АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Українська культура 19 століття

Читайте также:
  1. I Всеукраїнська науково-практична конференція іноземними мовами.
  2. II Художественная культура Западной Европы и Северной Америки
  3. III Русская художественная культура
  4. XVII-ГО СТОЛІТТЯ
  5. Адукацыя і культура.
  6. Адукацыя і культура.
  7. Адукацыя, навука, культура.
  8. Адукацыя, навука, культура.
  9. БИЛЕТ 7.1 Общение. Культура общения.
  10. Бібліотекознавча думка наприкінці XIX початку XX століття.
  11. Быт и культура болгар в XV-XVII вв.
  12. В 70-х роках минулого століття, при дослідженні головного мозку були виявлені речовини – ендорфіни. Яку дію мають ці речовини?

- Боровиковський

Володимир Лукич Боровиковський народився 4 серпня 1757 в Миргороді у сім'ї козака Луки Івановича Боровиковського (Боровика). Спеціальності, як і брати Василь, Іван, Петро і Дем'ян, вивчився у батька — іконописця.

У рідному Миргороді В.Боровиковський жив і працював понад 30 років, з 1774 року служив у Миргородському козачому полку — за полковою ієрархією був значковим товаришем.

Переїхавши до Петербурга (кінець 1780-х pp.), очевидно, працював під керівництвом Д.Г. Левицького.

З 1795 року — академік, з 1802 — радник Академії мистецтв.

Марія Лопухіна Катерина ІІ в Царському саду

- Левицький

Син відомого маляра і гравера Григорія Левицького-Носа. Ще як студент Київської академії, молодий Дмитро запопадливо малював, не раз допомагаючи батькові при його графічних працях для лаврських видань.

1752-1755 рр.- навчання у приїхавшого до Києва художника Антропова Олексія Петровича.

У 1758 р. дістався до Петербурга, де продовжив навчатися в майстерні Антропова, а відтак у робітнях Карла Легрена й Джузеппе Валеріані (1708? - 1761).

1762 рік - участь в декативних роботах з приводу коронації нової імператриці Катерини ІІ в містіМосква

як помічник Антропова.

1764 р. - початок самостійної художньої практики в Москві.

Феодосія Степанівна Ржевська та Анастасія Михайлівна Давидова.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)