АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Очистка білків від низькомолекулярних домішок

Читайте также:
  1. Автоматическая очистка
  2. Анаэробная биологическая очистка сточных вод
  3. Биологическая очистка с разделением иловой смеси от очищенной воды мембранными фильтрами
  4. Визначення вмісту металодомішок
  5. Властивості білків
  6. Загрязнение водоемов. Очистка стоков
  7. Механическая очистка котлов.
  8. Охрана водоемов от загрязнения. Очистка и обезвреживание городских сточных вод.
  9. ОЧИСТКА
  10. Очистка вокала от нежелательных артефактов
  11. Очистка газов от оксидов азота

Для повного очищення білків від низькомолекулярних домішок використовують методи діалізу, гель хроматографії, кристалізації, ультрафільтрації. При діалізі використовують напівпроникні мембрани (целофан, колодійна плівка), діаметр пор, яких змінюється в широких межах. Білки, як правило, не дифундують через таку мембрану, але низькомолекулярні речовини легко проникають через неї у зовнішнє середовище..

Метод кристалізації білків оснований на досягненні критичної точки початку осадження білка з розчину сульфату амонію при повільному підвищенні температури. Уже отримані сотні кристалічних білків.

Найкращі результати при вивільненні білків від низькомолекулярних домішок одержують за допомогою гель хроматографії та ультрафільтрації

Метод ультрафільтрації базується на продавлюванні розчинів білка через спеціальні мембрани, які затримують білкові молекули, і дозволяють не тільки звільнити білкові розчини від низькомолекулярних домішок але і концентрувати їх.

Частинки в розчині осаджуються (седиментація), якщо їх густина вища за густину розчину, або спливають (флотація), якщо їх густина нижча, ніж густина розчину. Чим більша різниця в густинах, тим швидше проходить розділення часточок. Якщо густини часточок і розчину однакові, то часточки залишаються нерухомими і їх можна розділити тільки в центрифузі, яка створює відцентрову силу, що набагато перевищує силу земного тяжіння.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)