АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Склад гіпсокрейдяної підмазки на купоросній ґрунтовці

Читайте также:
  1. Exercise 2 Складіть речення
  2. VІ Вимоги до складання та оформлення документації про проходження ВИРОБНИЧОЇ практики
  3. Аналіз складу, руху та стану основних фондів
  4. Апаратна складова комп’ютера.
  5. Б) особливості акторского складу та їх поділ
  6. База даних як складова інформаційної системи
  7. Біологічний та хімічний склад лікувальних грязей, їх регенерація.
  8. БНМ 6.2.5. Склад ядра атома
  9. В мятущемся и нестабильном мире. Именно в это время евреи начинают усваивать и осознавать данные народу пророческие откровения. В это время складывается Талмуд, который позволил
  10. В УКРАЇНІ У СКЛАДІ РОСІЇ (ІІ пол. XIX ст.)
  11. В) складних ефірів кислот
  12. В. Складні вуглеводи, що містять понад 10 моносахаридних залишків

(у частинах за об'ємом)

Гіпс  

 

Крейда Купоросна ґрунтовка   До робочої в'язкості

 

Спосіб приготування. Підмазку приготовляють за попереднім рецептом, тільки на кожні 10 л купоросної ґрунтовки добавляють 2,5—3,0 л 5%-го клейового розчину.

Підмазку наносять металевим шпателем рухами, перпендикулярними до напряму щілини, а остаточно вирівнюють шар і знімають зайву підмазку рухами вздовж щілин. Коли підмазані місця висохнуть, їх шліфують пемзою або дрібнозернистою шліфувальною шкуркою. Можна вирівнювати підмазані місця через кілька хвилин після нанесення підмазки, затираючи їх теркою. Якщо поверхня підготовлена, її ґрунтують удруге. Після повторного ґрунтування на поверхні утворюється міцна плівка, яка, заповнюючи пори, зменшує відсмоктувальну здатність поверхні. Ґрунтувальна плівка також сприяє створенню рівномірно забарвленої, без плям і смуг, фарбової плівки.

Якщо поверхню фарбувати без попереднього ґрунтування, то в місцях, де вона більш пориста (у місцях підмазування), фарбувальна суміш вбиратиметься більше і на поверхні утворюватимуться матові плями, які різко виділятимуться на загальному фоні пофарбованої поверхні.

Для другого ґрунтування поверхні під поліпшене клейове фарбування до складу купоросної або галунної ґрунтовки на кожні 10 л суміші добавляють 6— 7 кг крейди. Ця крейда заповнить найдрібніші порожнини на поверхні, закриє нерівності і поверхня стане рівнішою. Шар другої ґрунтовки наносять на стінки вертикальними рухами щітки з остаточним розтушуванням її у горизонтальному напрямі (рис, 59). На стелі ґрунтовку наносять рухами вздовж світла, а розтушовують упоперек світла, що падає.

При підготовці поверхонь під високоякісне фарбування клейовими сумішами, крім розглянутих вище операцій, виконують ще два суцільних шпаклювання з шліфуванням і зніманням пилу після кожного шпаклювання, а також третє ґрунтування з підфарбуванням.

 

Рис, 59. Розтушування останнього шару ґрунтовки на стіні перед фарбуванням

 

Шпаклюють поверхню після того, як були підмазані і затерті всі пошкоджені місця. Суміш для шпаклювання приготовляють на тваринному клею, купоросній або галунній ґрунтовці. Ці суміші можна приготовляти у фарбозаготівельній майстерні або безпосередньо на робочому місці маляра. Під клейове фарбування застосовують також шпаклівку КЛМ, в'яжучим матеріалом якої є синтетичний клей КМЦ. Шпаклівку КЛМ виготовляють у фарбозаготівельнїй майстерні.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)