АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розв’язати задачі

Читайте также:
  1. I. МЕТА І ЗАДАЧІ ВИВЧЕННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
  2. II. Розв’язати задачу № 1, 2 (3, 4).
  3. Вибір задачі для моделювання
  4. Вправи і задачі
  5. Вправи і задачі розрахункового характеру.
  6. Вправи і задачі.
  7. Вправи і задачі.
  8. До задачі 1
  9. До задачі 11
  10. До задачі 2
  11. До задачі 3.
  12. До задачі 4

1. За наведеними даними розрахуйте макроекономічні показники та занесіть їх у таблицю. C = 200 + 0,75Y, I = 200, E = 125, Z = 25, T = 200.

C – споживчі витрати

I - інвестиції

E - експорт

Z - імпорт

T – податки

Національний доход Податки Доход кінцевого використання Споживання Інвестиції Державні витрати Чистий експорт Сукупний попит
               
               
               
               
               

 

При якому рівні доходу досягається макроекономічна рівновага? Визначте мультиплікатор інвестицій. При якому рівні доходу економіка досягне нової рівноваги, якщо обсяг інвестицій скоротиться до 150 у.г.о.?

2. Економіка спочатку знаходилася у стані повної зайнятості. Рівняння кривої сукупного попиту мало вигляд: У = 2400 – 200Р. Потім збільшення державних закупівель зсунуло цю криву у положення, що описується рівнянням: У = 2500 – 200Р. Потенційний ВВП дорівнює 2000 млрд. грн. покажіть графічно і розрахуйте координати (обсяг випуску і рівень цін) точок короткотермінової і довготривалої рівноваги в економіці.

3. Спочатку економіка знаходилася у стані повної зайнятості, потенційний ВВП дорівнював 3000 млрд.грн. Рівняння кривої сукупного попиту мало вигляд: У = 3980 – 700Р. Падіння інвестиційного попиту зсунуло криву сукупного попиту таким чином, що у короткотерміновому періоді рівноважний ВВП склад 2860 млрд.грн. Якими будуть у цьому випадку координати точки рівноваги у довготривалому періоді?

4. Економіка знаходилася у стані повної зайнятості. Рівняння довготривалої кривої сукупної пропозиції: У = 4000 млрд.грн. Рівняння короткотермінової кривої сукупного попиту: Р = 1,2. Рівняння кривої сукупного попиту: У = 4М/Р. у вихідному стані грошова маса дорівнювала 1200 млрд.грн. Визначити координати точок рівноваги у короткотерміновому та довготривалому періодах після збільшення грошової маси на 5%.

5. Економіка, що знаходилася на рівні потенційного обсягу випуску, піддалася негативному шоку пропозиції, в результаті якого рівень цін піднявся на 10%. Вихідне рівняння кривої сукупного попиту: У = 2500 – 250Р. потенційний ВВП складав 2000 млрд.грн. Які координати точки короткотермінової рівноваги в економіці, що встановилася після шоку?

6. Внаслідок різкого збільшення цін на ресурси короткотермінова крива сукупної пропозиції прийняла вигляд: Р = 2,1. Потенційний ВВП, на рівні якого спочатку знаходилася економіка, складав 2000 млрд.грн. Рівняння кривої сукупного попиту у вихідному стані мало вигляд: У = 3М/Р. пропозиція грошей дорівнювала 1200 млрд.грн. У результаті стабілізаційної політики Національного банку, що змінив величину грошової маси, економіка повернулася у стан повної зайнятості. На скільки збільшилася пропозиція грошей в економіці?

7. У попередньому році потенційний ВВП становив 4000, крива сукупного попиту описувалася рівнянням: У = 4200 – 2Р. У наступному році потенційний ВВП зріс на 1%, а рівняння сукупного попиту набуло вигляду: У = 4280 - 2Р. На скільки процентів змінився рівноважний рівень цін у наступному році?

8. Довготривала крива сукупної пропозиції задається У = 2000, короткотермінова Р = 1. Крива сукупного попиту У = 2М/Р. Пропозиція грошей дорівнює 1000. У результаті цінового шоку короткотермінова крива сукупної пропозиції піднялася до рівня Р = 1,25. Які координати точки короткотермінової рівноваги після шоку? На скільки повинен збільшити пропозицію грошей Національний банк, щоб відновити попередній рівень випуску в економіці?


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)