АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні методи лікування і оздоровлення

Читайте также:
  1. A. Учебно-методическое обеспечение самостоятельной работы студентов
  2. I.Организационно – методический раздел
  3. II Методика виконання курсової роботи.
  4. II. ПОРЯДОК И МЕТОДИКА ПРОВЕДЕНИЯ ЭКЗАМЕНА
  5. II. Учебно-методический блок
  6. II. Учебно-методический блок
  7. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  8. III. Методика расчета эффективности электрофильтра.
  9. IV. ІНФОРМАЦІЙНО-МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
  10. IV. Методические указания по прохождению производственной практики
  11. IV. Основні напрями реалізації Національної стратегії
  12. V. Учебно-методическое обеспечение курса

Акупунктура - стародавня терапія, при якій за допомогою найтонших голок, що вколюються в точно вивіреному місці на шкірі, стимулюється здібність до самозцілення.

Ароматерапія - ручний масаж тіла із застосуванням есенцій ефірного масла, завдяки чому поступово посилюється і стимулюється нюх, викликаючи приємні відчуття і розслаблення.

Ванни в сірчаній воді - купання в термальній сірчаній воді під періодичною дією гідромасажних струменів, що рекомендується для очищення і пом'якшення шкіри. Також надають цілющу дію людям, що страждають від ревматичного болю.

Турецька лазня - гаряча парова лазня в жаркому і вологому приміщенні (температура від +40 до +50 °C). Звичайно добре переноситься завдяки помірному жару, сприяє виведенню токсинів.

Бальнеотерапія (курортне лікування на водах) - заснована на дії води для отримання ефекту тілесного розслаблення для додання енергії. Купання у водах термальних джерел благотворно позначається на м'язовій системі і опорно-руховому апараті в цілому.

Питне лікування - внутрішнє вживання води термальних джерел, кількість і порядок застосування якої визначає лікар; завдяки цьому досягається сечогінний ефект і поліпшуються травні процеси.

Шотландський душ - душ під сильними струменями з чергуванням гарячої і холодної води з метою стимулювання кровообігу, недопущення застою рідин, шкідливих для здоров'я, поліпшення фігури.

Душ віши - приймається лежачи на спеціальних лежаках; вода з термальних джерел подається зверху декількома струменями. Надає вельми сильну розслабляючу дію, часто поєднується з процедурами по естетичному догляду та масажем.

Грязелікування - лікувальна дія шляхом накладення лікувальних грязей у вигляді компресів, до складу яких входить вода термальних джерел або водорості і глина. Вельми ефективний метод для поліпшення кровообігу, додання тонусу тканинам і їх зміцнення.

Фітотерапія - використання енергії росту рослин для лікування ряду патологій. Способи проведення: внутрішнє застосування настоїв, інгаляції, масаж, компреси.

Гідромасаж - масаж проводиться у ванні, під струменями гарячої води, насиченої повітрям, з метою розслаблення м'язів і поліпшення кровообігу.

Лімфодренаж - масаж, що виконується повільними ритмічними рухами; сприяє дренажу лімфи і виведенню надмірної рідини і токсинів.

Аюрведичний масаж - із стародавньої індійської медицини - спосіб оздоровлення, масаж з ароматичними маслами, що стимулює виведення токсинів і очищення організму. Особливо показаний для полегшення болів в натруджених м'язах, сприяючи їх розслабленню.

Масаж шиатцу - спосіб фізичної маніпуляції, розроблений в Японії. Полягає в тиску руками на деякі крапки і ділянки без застосування яких-небудь механічних інструментів. Показаний для лікування внутрішніх хвороб, підтримки стану здоров'я.

Масаж тао - тисячолітній досвід лікування, заснований на відтворенні рівноваги начал інь та ян, тобто між активними силами; завдяки ніжним погладжуванням і рухам ці два протилежні початки знаходять гармонію.

Масаж вай тхай - поєднання традиційного тайського масажу з дією масел і масажних кульок. Дає розслаблення тілу, викликає відчуття благодаті, покращує настрій.

Масаж ватцу - розроблений в Каліфорнії; є водним варіантом масажу шиатцу. Звичайно проводиться в басейні з підігрітою водою термальних джерел. Викликає стан повної відчуженості від світу і повного спокою.

Озонотерапія - лікувальна методика, що передбачає використання лікувальних властивостей кисню і озону. Розрізняється локальне або загальне застосування з системою кровообігу. Показано при грижах дисків, артритах, артрозі, целюліті.

Пілінг - видалення поверхневого шару шкіри із застосуванням відповідних кремів і препаратів.

Пірамідотерапія - процедура для відновлення енергії і позбавлення від стресу з використанням лікувальних властивостей міді. Проводиться під пірамідальною конструкцією з позолоченої міді, що породжує цілюще енергетичне поле.

Сауна - лазня в обмеженому просторі з сухим розігрітим повітрям (від +60 до +100 °C); мета - виведення токсинів і шлаків завдяки сильному потовиділенню.

Термальний шок - так звана термальна криза, або бальнеологічна реакція, яка може наступити в ході лікування на курорті як реакція пристосування організму до умов лікування. Важливо пам'ятати, що ні прояви, ні інтенсивність реакції не впливають на кінцевий результат лікування.

Таласотерапія - походить від грецьких слів «таласа»- море і «терапія»-лікування. Це найприродніший з відомих нами методів натуральної медицини. Полягає у використанні лікувальних властивостей морської води, біоклиматичних умов морського узбережжя, фізичних вправ і збалансованого харчування.

Альготерапія – лікування на базі морських водоростей і грязей, багатих мікроелементами і йодом, що надають болезаспокійливу і антисептичну дію. Незамінна при лікуванні таких хвороб як артроз, остеоропоз (пористість кісток), сколіоз, тандиніт (запалення сухожиль) і навіть при безсонні.

Йога - стародавня східна практика - певні положення тіла і пози (асани). дихальна гімнастика, що дозволяє добитися повного фізичного розслаблення. Сприяє поліпшенню циркуляції, заспокоєнню нервової системи, розслабленню і підвищенню тонусу тіла.

Софрологія (sophrologie) – спеціальна техніка розслаблення, що робить позитивний вплив на нервову систему. Рекомендована у разі нервового стресу, відчуття неспокою, втомі, порушенні сну. Дозволяє контролювати емоції.

Термопотіння (thermosudation) - аплікації на основі ефірних масел на все тіло під електроковдрою, що викликають потовиділення. Сприяють виведенню токсичних речовин з організму

Фріжітерапія (Frigitherapie) – холодні аплікації на ноги лосьйоном на основі водоростей, ментолу і камфори, що володіє тонізуючим і зміцнюючим ефектом. Сприяють поліпшенню кровообігу і виведенню води з організму.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)