АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Сучасний стан

Читайте также:
  1. II. Сучасний стан розвитку освіти
  2. Сучасний етап розвитку
  3. Сучасний рівень централізації виробництва
  4. Сучасний стан розвитку кредитних спілок в Україні
  5. СУЧАСНИЙ СТАН ТА НАПРЯМКИ РОЗБУДОВИ КУРОРТНО-РЕКРЕАЦІЙНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ ІВАНО-ФРАНКІВЩИНИ
  6. Сучасний стан та перспективи розвитку ринку послуг України
  7. Сучасний стан та проблеми розвитку маркетингу на вітчизняних підприємствах.
  8. Сучасний стан формування політичної системи
  9. Сучасний стан, особливості регіонального розвитку і розміщення сільського господарства України як центральної сфери АПК.
  10. Тема 2.13 Сучасний стан та перспективи розвитку стратегічного управління в Україні

У селі Велика Рибиця на 1 січня 2008 року в 237-ми дворах проживає 572 жителі.

Село газифіковане. У Великій Рибиці 10 вулиць і провулків, вулиці асфальтовані.

У Великій Рибиці працюють ТОВ Агрофірма «Псьол», Великорибицький навчально-виховний комплекс (загальноосвітня школа І – ІІ ступенів та дитячий садок), електрична підстанція, будинок культури, сільська бібліотека, відділення зв’язку, магазини, фельдшерсько-акушерський пункт.

ТОВ Агрофірма «Псьол» було створено у 2000 році на базі колективного сільськогосподарського підприємства. «Псьол», розташованого в с. Велика Рибиця Краснопільського району Сумської області.

На сьогодні ТОВ Агрофірма «Псьол» орендує сільськогосподарські угіддя трьох сільських рад загальною площею 5798 га. У 2005-2007 роках було укладено 1330 договорів на оренду землі.

Успіх агрофірми забезпечує кваліфікований колектив, який постійно працює над удосконаленням виробничих процесів. У товаристві працюють 130 чоловік з них 60 – у рослинництві, 44 – у тваринництві, чотири головних спеціалісти. Керівник ТОВ Агрофірми «Псьол» Калініченко Микола Петрович.

У структурі агрофірми «Псьол»: машинний двір, автопарк, МТФ, СТФ, млин, пекарня, олійниця, крупорушка, ДКУ. Придбало господарство і нову сучасну техніку: канадський трактор «Версіталь» та американський «Джон Дір», які обробляють 200-250 га. Є сівалки, італійський обприскувач, два зернозбиральні комбайни «Лексіон-560», бурякозбиральний комбайн «Мотор» (виробництво Франція) і ґрунтообробна техніка сучасного виробництва.

Виробничий напрям господарства – зерно – молочний. 42% виробництва – це зернові; 16% молоко. У 2007 році площа зернових культур становила 590 га. при урожайності 36 ц/га Брюховецький М.В. комбайном «Клайс Лексіон» намолотив 5000 тон зернових і зернобобових культур. Агрофірма спеціалізується на вирощувані озимої пшениці, ячменю, кукурудзи на зерно, рапсу, гречки. З кожним роком підвищується врожайність сільськогосподарських культур.

Агрофірма «Псьол» має поголів’я: корів – 300 голів; молодняк ВРХ – 371голів, свині – 388 голів. В 2007 році надоєно молока 1217 тонн отримали приплоду ВРХ – 6362 кг; свинини – 244 кг, отримали приросту від вирощування, відгодівлі та нагулу великої рогатої худоби – 626 ц, свиней – 196 центнерів.

Лободовська Н.В. надоїла молока на фуражну корову – 4348 літер.

Агрофірма «Псьол» має цех з виробництва олії потужністю 300 кг насіння соняшнику на добу, цех з виготовлення круп потужністю 150-200кг зерна за зміну, ДКУ – потужністю 5 тонн за зміну, міні-пекарню потужністю 70 кг хлібобулочних виробів за годину. Сировиною для пекарні є борошно власного виробництва на власному млині (потужність 7т зерна на добу). Налагоджено виробництво макаронних виробів (100 кг за зміну). У 2007 році на території товариства розпочато будівництво зерносушарки-елеватора, потужність якої становитиме 1000 т на добу.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)