АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Техніка гри на саксофоні

Читайте также:
  1. З предмета «ІНФОРМАТИКА І КОМП’ЮТЕРНА ТЕХНІКА»
  2. Наукові відкриття 19 століття: Фізика і електротехніка
  3. Освіта, наука, техніка як фундаментальні основи життя українського етносу
  4. Підводне витягування хребта, показання, протипоказання, техніка виконання.
  5. ПРИМІТИВІЗМ І ТЕХНІКА
  6. Рани, перша медична допомога. Пов’язки, техніка їх накладання (десмургія).
  7. Розуміння і рефлексії у рамочних техніках
  8. Тема 1. Нормо-проектувальна техніка та державна реєстрація нормативно-правових актів як навчальна дисципліна
  9. Тема. 6. Визначення необхідної лісистості та агротехніка створення захисних лісових насаджень
  10. Техніка безпеки при проведенні випробувань.
  11. ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ ПРИ РОБОТІ З РЕНТГЕНІВСЬКИМИ АПАРАТАМИ
  12. Техніка виконання візерункових тканин

Фрагмент клапанного механізму альтового саксофона

Аплікатура саксофона близька до аплікатури гобоя, а принцип видобування звуку подібний із звуковидобуванням на кларнеті. При цьому регістри саксофона більш однорідні, ніж регістри кларнета.

Можливості саксофона дуже широкі: за технічною рухливістю, особливо в легато, він конкурує з кларнетом, можлива велика амплітуда вібрації звуку, чітке акцентоване стаккато, ґліссандування. До того ж саксофон володіє значно більшою, ніж у інших дерев'яних духових, силою звуку (приблизно як у валторни). Його здатність органічно зливатися як з групою дерев'яних, так і мідних духових допомагає йому успішно поєднувати ці групи за тембром[2].

У джазі і при виконанні сучасної музики саксофоністи використовують найрізноманітніші прийоми гри — фруллато (тремоло на одній ноті за допомогою мови), резонансне звучання, виконання в надвисокому регістрі з флажолетні звучаннями, багатоголосне звучання і ін.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)