АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЛЕКЦІЯ № 8

Читайте также:
  1. Лекція . Виникнення козацтва (друга половина ХУ-перша половина ХУ1 ст.)
  2. Лекція 1
  3. Лекція 1. Lexicology as a science.
  4. Лекція 1. Виникнення та розвиток політичної психології. Предмет і метод політичної психології. Концепції політичної психології (2 год).
  5. Лекція 1. Вступ до курсу
  6. Лекція 1.3
  7. Лекція 10. Інформаційно-аналітична робота в закордонних установах.
  8. Лекція 2.
  9. Лекція 2. Etymological analysis of the English vocabulary.
  10. Лекція 8. Политико-правові вчення в Росії у ХV - ХХ ст.
  11. Лекція № 6. ПРАВОВИЙ СТАТУС СУДДІВ УКРАЇНИ.
  12. ЛЕКЦІЯ № 7

ЮРИДИЧНЕ ВІДДІЛЕННЯ

 

Викладач Глинчак Л.М.

ЛЕКЦІЯ № 8

Тема: Договірні відносини на водному транспорті

Актуальність теми:

Роль і значення транспорту закріплено статтею 1 Закону України «Про транспорт» від 10 листопада 1994 р., в якій ви­значається, що транспорт є однією з найважливіших галузей суспільного виробництва, яка покликана задовольнити по­треби населення та суспільного виробництва в перевезеннях. Отже, законодавець визначає транспорт як важливу галузь суспільного виробництва, що перебуває у тісній взаємодії з промисловістю; енергетичним, агропромисловим, будівель­ним і торговельним комплексом; зв'язком; житловим госпо­дарством, побутовим обслуговуванням населення; сферою використання й охорони природних ресурсів тощо.

Однією із складових єдиної транспортної системи України є водний транспорт, який, об'єднуючи такі потужні ланки, як морський і річковий транспорт, являє собою комплексну галузь, призначену задо­вольняти потреби населення та суспільного виробництва у перевезеннях (водою).

 

Навчальна мета: ознайомити студентів із поняттям, структурою системи та видами водного транспорту в Україні, особливістю його функціонуванням, порядком та системою управління, правовими основами його діяльності. Визначити місце транспортного права в системі права України. Набувати практичних навичок роботи з нормативно - правовими актами, що регулюють суспільні відносини у сфері надання водних транспортних послуг. Удосконалювати вміння логічно мислити, навички усних виступів, підготовки рефератів та повідомлень, аргументованого діалогу, уміння сприймати чужу думку, безболісно відмовлятися від свого хибного погляду. Формувати моральні пріоритети, які визнають людину найвищою цінністю, особистісні вольові риси. Сприяти вихованню доброзичливості, людяності, тактовності. Виховуватиінтерес до знань, почуття гідності, відповідальності та обов’язку, громадянськості, поваги до прав інших людей, спрямувати пізнавальну активність студентів на самовдосконалення.

План викладення і засвоєння матеріалу:

 

1. Договірні відносини на морському транспорті, їх особливості.

2. Договірні відносини на річковому транспорті, їх особливості.

3. Відповідальність за договором перевезення на морському і

річковому транспорті.

Рекомендована література:

Цивільний кодекс України від 16 січня 2003 р.;

—Господарський кодекс України від 16 січня 2003 р.;

—Кодекс торговельного мореплавства України від 23 травня 1995 року (із змінами і доповненнями);

—Положення про службу загальної безпеки Державної адмі­ністрації морського транспорту України, затверджене Постано­вою Кабінету Міністрів України від 16 травня 1992 р. № 250;

—Статут внутрішнього водного транспорту, затверджений Постановою РМ СРСР 15 жовтня 1955 р. № 801;

—Правила судноплавства на внутрішніх водних шляхах України, затверджені Наказом Міністерства транспорту від 16.02.2004р. №91;

—Положення про систему управління безпекою судноплавст­ва на морському і річковому транспорті, затверджене Наказом Міністерства транспорту від 20.11.2003 р. № 904;

- Транспортне право України: Навч. посіб. / Демський Е. Ф., Гіжевсь-кий В. К., Демський С. Е., Мілошевич А. В.; За заг. ред. В. К. Гіжевського, Е. Ф. Демського— К.: Юрінком ІІІтер, 2002. — С. 170—189.

- Таран В. М. Морские гторты Украины в системе международных транспортных коридоров. — Одесса, 1998.

- Ходунов М. Е., Колпаков Н. Т. Коментарій до статуту внутрішнього водного транспорту — М., І986.

- Шульженко Ф. 17., Кундрик Р. С. Транспортне право: Навч.-метод. посіб. для самост. вивч. дисц. -— К.:КНЕУ, 2004. — С. 134—166.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)