра у дворі буде збитковою, якщо діти тільки носяться на велосипедах. Аджеє багато шляхів активного навчання, для цього дорослим варто тількизастосувати свою уяву. [п. 19; с. 8]

Відображення почуттів через гру.

При переживанні сильних емоцій і браку часу дитяченезадоволення, пригніченість, гнів і інші почуття можуть порушуватися поприводу подій, які дорослим видаються дрібницями. Буває, що дорославпевнений, що емоційний сплеск швидко мине і не стане довгостроковійпроблемою. Однак, є діти, у яких емоційні пориви дуже часті.
Таким дітям треба допомагати виливати почуття, і необов'язково обраним нимиспособом.

Одне з раціональних коштів - спонукати дитини до гри, що дає вихідемоціям.

Дітей деколи мучить сила власних емоцій, їх почуття потребуютьвиході. Нерозумно придушувати емоції повністю - найкраще - допомогтидитині висловити їх нешкідливим для себе і оточуючих способом. Можнаспонукати його розповісти, що він переживає, простими питаннями, типу: "Типочуваєш себе нещасним? "або" Ти сердишся? А на що Ти сердишся? "
Дитині потрібна підтримка для того, щоб він отримав можливість висловити,що він гнівається на товариша, або висловити тому свій гнів. Тоді йому незнадобиться пускати в хід руки. Енергійні заходи, часом допомагають дітям,що борються з почуттям гнів. Для його виливу можна штовхнути, або жбурнутиіграшку. Іноді заспокоєння приходить, коли дитина побити пуфик, абонагримає на машинку, книжку.

Діти часто висловлюють свої турботи через фантазійних гру. Для цьогогодяться ляльки, ведмедики, іграшки побутового характеру та ін Часто уважноХто слухає, або бере участь в грі дорослий, за допомогою ляльок з'ясовуєзаклопотанийенность малюка домашніми негаразди, страхом перед іншими дітьми, абодумками про щось особливе. Це допомагає дорослим розібратися в дитячихпочуттях і знайти спосіб їм допомогти. [п. 14; с. 5]

Фантазійна гра може служити гарним засобом, щоб потішитидитини наприклад, трирічний хлопчик буває дуже збентежений тим, щомочиться в ліжко, висловлював мені почуття коли ми укладали в ліжко ведмедика,він узяв простирадло і подушку і сказав, що мишка умочіть їх уночі. Малюк бувзаспокоїв мої зауваження: "Нічого, ми покладемо простиральце в пральнумашину "і" У всіх щось таки трапляється ".

Таким же чином дитина може подолати минулі страхи. Трирічнадівчинка потрапила в автокатастрофу. Вона була вражена хоч і не постраждалафізично. Цілими тижнями дівчинка знову і знову грала в аварію своїмимашинами, поки спогади не перестали турбувати її.

У фантазійної грі діти мають у своєму розпорядженні всією владою і силою, якихпозбавлені в реальному житті. Вони командують ляльками та ведмедиками, як дорослі ними.
Вони можуть грубо поводитися з іграшкової мавпочкою, як їм хотілося бАле з ними вони стримуються.

Граючи в лікарню або зубний кабінет, діти виражають страх абонерозуміння, що не показують оточуючим їх дорослим. З такимистрахами вони можуть впоратися виключно через гру, але й дорослим требанамагатися заспокоїти дитину або пояснити незрозуміле. Це можна зробити,підключившись до гри або поговоривши з дитиною з іншого приводу, наприкладвзявши за відправну точку відповідну моменту книгу.

Відповідальність за благополуччя і розвиток дітей - клопітка ідеколи важке завдання. Це важка робота, але вона приносить задоволення.
[п. 26; с. 17]

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)