АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВАРІАНТИ

Читайте также:
  1. Варіанти завдань
  2. Варіанти завдань
  3. Варіанти завдань
  4. Варіанти завдань.
  5. Варіанти задач
  6. Варіанти контрольних робіт
  7. Варіанти контрольних робіт розподіляються серед студентів згідно порядкового номера списку групи (який варто уточнювати в заочному деканаті).
  8. Варіанти тестових завдань
  9. Вихідні дані до курсової роботи на тему : «Система автоматичного керування температури середовища у ферментера» (варіанти 8-14)
  10. Вправа 172. Визначте правильні варіанти словосполучень і складіть із ними речення для офіційно-ділового тексту.
  11. Вправа 183. Визначте правильні варіанти словосполучень і складіть із ними речення для офіційно-ділового тексту.

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ

УНІВЕРСИТЕТ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

Кафедра кримінально-правових дисциплін

ПРОЦЕСУАЛЬНІ АКТИ ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ

Завдання і методичні рекомендації для

Написання та оформлення контрольних робіт

 

Дніпропетровськ - 2013

 

ВСТУП

Основним завданням навчальної дисципліни „Процесуальні акти досудового розслідування” є засвоєння студентами теоретичних положень та законодавчих норм, що стосуються процесуального оформлення дій і рішень слідчого під час розслідування кримінальних правопорушень, а також вироблення у них практичних навичок щодо застосування цих знань під час складання процесуальних документів.

В запропонованих „Планах і методичних рекомендаціях...” містяться варіанти для виконання контрольних робіт. Номер варіанту, який повинен виконати студент при написанні контрольної роботи, відповідає його порядковому номеру в журналі навчальної групи. Написання контрольної роботи передбачає розширене висвітлення теоретичного питання та виконання практичного завдання.

При підготовці відповіді на теоретичне питання необхідно ґрунтовно опрацювати положення кримінального процесуального та іншого законодавства України, рекомендовані літературні джерела.

Виконання практичного завдання передбачає вирішення ситуаційної задачі і складання відповідного кримінального процесуального документа. При цьому більшість завдань сформульована таким чином, щоб студент самостійно вирішив, який саме документ необхідно скласти відповідно до умови задачі. Таким чином перевіряється не тільки знання студентом норм кримінального процесуального законодавства, але і його вміння щодо застосування цих знань при прийнятті відповідних процесуальних рішень в конкретних слідчих ситуаціях.

Контрольна робота має бути охайно виконана на стандартних аркушах формату А-4 в межах 15 сторінок та вчасно подана на перевірку.

Контрольна робота може бути зарахована тільки за умови, коли:

- теоретичне питання висвітлене правильно, повно та обґрунтовано;

- практична задача вирішена правильно, відповідь обґрунтована посиланнями на відповідні норми КПК України;

- документ складений з дотриманням процесуальної форми, граматичних та стилістичних вимог.

Враховуючи специфіку та практичну направленість дисципліни “Процесуальні акти досудового розслідування”, суттєве значення при вирішенні питання про зарахування контрольної роботи має правильність складання студентом процесуального документа. У випадку, якщо при його складанні допущені суттєві помилки, контрольна робота не зараховується. До суттєвих помилок, зокрема, відносяться:

- недотримання процесуальної форми документа;

- порушення вимог щодо структури документа;

- відсутність необхідних реквізитів;

- зміст документа не відповідає умові задачі;

- допущені суттєві стилістичні та граматичні помилки;

- відсутність мотивувальної частини, в якій зазначаються мотиви та підстави прийняття процесуального рішення з посиланнями на відповідні норми кримінального та кримінального процесуального законодавства;

- документ виконаний не державною мовою.

Навчальна дисципліна “Процесуальні акти досудового розслідування” ґрунтується на положеннях науки та навчальної дисципліни “Кримінальний процес”, а відтак, основним нормативно-правовим актом, який повинен лягти в основу підготовки контрольної роботи, є Кримінальний процесуальний кодекс України 2012 року. В методичних рекомендаціях також міститься список рекомендованої спеціальної літератури. Разом з тим, дисципліна “Процесуальні акти досудового розслідування” акумулює в собі досягнення також таких наук і навчальних дисциплін як “Кримінальне право”, “Криміналістика”, “Оперативно-розшукова діяльність”, “Організація розкриття і розслідування злочинів”, “Ділова українська мова”, “Основи діловодства”. Саме тому, підготовка контрольної роботи передбачає опрацювання не тільки списку рекомендованої літератури, але й літератури з вказаних дисциплін.

З метою недопущення помилок при складанні процесуального документа рекомендується використовувати відповідні бланки, а також готові зразки таких документів, які містяться в різноманітних навчально-практичних посібниках (їх перелік дається в списку літературних джерел).

За умови зарахування контрольної роботи студент допускається до складання заліку з дисципліни „Процесуальні акти досудового розслідування”.

 

ВАРІАНТИ


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)