АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Стандартні значення корекції (А) рівнів звукового тиску у октавних частотних смугах

Читайте также:
  1. I. Визначення здібностей школяра шляхом спостереження.
  2. IV. ДЕЯКІ ІНШІ ОЗНАЧЕННЯ ГРУПИ
  3. Walther 1250 Dominator FT з насосом високого тиску Gehmann
  4. А) визначення повинно бути співмірним; б) визначення не повинно робити кола; в) визначення має бути чіткім.
  5. А. Измерение уровня звукового давления на рабочем месте
  6. Алгоритм призначення ДМПА
  7. Аналіз освітлення робочої зони розробника проекту з метою визначення та забезпечення його оптимального значення.
  8. Аналізатори, їх значення для життєдіяльності і забезпечення захисту людини від небезпек.
  9. БНМ 2.2.13 Пояснення температури і тиску на основі молекулярних уявлень
  10. БНМ 5.1.5 Діючі значення напруги і сили струму
  11. Будинки і споруди. Будинки адміністративного та побутового призначення
  12. БУДІВНИЦТВА ТА АВТОТРАНСПОРТУ» З МЕТОЮ ВИЗНАЧЕННЯ ТВОРЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ УЧНІВ 31
Середньо геометричні значення частоти в октавних смугах, Гц 31,5                
Корекція, дБ –42 –26,3 –16,1 –8,6 –3,2   1,2 1,0 –1,1

 

За характером спектра розрізняютьшуми: широкосмугові з безперервним спектром шуму шириною більше октави; дискретні (тональні) коли в спектрі шуму є ярко вираженні дискретні тони.

За часовими характеристиками шуми поділяють на постійні та непостійні. До постійних шумів належать шуми, у яких рівень звуку протягом робочого дня змінюється не більше ніж на 5 дБА. До непостійних шумів належать шуми, у яких рівень звуку протягом робочого дня змінюється більше ніж на 5 дБА. Непостійні шуми, в свою чергу, поділяються на шуми з коливаннями у часі, переривчасті та імпульсні. Шуми з коливаннями у часі це шуми, рівень звуку яких безперервно змінюється у часі. При переривчастому шумі рівень звуку може різко змінюватися (на 5 дБА та більше), а довжина інтервалів, коли рівень залишається постійним досягає 1 с та більше. До і мпульсних відносять шуми, які представляють собою один або кілька звукових сигналів тривалістю менше 1 с кожний.

Джерело шуму характеризують звуковою потужністю W(Bт), під якою розуміють кількість енергії, яка випромінюється цим джерелом у вигляді звуку в одиницю часу.

Рівень звукової потужності (дБ) джерела визначають за формулою:

, (2.23)

де: – порогове значення звукової потужності, яке дорівнює Вт.

У випадку, коли джерело випромінює звукову енергію в усі сторони рівномірно, середня інтенсивність звуку в будь-якій точці простору буде дорівнювати:

, (2.24)

де r – відстань від центра джерела звуку до поверхні сфери, що віддалена на таку достатньо велику відстань, щоб джерело можна було вважати точковим.

Якщо випромінювання відбувається не в сферу, а в обмежений простір, то вводиться таке поняття, як кут випромінювання , який вимірюється в стерадіанах. У цьому випадку:

(2.25)

Якщо джерело шуму представляє собою пристрій, який розташований на поверхні землі, то , у двогранному куті , у тригранному .

Фактором направленості джерела звуку називають відношення інтенсивності звуку, який випромінюється в даному напрямі, до середньої інтенсивності

(2.26)

Шумові характеристики обов'язково встановлюють в стандартах або технічних умовах на машини і вказують їx у паспортах. Значення шумових характеристик встановлюють виходячи з вимог забезпечення допустимих рівнів шуму на робочих місцях, прилеглих житлових територіях та будинках.

Розрахунок очікуваної шумової характеристики є необхідною складовою частиною конструювання машин та транспортних засобів.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)